www.nukutvi.se

Alla inlägg den 9 januari 2010

Av Kicki - 9 januari 2010 17:20

Äntligen! Idag steg temperaturen till -24 ungefär så äntligen var det dags att spänna hundarna för släden!


Det hade börjat mörkna innan vi kunde åka - förväntansfulla hundar! När jag selade ut stod de och småylade och det brukar de inte göra när vi är ensamma! *gulligt*


Vi körde vår närmaste vanliga runda, så mycket annat är inte uppkört nära oss just nu. Men - den är fin - varierande och härlig!


Hundarna var riktigt pigga och ville helst bara galoppera hela tiden! När vi kom upp mot Långmyrsvägen efter en lååång uppförsbacke fick vi dessutom se 3 älgar rusa genom tallskogen! Då blev det ännu högre fart och några högfartssvängar som höjde pulsen lite...=)


På väg nerför berget igen. När vi kom ner till travspåret blev Kaela och Silva helt tröga! När vi skulle svänga snett över spåret så fick de (mest Kaela idag) syn på något mycket spännande längre bort på spåret och blev smått tokig! Hon ville INTE svänga vänster istället! Silva var inte mycket bättre...*suck* Fick till slut flytta dem rätt men då trasslade de in sig lite o Kaela rev sig i ljumsken på Silvas BGB-hake...=( Rev upp skinnet lite men det blev inte stort sår.


Sen kom vi ut på isen och även där saknade mina ledarhundar hjärnceller. Föret var riktigt tungt (lite "skare" o sen bara mjukt under) så de försökte hitta lite egna spår och smartare vägar...som att följa ett djurspår kanske? 3 gånger!!! *s Tur att resten var så underbart så att matte in behövde bli alldeles galen. Sen fixade allting till sig o resten av vägen hem gick bara bra.


Dock började både Silva och Kaela att hosta slem när vi kommit hem, och det verkar segt! I övrigt är de pigga och som vanligt...får se vart detta leder. Ikväll är vi bjudna till Anna som fyller år o före det tänkte vi dra in på stan o äta lite thailändskt. Först måste bara småttingarna sluta hosta och bli normala, annars är ju matte strandsatt.






Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards