www.nukutvi.se

Alla inlägg den 1 april 2012

Av Kicki - 1 april 2012 21:26


Idag såg det ut så här bakom vår bil! Det är fina Sälka, hunden som gick i singelled den allra första gången jag stod på en släde för ungefär 7 år sen. Sälka tillhör min kompis Veronica å tidigare körde vi våra hundar i samma spann flera gånger varje vecka. Först hade vi bara 3 stycken tillsammans, sen blev det 4, 5, 6, 8, 9 och slutligen 11...! Nu har vi inte kunnat köra tillsammans på länge så därför var det extra kul att samla ihop oss igen och stå på samma släde, och som man ser på Sälka så vet hon vilka som är där inne. Giela och Rossi har hon ju kännt i en himla massa år.


Om jag säger till mina hundar (de äldre) att vi ska möta "Sälka och Miksi" reagerar de direkt, och Veronica berättade att Sälka gjort precis samma sak när hon berättat imorse att "Giela" skulle komma. Hela morgonen lyssnade hon efter bilar och höll utkik...å sen kom vi äntligen efter alldeles för lång tid! Här kommer en bild från förr i tiden, kanske 6 år sen? Sälka och Gakkon i led, Veronicas Flinga bakom dem, och Miksi och Giela i wheel. Vi körde inte så långt, kanske 15 km per tur, men vi hade fantastiskt roligt tillsammans på vår pyttelilla släde och sökte alltid nya spår att utforska. Just den här turen minns jag fortfarande, ljuset var fantastiskt och jag har för mig att vi såg en massa renar längre fram i spåret.  




Idag hade vi ett 8-spann när Sälka tagit plats bredvid Giela, två söta sibbetanter tillsammans, och våra sambos hade varsin skoter att leka med så de var också nöjda. Vädret var äkta aprilväder, soligt men snöfall! Det var i alla fall riktigt fint ute och Åkerholmen är fullt av fina spår och ställen.


Skotrarna passerar och Rossi spanar lite på husse.



Eftersom vädret inte var så passande för utefika, bara för uteaktiviter, så fick fikat åka med hela vägen hem igen. Vi körde nånstans lite över en mil (så svårt att bedöma när man kör på "nya" spår) i lagomt tant-tempo, och skrattade och surrade bak på släden. Mintu skötte sig fint i led och Veronica påpekade till å med hur duktig han var. Man glömmer ju lätt, men när hon sagt det så tänkte jag lite extra på det, duktiga killen som just fyllt 3 år och är en klippa när det gäller att svänga och hitta rätt i alla lägen. Han är faktiskt riktigt duktig även om han inte är perfekt! När vi hittat ut på Åkerholmsträsket igen stannade vi för att fota lite i snön. Här är fina kloka Sälka, ledarhunden som lärde oss så mycket och fick lära upp alla våra yngre ledarhundsaspiranter. Gakkon gick t.ex i hennes skola och fick ta del av hennes visdom.




Sen råkade jag  justera om vitbalansen å det var svårt att se hur fel ljuset blev där ute...därav gulröda bilder. Nåja, redigerar bilder i Paint nu och där verkar man inte kunna fixa sånt heller. Det får duga helt enkelt! Här kommer sötaste tanten Giela som idag sprang i täcke eftersom hon nästan är naken.



Glad Nalle!



När vi kom tillbaka till stugan var vi trötta och hungriga och åt massor med grillad korv och annat gott. En riktigt bra avslutningsdag på denna härlige helg. Nu ska hundarna få sin middag, dags att pussa dem godnatt!








Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards