www.nukutvi.se

Alla inlägg under mars 2010

Av Kicki - 22 mars 2010 10:44

Imorse kring 7 vaknade jag av ett ensamt yyyyl från hundgården. Jag fick fundera en stund för att komma på om jag verkligen hörde nånting och vad det var (huset är väl ljudisolerat), men det visade sig vara en lite ensam Mintu som kände sig övergiven i sin hundgård. Eftersom alla de andra som kan bo ute just nu löper så var han ensam i ena hundgården, och Kaela och Giela som var i den andra (vägg i vägg) dissade honom totalt och visade sig inte ens... stackarn! Blir nog nytt försök med att sova inne i buren istället.


Han fick följa med in och höglöpsRossi fick gå ut (hon ställer upp sig sååå fint för alla de andra tikarna nu) och då var han lite uppvarvad och tokig! Skvätte fem droppar på mina skolväska den lille rackarn! Grrrrr!!! Sen samlade han ihop sig och blev som vanligt igen, och nu sover han på golvet. Bara Rossi löpt klart så får han ju en hundgårdskompis igen och slipper vara soloflygare! Nu ska här städas, sen åker vi till veterinären för att göra Gielas sköldkörtelkoll och Mintu ska vaccineras. Riktigt fint ute idag men jag tror vi håller oss inne för sen kallar skolböckerna också. Ska försöka klämma in lite promenader bara.

Av Kicki - 21 mars 2010 23:03

Idag efter att min älskling slutat jobba selade vi ut våra fyra friska och hela hundar Mintu, Kaela, Rossi och Giela (dvs. 2,5 hundar som drar), fyllde släden med ved, kamera, korv, pinnbröd mm och begav oss av ut i skogen tillsammans. Det gick ganska tungt med så tung last, speciellt när vi styrde kosan uppför ett berg här i närheten, men det gick ändå bra. Vi körde 3-4km bara innan vi stannade men hundarna var ändå jättetrötta efter att ha släpat på oss i slow-motion.


Lars blev glad när han fick gräva sittplatser med sin lättviktsspade i aluminium!


Ahhhhh....=) Inte värsta vyn men vi hade det ändå mysigt och fint. Hundarna spanade och vädrade och sov. För det mesta lyste solen på oss!


Mintu var jätteduktig. Han gick bredvid "mest löpande Rossi" när vi körde, och låg sen och sov bredvid henne utan problem. Duktiga kille! Hon är väldigt nära höglöp nu.


Korv! Mums!


Pinnbrödsdegen blev kass så detta var det närmaste "pinnbröd" vi kom idag.


Ett av få kort på Lars och mig. Anledningen att jag är sån glad är att jag lyckas fånga honom på kort! ;P


Vägen hemåt bestod i stort sett enbart av nerförsbackar eftersom vägen dit bara varit uppför. Jag passade på att fota lite i starten när Lars körde iväg.



Mina älskade söthundar! Kaela och Mintu var klippor idag! Rossi ville mest bara pinka överallt och Giela drog bra när hon hade renvittring, inte annars...=/ Men söt är hon ju i alla fall!


Husses favorit Mintu ser lite galen ut, och Rossi springer bredvid. Sen hoppade jag på och vi körde hem i lite bättre fart i alla fall, än den vi haft på vägen dit.


Resten av kvällen fördrevs på miniracingbanan men min bil gick sönder....=( Fram tills dess var det i alla fall riktigt kul och sen var jag kurvvakt och vände bilar - vilket är skoj det med! Nu...SOVA!



Av Kicki - 20 mars 2010 12:35

Eftersom jag inte hunnit lägga in bilderna jag tog i förrgår, och den här dagen kommer att bli ganska likadan, så tänkte jag slå två flugor i en smäll och använda samma kort för att beskriva både i förrgår och idag. Sen återstår ju att se om den här dagen verkligen blir likadan, det vet man ju aldrig förrän efteråt förstås.


Skidtur med Kaela och Mintu! Jihooo! Riktigt skoj och de är så duktiga. Kände dock att mina skidåkar (ja alltså de man använder när man åker bakom hundar i hög fart på smala spår) behöver mer träning. Kände mig mer vinglig och ofärdig än jag gjort tidigare år när vi åkt mer skidor.


Lite busväder var det faktiskt. Passade på att köra Mintu i skritt i all djupsnö vi hittade för att träna upp hans rygg lite extra. Ska försöka göra samma sak idag, så han får lite hjälp på traven (LOL) att byta från passgång till trav, när rätt muskler är på plats.


Skiftbyte! Giela går in från hundgården och Gakkon får en skidtur!


Mintu gillar att rulla sig i snön efter avklarat arbete


Lite törstig blir man också


Promenad med Giela och Silva (-tratten).


En taskig bild indeed men här ser man ju i alla fall de små stygnen.


Senare på kvällen körde vi miniracing och nu äntligen har jag en egen 1:18 buggy! Den var superfin (min älskling har fixat den åt mig) och helt underbar att köra, lättkörd och välbalanserad på alla sätt. Han blev imponerad själv av vad han åstadkommit!


Roger och Lars, samt Lars bil som hoppar


Min älskling Lars och våra bilar, min står närmast. De är rätt små och söta!


Åter till idag (på riktigt den här gången):

Silva är riktigt duktig på att ha tratt. Sköter sig så fint och är så snäll. =) Såret ser fint ut och vi räknar ner dagarna tills allt är som vanligt igen. Än så länge törs jag inte sätta henne framför släden eftersom hon älskar att köra ner huvudet i snön rätt våldsamt och jag vill vara rädd om stygnen.


Gakkon ser inte helt nöjd ut. *s*


Nu blir det lunch och sen ska dagen alltså försöka upprepa sig. Rossi ska få en skidtur hon med. Ikväll åker vi till Luleå för att gratulera vår vän Johanna som fyller 30 år!!! Hurra hurra hurra!!!


Av Kicki - 17 mars 2010 00:03

Mintu och Kaela sover ute inatt, för att Silva ska få lite extra lugn och ro. Giela och Rossi är lite för nakna för att sova ute nu, i -26 grader eller nåt sånt (eller så är matte lite för mesig). Verkar gå bra där ute i alla fall, alldeles tyst. Dags att sova efter en låååång diskussion på vovve.net angående avel på Alaskan huskies, eller njae, det framkom ju sen att det som personen ifråga hade inte ens var en Alaskan husky utan en korsning mellan Alaskan Malamute och Siberian husky mm...Tråkigt att så många inte kan se draghundar för vad de är. Det är en sak att ha en draghund som lever som aktiv sällskapshund om den trivs, och man själv trivs, en helt annan sak att börja avla på en sån hund och sprida dess gener. Ibland har folk tyvärr svårt att förstå skillnaden.

Av Kicki - 16 mars 2010 20:42

Nu är vi hemma igen. Lämnade Silva i Gammelstad innan skolan började och sen fick vi hämta henne när vi slutat, 3-4 stygn i ansiktet och tratt förstås, samt en fin räkning. Hon såg måttligt road ut och blängde mest på mig, helt värdelöst att ha tratt på sig tyckte hon och slokade med svansen (vilket INTE är vanligt) men det kan man ju förstå. Efter en sväng till svärföräldrarna (svärmor fyllde år idag! Grattis!!!) verkar hon dock vara lite mer normal nu och ser inte lika ynklig ut. Stackarn. 10 dagar med tratt väntar!

Av Kicki - 16 mars 2010 11:52

Ja det verkar vara bästa sättet att sammanfatta den här dagen än så länge. Tog rejäl sovmorgon, både jag o hundarna, och sen gick vi ut i hundgården allihop för att leka lite, fota lite osv. I början gick allting som vanligt, dvs. riktigt bra.


Silva


Rossi och Giela


Silva, Rossi och Mintu


Söta lilla Rossi som löper och inte riktigt vet HUR hon ska bete sig


Silva ser riktigt söt och gullig ut...


...men en stund senare när jag skulle locka upp Mintu på kojtaket och hade en godis i handen som han ville ha, och som tydligen Silva ville ha (hon stod redan där uppe med Rossi och Giela), så blev det en skärmytsling på ungefär 1 sekund mellan Mintu och Silva...jättetråkigt eftersom allt fungerat så bra ett långt tag nu, och för att det kändes som en helt onödig situation att bråka i (enligt matte).


Det gick snabbt och enkelt att sära på dem, men dagens otur gav Silva (men det var nog rätt hund det hamnade på om man får säga så) ett rätt otäckt (men inte stort) sår i ansiktet som måste sys. Eller, jag vill i alla fall sy det så hon slipper se ut som en gatuhund resten av livet.


*suck* Jaja...dagen kan ju bara bli bättre härifrån. Nu åker vi mot Djursjukhuset och sen blir det skola. Silva får ligga i buren och skämmas i bilen.  

 


Av Kicki - 15 mars 2010 11:44

Inatt var termometern nere på -25 ungefär och vände, och nu är det strålande sol och när vi körde släde nyss var det nog kring -15 fortfarande. Underbart! Skönt för hundarna att slippa bli så varma. Körde bara lilla rundan här hemma för snart kallar skolan, och vi mötte en liten bunt renar som var rätt närgångna. Kaela gick i singelled hela vägen och skötte sig så jäkla bra - vilken smart tjej hon är! Starka ledarhundsinstinkter om man säger så! =)


Sen fick Gakkon en liten promenad men hon blev aningen kall om fossingarna, och nu väntar skola och matteplugg... =) Vad snabbt den här helgen gick!

Av Kicki - 14 mars 2010 23:04

Idag efter lunch skjutsade Lars mig och hundarna till södra Bredåker och sen körde vi därifrån via Degerbäcken, Heden och Kusån hem till Vittjärv. Lederna i Bredåker var som vanligt underbara - plant, hårt och lättkört. Dessutom är där så väl skyltat att jag aldrig behövde plocka fram kartan trots otaliga korsningar. =)


Hundarna skötte sig fint men efter en stund blev Silva lite okoncentrerad så hon fick flytta bak ett snäpp till Mintu som gick ensam i point. Då jobbade hon 100% fokuserat och fint. Kaela fick gå singelled resten av vägen och hon är så himla duktig då! Lyssnar bättre på kommandon (antar att hon skärper sig och tänker mer själv eftersom hon inte har delat ansvar) och jobbar på hårt hela vägen utan problem! Duktiga lilla Kaela! Vi hann passera både hundar och lite annat smått och gott idag.


Fotade inte så mycket idag, men lite sol ska ni få se! =) Här har vi ganska nyss startat i Södra Bredåker. Till och med Gieals lina är sträckt!


Jag klantade mig och glömde GPSen hemma men jag tror att det blev kring 2,5 mil ungefär. En fin tur men ingen vi kommer att köra tusen gånger till. Spåren där är fina men skogen är rätt tråkig och lite snårig för det mesta...o Degerbäcken till Heden som vi körde efter Luleälvens kant var också lite långtråkigt...om man ska vara petig. *s* Nu sover alla hundarna här inne och jag ska snart göra detsamma. Tjingeling!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards