www.nukutvi.se

Alla inlägg den 4 mars 2010

Av Kicki - 4 mars 2010 16:21

Körde en av våra "standardrundor" med en liten avkrok nu mitt på dagen, men det var första gången det här besöket så det kändes ändå roligt. Kring -14 grader och strålande sol!   


Vi började med att köra längs isen nedanför vårt hus. Full fart var det! Sen svängde vi av från skoterleden för att komma till ett annat spår och då hade Silva helt tappat sin hjärna. Hon förstod helt enkelt inte ordet "vänster" och såg dessutom ut som att hon aaaaaaldrig tidigare behövt gå i djup snö. Lite lätt irriterande när det plötsligt tar nästan tvärstopp...undrar om det är löp på G eller nåt nu när hon är extra vimsig. Normalt sett är hon ju en duktig stigfinnare även i djupsnö.


Vy mot fjäll, Snipen och Kyrkberget.


Lederna var väl uppkörda och fina idag.    Vissa till och med nysladdade!


Silva fortsatte vara lite disträ, så jag testade att sätta bak henne och köra Kaela fram i singelled. Hon har inte gått så hos mig tidigare i alla fall, och snart kom vi till ett ställe där spåret var igensnöat och bara nåt djurs små tasshål fanns att följa - hon var jätteduktig!   


Sen kom vi till en igensnöad väg där alla spår drevat igen - Kaela fortsatte att vara riktigt duktig där framme! Det var kring 20 cm packad snö så det gick ganska tungt ändå (samt uppförsbackar hela vägen) men hon jobbade på jättefint! =) Silva fortsatte vara lite förvirrad och jobbade bra men ville kolla på saker vid sidorna nu och då...  


Sen följde vi ett igensnöat spår hon hon fortsatte att sköta sig kanonfint. Nere i viken till vänster bor vi.


Eftersom det gick så bra fick hon fortsätta själv i led över isen hem också. Det fanns en igendrevat spår att följa vilket förstås underlättade stort. Gick kanonbra det med!   


Det som började med kaos och grå hår slutade som jättebra träning för en av hundarna.


När jag kom hem hade mamma, pappa och mormor redan grillat korv ute på gården (vi hade tänkt köra iväg nånstans med skotern men blev lite lata, det var lite kallt i luften osv osv...) så det var bara att släppa in hundarna i rastgården och börja grilla jag med!Tur att de är så snälla alla sex. Mormor har berättat flera gånger att hon har varit så paniskt hundrädd tidigare men att hon inte alls är rädd för mina hundar, och det är ju ett bra betyg! Nu satt hon mitt ibland dem och fikade i lugn och ro.


Här är hon, min underbara mormor, sittandes på bron.


Mamma lyckades fånga mig med på kort - fastän jag var lätt motvillig i min mössfrisyr.


Mintu och Rossi


Kaela


Nu har vi en Janssons frestelse i ugnen och jag ska dyka ner i mina studier igen...nu när hundarna är nöjda och trötta! Gakkon ska få en promenad lite senare bara. Imorgon blir det lite slädkörning och sen åker vi hem till husse i Boden, saknar honom massvis! =) Tjingeling!





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards