www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 29 april 2012

Hundsöndag i solen

Av Kicki - 29 april 2012 21:50

Så härligt att ha hundträning inplanerad även idag! Dessutom blev det strålande vackert väder ännu en dag, med en aning blåst bara. Innan vi åkte passade jag bara på att slänga jag upp alla hundarna på ena kojtaket för lite fotografering.



Planeringen var sökträning för Rossi och Silva, och så fick Nalle och Rotax hänga med också. Vis av gårdagens totala misslyckande fick figgarna hålla till ute på sandplanen och bara 10 meter från mittlinjen som mest. Rossi sprang klockrent mellan (förutom att hon var aningen långt ifrån mig 1-2 gånger) och den förenklade övningen uppfyllde verkligen sitt syfte - att få till 100% lyckade skick!


Sen var det Silvas tur och för att försöka få henne mer fokuserad på själva uppgiften (enbart, inte tillsammans med andra saker) hade jag med leverpastej till figgarna och så höll vi till på samma tråkiga sandplan, med figgarna ännu närmare varandra för att ge mindre utrymme för tokigheter. Silva lurade oss ännu en gång. Visst var det gott med leverpastej men det hindrar ju inte att man kan nosa lite ändå... När figgarna blev busiga och roliga blev Silva mer taggad och gjorde några riktigt fina skick, men snart genomskådade hon det också.


Jag har ju henne i långlina för att förhindra att hon går över i "rymningsmode", men idag använde jag även linan till att fånga in och hindra när hon gjorde annat än själva söket. Slutsats - nästa gång ska i redan från start ha roliga busiga figgar, BRA belöningar (funderar på att ta med tygfåglarna här hemma som hon ständigt försöker stjäla), samt 100% konsekvent hindrade om hon försöker göra annat, med linans hjälp.


När jag kom hem och berättade glatt för Lars om mina planer så berättade han att Silva inte alls varit så intresserad av tygfåglarna sist hon fick titta på dem...hmm...typiskt! Just nu känns det som Kicki va. Silva har resultatet 0-1!


Rotax och Nalle fick köra lite cirkelträning, dvs. belöning för all spontan kontakt de tar med ett gäng personer som står passiva i en stor ring kring mig. Båda två tyckte att det var skoj men samtidigt luktade det väääldigt intressant på marken av alla som sprungit där tidigare. I väntan på att spårskogen tinar fram så fick detta duga.


En härlig sak med vår träningsgrupp är att vi har så härlig spridning på hundarna! Idag var där 4 huskies, 2 Ridgebackar, 2 pudlar, 1 dalmatiner, 1 dobermann, 1 St Bernhard, 1 Irlänsk setter, 1 amstaffblandning å en annan stor blandras. Lite bilder blev det förstås på en del av dessa:



På tå!


Mila med fullt fokus på figgen


-Hej, vem är du?


-Leka?



Wihooo!



Efter några härliga timmar i sandtaget med härliga gänget kastade vi oss in i bilen och åkte hem för att byta hundar inför helgens besök hos Älvdalens Hundhälsa i Råneå.


Mintu och Kaela simmade idag. Mintu fick prova jet swin ett par minuter för allra första gången. Då blir vattnet i poolen strömt och det märktes att han fick ta i betydligt mer för att kunna simma sina små rundor. Skräckblandad förtjusning kanske är bästa sättet att beskriva hans upplevelser, för han såg ut att tycka att det var skoj samtidigt som det var lite läskigt. Innan dess simmade vi dock på som vanligt bara, med "Wubba" i munnen. 2x10 minter även idag.




Kaela var måttligt road av simmandet även idag men allt arbete i vattnet har gett henne fina ryggmuskler - hon simmar verkligen fullt ut när hon är  vattnet. Här spanar hon in en av linorna vi använder för att hålla henne i vattnet, och inte på poolkanterna. På vägen upp såg hon så här glad, eller kanske lättad, ut...



Giela hade ingen simtid idag utan fick helkroppsmassage och laserbehandling. Vissa kroppsdelar tyckte hon mycket om att få omskötta, ländryggen och delar av bakbenen däremot var lite "ömtåligare". Det märktes tydligt att hon reagerade på lasern så den gjorde säkert en hel del nytta på gammelkroppen. Hon är ju min första gamla hund av aningen större modell så det blir ju lite nytt att tänka på. Paula menade att den typen av stelhet inte alls är konstig eller ovanlig på en äldre hund, men det finns ju ändå en hel del kan man göra för att underlätta.


Laserbehandling på ryggen 


Tantmassage...!


Imorgon planerar jag en promenad på stan med Silva och Rotax och klövjeväskorna, eftersom jag ändå har lite ärenden in till stan. En bra sak med mitt trevliga nya jobb är att vi är lediga imorgon och får en riktig långhelg!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards