www.nukutvi.se

Alla inlägg den 5 april 2012

Av Kicki - 5 april 2012 15:16

Imorse fick kameran följa med ut när frukosten serverades för att visa ungefär hur det brukar gå till hos oss. Inatt har Rotax sovit inne så han fick följa med ut i samma veva. Giela är också inne och har redan ätit sin frukost.Dessutom hade jag lagt på lite extra vatten till hundarna eftersom de åt torrfoder igår, så det tog lite extra tid innan alla ätit klart (å Mintu skänkte ju till å med bort det sista i sin skål, det brukar inte hända).  På senaste tiden har jag börjat ta in både hinken och skålarna i hundgården för att fördela maten där. Då slipper man springa i dörren en massa och allting går lite smidigare.


I hinken ca. 2 kg Pondus, lite torrfoder och 6-7 liter vatten. Kan även säga att slasket och smasket när de äter inte låter hälften så högt på riktigt...kameran fångade tydligen de bitarna extra bra. Däremot brukar det vara lite mer gnäll och skäll, om Rotax sovit ute så brukar han gnällprata sig igenom serveringen i stort sett och Nalle har väldigt svårt att inte säga några små "voff" när frukosten är på G.





Av Kicki - 5 april 2012 15:06

Imorse passade vi på att träna lite fotpositioner med Rotax före frukost. Vi har inga jättestora krav på oss men jag vill att han ska lära sig att fotpositionen alltid är jätterolig, att han ska kunna hitta den från olika håll och att han ska bli mer medveten om hur han använder sin bakdel i arbetet. Genom att göra korta fotjusteringar så tränar vi både på fotpositionerna och dessutom kan man svänga och tricksa så att han måste använda bakdelen mer, och steget det blir att han ska kunna hålla sig vid sidan även med lite sträcka mellan stoppen. Det finns en massa olika sätt att träna på de här bitarna å vad man väljer beror ju både på hur man vill träna, vad som passar hunden å vad som passar en själv bäst.  Jag passade på att filma lite och det syns ju i alla fall att han förstått början av det hela...! Vi ska försöka köra lite korta pass några gånger i veckan så borde det sitta rätt bra ganska snabbt.


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards