www.nukutvi.se

Alla inlägg under januari 2010

Av Kicki - 15 januari 2010 22:29

Idag var det skola på förmiddagen och sen hem för en snabblunch innan Gakkon och jag åkte mot Gammelstad för rehab-träning. Hon skötte sig bra på bandet som vanligt men såg lite uttråkad ut på slutet nästan. *s* Var helt underbart att köra dit för jag har fått ett fårskinn till sätet av min älskling! Åååh så mysigt att sitta på!


När vi kom hem därifrån hade jag tänkt köra släde men jag kände mig lite trött o frusen o valde att ta en tupplur...vaknade ännu tröttare o småkall...hmm...just då kändes det enormt motigt att åka ut i kylan några timmar, jag tänkte till o med att jag skulle köra imorgon istället och stå över idag! Men hundarna där ute ville in och veden var slut så jag gick ut för att hämta in...åååh så skönt det var ute! Orken kom tillbaka på två sekunder! Så jag kastade in lite ved och sen selades hundarna ut och det var så pigga och sugna!


Det är tjock med rimfrost på allting här nu - jättefint! Vi körde nästan exakt samma runda som i onsdags, och nu var det ännu mer renspår. Hundarna var superpigga och ville bara springa och springa...de var så söta i pannlampans (nu med nya batterier) sken och Silva och Kaela som gick i led hade varsin liten vit lampa på halsbandet för att synas lite extra. Finns på biltema för 35kr för fyra stycken - gulligt och en bra säkerhetsdetalj om något skulle gå fel! Alla svängar och klurigheter funkade klockrent, Kaela tog flera svängar och allting var bara alldeles perfekt och underbart! Spännande att sladda genom skogen på trixiga skoterspår! Helt underbart helt enkelt! Imorgon får hundarna vila (Gakkon ska få en skidtur) så vi kan lägga all energi på att få klart i badrummet. Ska ev. försöka fota Kaela lite bara. Sen blir det körning söndag/måndag. *like* Så alla där ute - fånga dagen istället för att låta den fånga er!

Av Kicki - 14 januari 2010 19:35

Idag hade vi nästan fulldag på skolan och hann med en hel del. Matte, kluriga el-uppgifter och sen efter lunch en mätövning i el. Riktigt skoj! Vi fick för första gången skapa en fasförskjutning och se den på oscilloskopet! Yay!


Nästan hela min labbgrupp för dagen, Emma, Henrik och Johan (Magnus utanför bild).


Visst är det vackert! Faserna är förskjutna i sidled och den ena spänningen är lite större än den andra. Imorgon fortsätter vi på samma labb! Efter skolan åkte jag och shoppade saker i massor, bromsgrejor till bilen, duschgrejor till badrummet osv. Enbart måsten. Hoppas nu bara att min älskling gillar grejorna han med! Till helgen ska vi ta tag i slutspurten i badrummet - blir underbart när det är klart! Nu ska jag pussa hundar och diska...ciao!

Av Kicki - 13 januari 2010 16:21

Efter att ha sett nyaste Harry Potter-filmen med min älskling imorse (jag har ju sett den innan men inte han) blev det slädäventyr på eftermiddagen. Efter vilodagen igår var hundarna ruskigt pigga! Senaste veckan har vi nästan enbart kört på andra platser eftersom släden ändå varit lastad på biltaket, men idag blev det en tur här hemma, och senaste veckans varma väder har gjort att skoteråkarna vågat sig ut. Massvis med nya spår uppkörda! Vi tog leden mot Breådåker och hittade små spännande bispår och en massa spår vi måste utforska vid senare tillfälen. Tyvärr är det lite väl lite snö i skogen för de nya spåren, blåbärsriset sticker upp och vissa pinnar/stubbar också. =(


Släden är frostig


Nere på vår lilla å - på väg mot äventyret! Idag fick Mintu gå i wheel med Rossi och det funkade kanonbra. Hon är faktiskt en bra förebild nu för tiden!


Silva och Kaela skötte sig fintfint i led! Kaela tog några svängar och jag fick känslan av att hon kände igen sig. Förra vintern gick hon en gång på detta spår med sin husse nämligen!


Här har vi nyss kommit ner för en låååång backe som slingrar sig ner genom en skog med stora tallar med lite knixar och svängar...alltid lite läskigt att köra där med pigga hundar, iaf när det är lite snö och man inte kan bromsa hur som helst...men det gick bra! Den tar liksom aldrig slut! *s*


Bitvis var det tjockt med renspår, men några renar såg vi inte! Hundarna kunde säkert känna vittringen för ibland blev de som tokiga och till o med Giela sprang som en lite galning!


Ett av våra favoritspår var uppkört nu äntligen! Där kommer man ner till Rv 97 som man måste korsa o sen köra ner på älven...men förutom att jag tvivlar på att det finns spår på älven så var spåret sista metrarna till vägen inte ens kört (alltså antagligen inget spår på andra sidan heller)...just när jag förlikade mig med tanke på att vända o ta samma väg hem (vilket skulle ha börjat med en enorm uppförsbacke) fick vi se ett perfekt skoterspår som följde vägen en bit in i skogen! Nån med en bredbandad skoter som kört helt lugnt och fint - stenhårt och plant spår....Åh det var så vackert! *s* Det spåret hittade vi förra året av en slump - kul att det redan var uppkört i år!


Som ni kanske sett har hemsidan fått sig ett litet uppsving också! Kaela har fått en egen sida, Mintu har fått lite mer bilder, jag har fått ny text/bild på min sida, lite mer att läsa "om huskies" osv... hoppas ni gillar det! Nu ska jag göra som hundarna och slappa lite...de hann knappt in genom dörren förrän de kastade sig på golvet och somnade...=) Och nu sover de så gott allihop! *lycka* Har lite studier att ta tag i sen ikväll också...hm...

Av Kicki - 12 januari 2010 20:35

För ganska många år sen gjorde jag ett försök att ha matchande selar till hundarna och sen dess hör man mig med jämna mellanrum prata om hur fiiiint det vore med ett spann med matchande selar... det närmsta jag kommer just nu är ju att draglinorna är ljusblå och fina...selar+halsband däremot...hmm...


Detta är den uppsättning jag har till 5-spannet...

Giela - mörkgrön sele och mörkgrönt halsband (på tiden när jag lyckades matchade hon och Gakkon varandra PERFEKT!)

Rossi - orange sele och ljusrosa halsband...=(

Silva - Rosa sele och rosa halsband!

Kaela - Lila sele och lila halsband!

Mintu - Turkos (eller?) sele och mörklila halsband...=(


Om Giela och Rossi fick varsin rosa/lila sele o Giela ett rosa/lila halsband och Mintu nånting mer turkost så skulle det kunna bli nya grejen! *ASG* Men på ett sätt tycker jag att alla färgerna ihop blir rätt härligt på nåt sätt! Så from now on I am going omatchat! Det ni!


Nu väntar Harry Potter and the Order of the Phoenix på oss...tjingeling!

Imorgon kring lunch blir det slädäventyr - längtar!

Av Kicki - 12 januari 2010 10:27

Idag får hundarna vila. Giela och Gakkon har fått en liten morgonpromenad bara. Vi ska dra på stan och göra lite ärenden och sen kallar skolan på mig igen. Igår var hundarna så söta, fyra stycken låg o myste i stora kojan ihop...=) Tjing!

Av Kicki - 11 januari 2010 16:28

Idag tog vi en slädtur på ett spår ovanför Buddbyn som vi kört många gånger, men det här var första gången för i år.



Inte visste vi då att det skulle bli ett äventyr av alltihop! Ganska snart efter start mötte vi en kvinna med en samojed på promenad, jättebra att få träna på sånt. Hundarna var pigga och ville galoppera länge länge idag!


Sen såg vi två skidåkare med lösa hundar, och sen passerade vi mellan en kvinna med två hundar som skällde, och ett 3-spann med samojeder! Det är nog första gången någonsin vi möter ett annat hundspann i Boden! *tappa haka* Och samojeder dessutom! Kul! Hundarna var lite virriga först men passerade sen bra utan problem.


Riktigt mysigt upp på myrarna!



Den här bilden tog jag bara för att kunna jämföra den med en bild vi tog på ett roligt äventyr för snart fyra år sen, när Veronica o jag körde våra (då) 5 hundar samt en inlånad hund från en gemensam vän.


Så här såg det ut för fyra år sen i februari!


Kring 0 grader ute idag och tyvärr har mycket av den mysiga snön fallit ner från träden. Men ibland kommer man ner i kalla svackor...

Här nere var det både vitare och kännbart kallare...o andedräkten blev ett vitt moln!


Dags för lite fotppaus! Dagens ledarhundar Silva-Kaela skötte sig kanonbra idag. De är ett himla bra team och verkar verkligen gilla att springa ihop! Sen Mintu, och längst bak Rossi och Giela. Alla verkade ha riktigt kul idag!


Silva o Kaela! Sötnosarna!


Mintu! Han har dubbla nacklinor  o draglinor för matte är för lat för att plocka bort dem (om man ska ha två hundar där istället).


Glada Giela!


Underbart!


De där "kuddarna" som blir av grästuvorna är så söta så jag kände mig tvungen att ta lite mer kort på dem lite längre fram...

Men...släden ryckte till bara en aning så jag tappade balansen lite och vips trodde hundarna att vi startat igen! Fast jag stod ju kvar på snön!!! PANIIIIK! Längre fram efter spåret kommer nämligen hus, bilväg och järnväg! BAD! Jag började gå efter dem och ropa på dem. Hundarna joggade kanske 50 meter eller nåt sånt, sen stannade de och alla 5 tittade bak mot mig och undrade vad jag gjorde. De gick några meter till men skötte sig så himla bra...så matte hann komma ikapp och hoppa på! *pust* Skönt att ha testat i efterhand, för det var först gången jag tappade mitt eget spann. Skönt att det gick bra helt enkelt! *älskade små hundar*


Bara några hundra meter senare kom vi till denna bro! Otäck! Den syns inte riktigt här men brädorna är ca 1dm breda o sen är det 2 dm mellan dem. Silva trillade ner med hela bakdelen! Det är ju en sak att gå själv över en sån, lite svårare när man går i spann och sitter fast här o var. Mintu kastade sig rakt ut över den och förstod inte riktigt varför allting stannade upp lite. *S*


Sen såg vi två underbara nordsvenskar som galopperade och rusade runt när vi åkte förbi - men de såg mest glada ut!


Ljusån var extremt isig till stor del...=(


Ute på Buddbyträsket på väg tillbaka till bilen (i närheten av Western Farm hade vi parkerat)


Mintu vilar frambenen och pinkar samtidigt! Kaela var riktigt smart ute på träsket, först tyckte jag att hon var lite envis och absolut skulle till höger men sen förstod jag varför, där fanns ju skoterleden som var mycket bredare och bättre! *klok*


Sötsystrarna tillbaka i bilen!


Mysigt med halm i bilen...Silva vilar mot Giela.


Sen fick Gakkon sin skidtur - hon verkade inte alls stel efter igår! *lycka*


Skidorna gör så roliga spår i lite djupare snö! *s* Gakkon skötte sig fint även idag men tyvärr var det nån som sköt iväg 2 smällare så hon blev lite hispig och fick mer bråttom än vanligt...=( Men det gick över rätt snabbt som tur var. Mysigt med skidtur o nyttigt för matte också! Nu ska här städas, fixas, ringas, trixas....ojoj...Ha det gott!




Av Kicki - 10 januari 2010 19:54

Bara -1 grad idag! Tokigt! Tog lite sovmorgon och sen fick Gakkon sin första riktiga skidtur på mycket, mycket länge, efter en liten uppvärmningspromenad. Vi åkte ca 1 km kanske, men det tog 50 minuter! Längre tid än jag tänkt, men vi tog allt i lagom takt. Hon var så himla duktig...jag hade på henne dragsele men hon sprang inte som en tok utan drog alldeles lagom i lagom trav så att jag kunde avlasta genom att skida lugnt bakom. Helt perfekt! Var lite rädd före att det inte skulle fungera, utan att hon skulle belasta sig för hårt men hon verkade förstå allvaret helt av sig själv. Vi växlade mellan att trava på plan mark, och att skritta i djupsnö, och det går inte direkt snabbt. Kändes som att hon "höll ihop" väldigt fint hela vägen och jag hoppas att hon inte kommer att bli stel eller få ont nu. Hoppas kunna börja konditionsträna lite smått o bygga igång henne mer, förutom vattentrask en gång i veckan i Gammelstad och skrittpromenader.


Gakkon pulsar


En riktigt fin dag!


Vårt lilla hus med snöhatt på sig! Mellan huset och garaget kan man ana Silva i hundgården.


Sen blev det lite fix o städ hemma innan jag o resten av jyckarna åkte mot Råbäcken för att släda en sväng. Vi åkte en ny modell av ett gammalt spår och det var riktigt trevligt! Skönt att slippa alla travspåren när man är helt ensam på släden. Skulle gissa att det blev mellan 1,5 till 2 mil ungefär.


Vi kom iväg rätt sent när solnedgången var totalt rosa, och den följde oss hela vägen till Unbyn! Superfint! Men inte mycket till fotoväder...


Silva och Kaela i led idag och de skötte sig fint! Rossi jobbade som en liten hjälte i wheel!


Hundarna var pigga och så duktiga! När vi kom till rundans tråkigaste plats (som vi dessutom fick åka på vägen hem också) sprang de som tokar!


Det är en rätt lång sträcka där skoterleden följer en grusväg som är lång och rak...och rak...och rak...vilket blir rätt tråkigt. Men inte idag - istället rusade de bara snabbare! Blev inga skarpa bilder idag men samtidigt blir det en ganska mysig fartkänsla...=)


På väg tillbaka från Unbyn.


Sista biten till bilen fick jag tända pannlampan men batteriet börjar vara slut och jag såg bara just fram till ledarhundarna. Som tur var hittade de vägen utan min hjälp.


Nu är vi hemma med 6 glada trötta hundar och två nöjda människor också. Gjorde en mumsig middag med biffar, pressad potatis och en sallad med senapsdressin...mums! Nu - Harry Potter och fången från Azkaban!!! JIHOOOOO!!!





Av Kicki - 9 januari 2010 17:20

Äntligen! Idag steg temperaturen till -24 ungefär så äntligen var det dags att spänna hundarna för släden!


Det hade börjat mörkna innan vi kunde åka - förväntansfulla hundar! När jag selade ut stod de och småylade och det brukar de inte göra när vi är ensamma! *gulligt*


Vi körde vår närmaste vanliga runda, så mycket annat är inte uppkört nära oss just nu. Men - den är fin - varierande och härlig!


Hundarna var riktigt pigga och ville helst bara galoppera hela tiden! När vi kom upp mot Långmyrsvägen efter en lååång uppförsbacke fick vi dessutom se 3 älgar rusa genom tallskogen! Då blev det ännu högre fart och några högfartssvängar som höjde pulsen lite...=)


På väg nerför berget igen. När vi kom ner till travspåret blev Kaela och Silva helt tröga! När vi skulle svänga snett över spåret så fick de (mest Kaela idag) syn på något mycket spännande längre bort på spåret och blev smått tokig! Hon ville INTE svänga vänster istället! Silva var inte mycket bättre...*suck* Fick till slut flytta dem rätt men då trasslade de in sig lite o Kaela rev sig i ljumsken på Silvas BGB-hake...=( Rev upp skinnet lite men det blev inte stort sår.


Sen kom vi ut på isen och även där saknade mina ledarhundar hjärnceller. Föret var riktigt tungt (lite "skare" o sen bara mjukt under) så de försökte hitta lite egna spår och smartare vägar...som att följa ett djurspår kanske? 3 gånger!!! *s Tur att resten var så underbart så att matte in behövde bli alldeles galen. Sen fixade allting till sig o resten av vägen hem gick bara bra.


Dock började både Silva och Kaela att hosta slem när vi kommit hem, och det verkar segt! I övrigt är de pigga och som vanligt...får se vart detta leder. Ikväll är vi bjudna till Anna som fyller år o före det tänkte vi dra in på stan o äta lite thailändskt. Först måste bara småttingarna sluta hosta och bli normala, annars är ju matte strandsatt.






Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards