www.nukutvi.se

Alla inlägg den 4 januari 2010

Av Kicki - 4 januari 2010 21:58

*hihi* Nyss satt Lars o jag här i soffan när lukten av bränt hår började sprida sig! Först förstod vi inte varifrån den kom men eftersom Mintu varit i närheten av kaminen (läs: klättrat över de som låg framför den för att nå in i ett hörn) så undersökte jag honom först. Hans ena sida har en stor fläck där håret känns alldeles strävt och en de brända topparna ramlade av...*s* Tror inte han kände nånting för det är ett rejält lager päls kvar överallt...men bränt luktade det! *s*

Av Kicki - 4 januari 2010 18:11

Igår kom Linda, Jeanette och Niclas och Lindas hela hundspan och så körde vi en tur i Unbyn. Riktigt mysigt och där var fint som alltid! Nu idag kämpade jag mig upp på morgonen o var ute 2 timmar med mitt lilla spann, alldeles underbart!


Mitt älskade lilla gäng!


Silva och Kaela var duktiga i led idag, vi fick träna på en massa saker och de kompletterade varandra så fint. De kan nog bli ett riktigt bra ledar-team! Silva var riktigt smart och mycket styrbar - skötte sig superbra! Mitt älskade lilla gäng! De turades om att vara extra smarta och om nån missade så styrde den andra upp allting igen....=)


Mintu gick ensam i point och verkade tycka att det var nice att ha allt utrymme för sig själv och kunna springa hur man vill!


Giela och Rossi, bägge var pigga idag och Rossi jobbade på hur bra som helst!


Vi vill skicka ett stort tack till den skoteråkare som kört upp leden från Vittjärvsträsket upp över travspåren och upp på berget! Det var kört HELA vägen! Kanonbra! Hade hunnit snöa över lite men vi slapp pulsa hela vägen och det var skönt för det var en nog tung tur ändå, antingen översnöade skoterspår eller helt ospårat, hela vägen.


Riktigt fin dag! -19 ungefär och solen är på G upp. Underbart!


På de öppna ytorna hade det drevat lite lagom...=) Mysigt!


Ett tak av snö och kvistar.



På väg hem över Vittjärvsträsket. Ungefär mitt i bilden framme vid strandkanten finns en liten skoterbro över en lite mer ström del av ån. Kaela hade aldrig gått över den innan men tog ändå kommandot och ledde alla över hur säkert som helst. Silva tycker att den är lite otäckt, hon tittar alltid lite extra när man passerar broar. Vårt hus ligger utanför bilden till höger nånstans. Över sjön fick vi träna på att följa igensnöade spår. Det gick tungt för mina små hjältar och Kaela ville gärna svänga av spåret och spana in en postbil borta på vägen, men Silva hade stenkoll på var det var. Jättebra träning!


Mintu in my face! LOL


Snyggare Mintu


Hade bara tänkt köra en timme egentligen men det blev två innan vi var hemma - två underbara timmar! Sen var det dags för Gakkons promenad. Vi har varit lite dåliga på att promenera på sista tiden för det har varit rejält kallt och hon är så frusen om fossingarna! Idag satte vi på stora täcket och så tog vi fram ett gäng sockar som man sätter på draghundarna för att slippa klumpar och spara tassarna på vassa underlag. Gakkon hatar dem! När jag tog på dem stod hon på ett halvt ben nästan för att slippa sätta ner fötterna med sockarna på! *S* När vi väl kom ut gick det dock precis lika bra som när man drar (då går hon som en konstig spindel inomhus men glömmer dem när man spänt henne för släden) och vi gick en härlig liten promenad utan att frysa! Dock var de lite hala och min älskade stackars Gakkon ramlade ute på vägen (där det var lite halt) som en bambi...stackars stolta stolta lilla hund....=( Men det gick bra i alla fall. Skönt att ha hittat något som funkar så att vi kan motionera mer regelbundet även när det är kallt.


Gakkon med täcke och sockar


Sen åkte jag till Däckia och bytte en trasig fälg på BMWn mot en hel som vi hade ett sommardäck på - de är så snabba och bra att ha o göra med! *like* Sen blev det ett kärt återseende av min klasskompis Per och tillsammans gjorde vi vårt bästa för att lösa matteuppgifterna som vi ska ha gjort under jullovet. Vi startade som två tröga personer men uppnådde stordåd innan slutet! Imorgon blir det mer plugg. Efter att ha handlat mat för 1000+ kr har jag nu hittat hem och funderar över om städning eller plugg ska få prioriteras ikväll...hmm...vi får se...Ha de gott!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards