www.nukutvi.se

Alla inlägg den 13 januari 2010

Av Kicki - 13 januari 2010 16:21

Efter att ha sett nyaste Harry Potter-filmen med min älskling imorse (jag har ju sett den innan men inte han) blev det slädäventyr på eftermiddagen. Efter vilodagen igår var hundarna ruskigt pigga! Senaste veckan har vi nästan enbart kört på andra platser eftersom släden ändå varit lastad på biltaket, men idag blev det en tur här hemma, och senaste veckans varma väder har gjort att skoteråkarna vågat sig ut. Massvis med nya spår uppkörda! Vi tog leden mot Breådåker och hittade små spännande bispår och en massa spår vi måste utforska vid senare tillfälen. Tyvärr är det lite väl lite snö i skogen för de nya spåren, blåbärsriset sticker upp och vissa pinnar/stubbar också. =(


Släden är frostig


Nere på vår lilla å - på väg mot äventyret! Idag fick Mintu gå i wheel med Rossi och det funkade kanonbra. Hon är faktiskt en bra förebild nu för tiden!


Silva och Kaela skötte sig fintfint i led! Kaela tog några svängar och jag fick känslan av att hon kände igen sig. Förra vintern gick hon en gång på detta spår med sin husse nämligen!


Här har vi nyss kommit ner för en låååång backe som slingrar sig ner genom en skog med stora tallar med lite knixar och svängar...alltid lite läskigt att köra där med pigga hundar, iaf när det är lite snö och man inte kan bromsa hur som helst...men det gick bra! Den tar liksom aldrig slut! *s*


Bitvis var det tjockt med renspår, men några renar såg vi inte! Hundarna kunde säkert känna vittringen för ibland blev de som tokiga och till o med Giela sprang som en lite galning!


Ett av våra favoritspår var uppkört nu äntligen! Där kommer man ner till Rv 97 som man måste korsa o sen köra ner på älven...men förutom att jag tvivlar på att det finns spår på älven så var spåret sista metrarna till vägen inte ens kört (alltså antagligen inget spår på andra sidan heller)...just när jag förlikade mig med tanke på att vända o ta samma väg hem (vilket skulle ha börjat med en enorm uppförsbacke) fick vi se ett perfekt skoterspår som följde vägen en bit in i skogen! Nån med en bredbandad skoter som kört helt lugnt och fint - stenhårt och plant spår....Åh det var så vackert! *s* Det spåret hittade vi förra året av en slump - kul att det redan var uppkört i år!


Som ni kanske sett har hemsidan fått sig ett litet uppsving också! Kaela har fått en egen sida, Mintu har fått lite mer bilder, jag har fått ny text/bild på min sida, lite mer att läsa "om huskies" osv... hoppas ni gillar det! Nu ska jag göra som hundarna och slappa lite...de hann knappt in genom dörren förrän de kastade sig på golvet och somnade...=) Och nu sover de så gott allihop! *lycka* Har lite studier att ta tag i sen ikväll också...hm...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards