www.nukutvi.se

Alla inlägg den 12 mars 2010

Av Kicki - 12 mars 2010 21:34

Idag efter skolan tog jag o hundarna bilen upp till Skogså och körde en härlig slädtur därifrån på ungefär 3 mil. Vi började med att köra totalt vilse i Skogså, en liten by utanför Boden. Skoterleden genom byn är inte helt bra uppmärkt och vips var vi på ett mindre spår, och sen på ett skidspår (med skoterspår på i början) och sen kom vi fram vid dagiset och några små barn kom och klappade Silva och Kaela, medan deras snälla lärare förklarade för mig hur vi skulle hitta leden igen. *pust* Det är lite irriterande ibland när man VET vart man ska, men inte hittar nåt spår dit bara. Man kan ju inte gärna svänga ut spannet på 50-vägen och börja köra.


Vi körde från Skogså mot Svartbäcken där vi tog en liten fotopaus.

 

Rossi är snygg! =)


Mintu!


En mycket typiskt Mintu-min.


Kaela och Silva spanar, och längre fram hittade vi mycket riktigt några renar!


Det var varmt idag och blev ingen superfart men hundarna skötte sig ändå fint. Silva och Kaela fick några grava hjärnsläpp i led men gjorde även några mycket kloka saker! Från Svartbäcken körde vi vidare mot Åskogen.


Här är vi i Åskogen där vi (tack och lov!) hittade leden som skulle föra oss tillbaka till Skogså men en annan väg.


Underbar dag - lite ljust med all sol bara när man var tvungen att titta på den!


När vi nästan var framme i Inbyn svängde vi upp mot Kvarnträsket. Där missade jag en liten skylt och körde över nästan hela träsket (mycket långsmalt träsk) med hundarna innan jag insåg att vi var fel och fick vända tillbaka precis samma väg igen, närmare 5 km omväg. Direkt vi fick fast mark under fötterna såg jag spåret dit vi skulle ha svängt från början...hmm...det ska jag komma ihåg till nästa gång om vi kommer dit igen!


Efter det passerade vi Häggan och huset där en av mina favorittaxikunder bor, och då började jag frysa rejält! Brrrr...Vi fortsatte mot Skogså och slapp den bökiga vägen genom byn utan kunde köra förbi på utsidan bara...=) Nu har jag 5 mycket nöjda och trötta hundar och Gakkon är rätt glad hon med efter en promenad. Alla sover som små stockar! =) En riktigt härlig dag med mina fyrbenta små vänner!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards