www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Klövjning på stan

Av Kicki - 30 april 2012 19:06

Idag hade jag en ledig bonusdag och passade på att städa och rensa vidare och göra en massa ärenden på stan. Rotax och Silva fick följa med och när allt annat skrot var avklarat gick vi en stadspromenad på 1,5 timme ungefär. Rotax fick låna den större klövjeväskan (som egentligen är Silvas) och Silva fick ta Gielas gamla röda. Alla mina hundar är hyfsat vana att gå på stan även om de är landsorstjyckar i grunden. Rossi och Kaela kanske är de som stressar upp sig mest, men så länge man inte är "mitt i smeten" så är det inga problem. Att gå på gallerdurk var däremot nytt för Rotax och  lite läskigt enligt Silva (som vill ha fast mark under tassarna). Bäst att kolla varje steg noga!




I en sluttning vid Bodån hade gräset börjat växa och där var torrt och fint så vi stannade till en stund och myste i solen. Då slog det mig att jag gjort precis samma sak ungefär för 3 år sen, men då var hundarna en liten, liten Mintuvalp, och vackraste Gakkon. Oj vad jag har saknat henne på sistone. De egoistiska tankarna börjar komma, tänk OM hon hade klarat operationen, tänk OM det veterinären hittat där inne hade gått att ta bort, tänk OM problemen med frambenet gått att lösa...osv. Sen kommer förnuftet ikapp, med tanke på att hon på sista tiden hade lite tråkigare päls, att hon hade problem med mjäll ett tag, att såren efter svansamputationen och analsäcksoperationen läkte väldigt sakta, nä antagligen hade cancern som fanns i hennes mage hunnit sprida sig till mer än bara mjälten med tanke på att hon visade andra tecken också.


Så orättvist att en så underbar och fantastisk hund fick ett så kort liv. Hon hade älskat att vara med oss ut i skogen och träna sök nu, hon hade charmat alla och hennes ögon hade lyst av glädje. Så här såg hon i alla fall ut för 3 år sen, sittande i solen på sluttningen mot Bodån med en ond rygg men i övrigt fortfarande glad och pigg.



Promenaden fortsatte genom stan och vi hade turen att träffa min käre vän Per som är min fd. arbetskollega och min fd. klasskompis också! Just innan vi mötte honom sprang vi på ett gäng med små barn som var mycket nyfikna på hundarna, däremot var de lite rädda och valde att vara lite retsamma istället för att komma ändå fram. Som tur var så är Silva och Rotax lugna och fina kring barn så deras viftande och stojande berörde dem inte direkt. En av killarna vågade komma fram och klappa men sen spraaaang han iväg och fnittrade. Det är inte naturligt för alla hur man ske bete sig kring hundar, speciellt inte för alla barn. När ovana barn och ovana hundar möts kan det blir riktigt fel och tokigt, för att inte säga farligt!



Klövjeväskan från Snowdogs fungerade kanonbra medan Silvas röda variant trasslade mer med hennes koppel. Längtar tills det är dags för nästa snowdogs-väska! Båda två fick lätt packning, ett gäng hockeypuckar eller två lättare sommarskor, mest för att vänja sig vid att ha någon "på sig". Lite längre fram ska jag fixa påsar med sand eller liknande och väga, så att man enkelt kan kombinera ihop till rätt vikter när det är dags att lasta på lite mer.


Efter lite mer ärenden och fix åkte vi hem och nu väntar en lugn kväll i soffan. Hundarna får vila och ladda om, för imorgon förmiddag drar vi ut i skogen på sökträning igen! =) Efter det blir det promenad på stan med Veronica och nån av hennes hundar, nu är bara frågan vilka hundar som ska få göra vad. Silva och Rossi ska förstås söka, sen kanske Mintu och Kaela ska få träna sig lite i att passera (bra att ha en massa figgar att träna på där ute i skogen), och Giela och Rotax får promenera på stan.... bara Nalle kvar då...hmm..får se vad vi hittar på!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards