www.nukutvi.se

Alla inlägg den 10 januari 2010

Av Kicki - 10 januari 2010 19:54

Bara -1 grad idag! Tokigt! Tog lite sovmorgon och sen fick Gakkon sin första riktiga skidtur på mycket, mycket länge, efter en liten uppvärmningspromenad. Vi åkte ca 1 km kanske, men det tog 50 minuter! Längre tid än jag tänkt, men vi tog allt i lagom takt. Hon var så himla duktig...jag hade på henne dragsele men hon sprang inte som en tok utan drog alldeles lagom i lagom trav så att jag kunde avlasta genom att skida lugnt bakom. Helt perfekt! Var lite rädd före att det inte skulle fungera, utan att hon skulle belasta sig för hårt men hon verkade förstå allvaret helt av sig själv. Vi växlade mellan att trava på plan mark, och att skritta i djupsnö, och det går inte direkt snabbt. Kändes som att hon "höll ihop" väldigt fint hela vägen och jag hoppas att hon inte kommer att bli stel eller få ont nu. Hoppas kunna börja konditionsträna lite smått o bygga igång henne mer, förutom vattentrask en gång i veckan i Gammelstad och skrittpromenader.


Gakkon pulsar


En riktigt fin dag!


Vårt lilla hus med snöhatt på sig! Mellan huset och garaget kan man ana Silva i hundgården.


Sen blev det lite fix o städ hemma innan jag o resten av jyckarna åkte mot Råbäcken för att släda en sväng. Vi åkte en ny modell av ett gammalt spår och det var riktigt trevligt! Skönt att slippa alla travspåren när man är helt ensam på släden. Skulle gissa att det blev mellan 1,5 till 2 mil ungefär.


Vi kom iväg rätt sent när solnedgången var totalt rosa, och den följde oss hela vägen till Unbyn! Superfint! Men inte mycket till fotoväder...


Silva och Kaela i led idag och de skötte sig fint! Rossi jobbade som en liten hjälte i wheel!


Hundarna var pigga och så duktiga! När vi kom till rundans tråkigaste plats (som vi dessutom fick åka på vägen hem också) sprang de som tokar!


Det är en rätt lång sträcka där skoterleden följer en grusväg som är lång och rak...och rak...och rak...vilket blir rätt tråkigt. Men inte idag - istället rusade de bara snabbare! Blev inga skarpa bilder idag men samtidigt blir det en ganska mysig fartkänsla...=)


På väg tillbaka från Unbyn.


Sista biten till bilen fick jag tända pannlampan men batteriet börjar vara slut och jag såg bara just fram till ledarhundarna. Som tur var hittade de vägen utan min hjälp.


Nu är vi hemma med 6 glada trötta hundar och två nöjda människor också. Gjorde en mumsig middag med biffar, pressad potatis och en sallad med senapsdressin...mums! Nu - Harry Potter och fången från Azkaban!!! JIHOOOOO!!!





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards