www.nukutvi.se

Alla inlägg under februari 2010

Av Kicki - 13 februari 2010 23:04

Idag ägnade jag några av de ljusa timmarna åt att skotta ner snön från garagetaket och hundgårdstaket för första gången i år. Oj. Där var mycket snö! Kring 50 cm på plasttaket ovanför hundgården och det som en gång var puder hade ju blivit rätt tungt och hårt nu. Nu har vi istället MASSVIS med snö nedanför garaget...går knappt att komma in till veden. Den delen av hundgården som ligger ditåt är täckt med snö ända upp ovanför sektionernas slut... (de är 180 cm höga)Hmm... Längst upp på hundgårdstaket når man från garagetaket, och längst ner når man nerifrån, men mitten är onåbar! Då kom min underbare granne Sixten, som nog är kring 80 år gammal, men stege och en lång snöskrapa och tog ner resten. Så himla gullig han är. Så nu är HELA taket skottat!


Efter det blev det en lite kortare slädtur med 5 glada hundar. Blev varjken långt eller spännande men det var riktigt fint ute idag så vi njöt i fulla drag ändå.


Silva


Kaela


Giela


Att slädturen blev kort berodde på att vi hade en middagstid att passa hos Lars föräldrar. Jättegott och trevligt som vanligt! Mintu och Gakkon fick följa med. Sen lämnade husse mig och Mintu i Pagla där det var "personalfest" för Boden Taxi. Min älskling dras fortfarande med sin elaka förkylning och åkte hem för att inta sängläge. Vi grillade lite, åkte pulka och surrade. Mintu verkade mest vara lite uttråkad men skötte sig riktigt bra ändå.


Vi tävlade i bland annat öldrickning (var inte med där) och pulkaåkning (var en av de som fick en guldmedalj där!) och hade trevligt. Blev några riktigt fartfyllda åkturer i backen med pulka/madrass men då var jag åskådare. *s* När det var dags att åka hem så satte jag mig på min plastpulka och satte på Mintu dragselen och reflexvästen, tände den gröna lampan på hans halsband, min egen pannlampa, på med reflexväst, kopplade hans sele till mitt bält med expander...å sen...började jag knuffa mig hem mot Vittjärv och Mintu förstod först ingenting alls utan gick bredvid och peeeeep!


Efter kanske 30 m eller nåt sånt trillade poletten ner och sen drog han mig hela vägen hem, kanske 3 km? Jag fick gå några meter av gångvägen innan Ågärdan för där var det asfalt och så behövde jag sträcka på benen vid Idrottsgården. Annars behövde jag bara knuffa på med händerna så skötte han resten - duktiga killen! Med tanke på att han var riktigt trött redan efter slädturen så är han nog utslagen nu efter slädtur + besök + social grillning + pulkdragning! Imorgon åker vi till Lars syster Lisa o hennes sambo uppe i Överstbyn och hundarna och släden får följa med - förhoppningsvis kan Lisa och jag köra en sväng! Nu - gonatt!

Av Kicki - 11 februari 2010 21:18

Fick sluta tidigare på skolan idag och åkte hem mot Boden. Skulle göra lite ärenden och sprang in på Kupan (second and) för att se om de hade några snygga vinterskor. Skor hittade jag inte men däremot en brun skinnkappa, lite figursydd och knälång - för 50 kronor! Riktigt snygg! Jag var ju tvungen att ta med den hem!


Huundarna får fysisk vilodag idag och istället har vi tagit fram "Dog Activity"-spelet och klickern. Gakkon, Mintu, Kaela och Silva gjorde alla ett bra jobb men nu är det Rossis tur och hon ligger mest här och funderar. Lite läskigt att behöva lösa såna där svåra saker helt på egen hand. Måste nog ge henne lite hjälp. Tjingeling!

Av Kicki - 10 februari 2010 22:27

Nu kommer bilder från morgonens tur - som turligt nog slutade väl!


Jag körde kameran mest i manuellt läge så exponeringen blev lite speciell ibland (mest överexponerad) men jag tycker att det blev rätt coolt till slut ändå.

Mintu, Silva och de andra.


När jag satte fram kameran på stativet fick jag inga kort på hundarna...utan bara detta...o sen var eländet ett faktum!


På väg hemåt när allting ordnat sig!



Söta söta Kaela! Så himla fin, trevlig och duktig tjej!


Tant Giela fick frost i huvudhåret


Silva och hennes härliga ögonfärg



Mintu


Nu väntar jag på ett nytt avsnitt (eller nytt är det knappast men nytt för mig!) av NCIS och sen kallar snart sängen på mig. Heldag i skolan imorgon. Mina små älsklingar verkar nöjda med dagen och sover så sött i små högar på golvet. =) Åh vad jag älskar dem!





Av Kicki - 10 februari 2010 13:00

Imorse selade jag ut 5 pigga hundar och eftersom solen lyste så fint fick även kameran följa med. -23 grader och fiiint ute! Hade bara tänkt köra en kort sväng eftersom jag skule till skolan sen. När vi kört en kort bit mötte vi en jättetrevlig man som bor i byn med sin snygga Grönlandshund. De var ute på skidtur och Silva den lilla räven gick inte rakt förbi utan ville hälsa...men de "känner" ju varandra så det kändes inte så farligt och han var beredd på att eventuellt bli "påhälsad". Men nog hade det varit snyggare om hon gått rakt förbi! Om hon haft Kaela med sig istället för Mintu hade det kanske gått bättre.


Lite senare kom vi ut på en vacker myr och solen gassade från en klarblå himmel - jättesnyggt! Jag blev sugen på att ta en bildserie framifrån med gorillapoden och gjorde det...när jag kört förbi kameran ankrade jag släden och gick bak för att hämta kameran. Tyckte att ankarfästet borde ha varit okej för 5 små hundar...men...just när jag nästan hunnit fram till släden så ryckte de loss den och jag missade den med 1dm! Jag har ju tappat hundarna en gång tidigare i vinter men då stannade de när jag ropade. Idag fick jag hjärnsläpp och ropade deras namn istället för att egentligen ge stopp-kommando...vilket jag kom på i efterhand. Vips var hundarna och släden borta och jag stod kvar med en kamera och ett stativ.


I ett sånt läge finns inte mycket annat att göra än att börja promenera. Jag gick och gick...men inga hundar i sikte. Slädens spår visade att den fortfarande stod upprätt och av spåren att döma så sprang alla hundarna på framåt. Inga tecken på att någon stannat, inget blod i snön, eller märken efter att någon skulle ha blivit släpad. Ändå hinner man ju tänka tusen tankar - för sånt där kan sluta riktigt illa. Att tappa spannet är ju det man INTE FÅR GÖRA! Lars gjorde sig redo att köra med bilen till Kusträsk dit spåret ledde och jag vandrade vidare och började tänka allt mer på allt hemskt som kunde hända. Fortfarande helt tyst. Inga skrik (tecken på att de fastnat och vill vidare eller att någon skadat sig) vilket både kändes bra och dåligt.


Jag gick kanske 15-20 minuter (i storskor med jättejacka mm) och sen, mitt i en jättelång nerförsbacke, stod de plötsligt där alldeles tysta bakom en sväng. Jag räknade snabbt till 5 glada ansikten. Och räknade en gång till. Jo, det var 5 glada ansikten och vid närmare undesökning visade sig alla vara oskadda. Lite intrasslade men glada och oskadda. Lättnad! Usch så rädd jag hann bli!


Vi trasslade ut oss och vände sen hemåt igen. Tog lite bilder även på vägen hem med vågade mig inte på gorillapoden nåt mer. Har hört rykten om varmgrader till helgen och just nu känns det helt okej även om det gör vintervärlden lite fulare. Men hellre en tråkigare vintervärld och ett grymt ankarfäste än tvärtom. Korten ligger kvar på kameran och kommer in här ikväll - blev några riktigt fina men försöket med poden där jag tappade hundarna gav undefär NADA! Typiskt...första gången jag misslyckas med en bildserie och så tappade jag dessutom mina vänner...


Börjar fundera på att träna inkallning av spann under realistiska former för att ha mer att säga till om ifall det händer igen. Det SKA inte kunna hända igen men därmed inte sagt att det inte är bra att ha övat på den färdigheten. Nu kallar skolan - tack mamma för tipset med Cayenne-peppar i fiskbiffarna - de blev vansinnigt goda!


Av Kicki - 9 februari 2010 11:40

Nu på morgonen fick Gakkon en skidtur och hon verkade må hur bra som helst efter gårdagens lilla strapats framför släden. Underbart. Känns som att vi kommit ännu en bit på väg! Nu ska jag åka till Luleå och plugga med min kompis Per. Idag har vi tänkt djupdyka ner i vektordiagrammens värld och arbeta allmänt mot ökad förståelse. Ikväll får småttingarna rasta sig framför släden en liten sväng men då är det ju mörkt. Min kamera får ligga i dvala nån dag till. Tjingenling!

Av Kicki - 8 februari 2010 11:37

Efter gårdagens rejäla tur var de andra hyfsat nöjda och trötta och jag kände att det kanske var dags - att låta Gakkon prova lycka framför släden för första gången den här vintern! Vi hade rätt vettiga spår, temperaturen var lagom och det snöade inte så mycket under natten...perfekt! När jag satte fram henne i led med Kaela såg hon mest förvånad ut nästan - som att det var en dröm som kanske skulle ta slut?


Vi körde några kilometer och försökte hålla lugnt tempo. Hon höll ihop hela vägen och travade men på slutet hängde hon inte riktigt med i tempot utan vi fick bromsa ner farten. Att springa framför matte på skidor i trav går ju långsammare än detta förstås. Nu återstår bara att se hur hon kommer att bete sig ikväll och imorgon. Förhoppningsvis får vi inga bittra eftersmaker, men man vet ju aldrig.


Första bilden någonsin på mitt 6-spann!


=)


Nu är det pluggdags på stan med Perra och Joppe.

Av Kicki - 7 februari 2010 23:29

...jo ganska värdelös! Igår kväll jobbade jag krogpass 22-04 i taxin så det blev sovmorgon imorse. När jag stigit upp var det dags att sela ut hundarna för solen sken från en fantastisk klarblå himmel och temperaturen var helt perfekt (kring -15)! Vi körde den långa rundan som jag uppskattade till ca 3,3 mil tidigare, och idag gick det sakta! Den gången tog det 3,5 timmar trots måttligt tempo. Idag tog det 4,5 timmar! Tokigt långsamt!


Bitvis var spåren helt nykörda (vi mötte skotrarna som körde upp dem just när vi skulle svänga in) i pudersnön och såna spår blir enormt tunga för hundarna. Dessutom var isarna fulla med vatten (ovanpå) vilket gjorde att det frös isklumpar på medarna som envisades med att hänga kvar. Hundarna var duktiga och kämpade sig ända till Svartbäcken och sen hem igen. Enligt GPSen så var sträckan 3,8 mil! Längre än vad jag trott...sen sov alla hundarna GOTT! Mina små hjältar!


Jag hade självklart med kameran för det var ju så fint ute! När vi kommit ner på ån och körde med solen rakt framför oss så slog hundarnas tassar upp små moln som såg helt gyllene ut i solskenet, och hundarnas varma andedräkter bildade större gyllene moln kring deras springande kroppar. Underbart! Jag greppade kameran och tog en fin bildserie...och insåg att minneskortet låg kvar hemma. Så tyvärr finns detta underbara äventyr bara sparat i mitt minne! Ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att det var vackert! En magisk dag! Den mjuka snötäcket var helt täckt av tjock rimfrost och allting såg ut som sammet. Jättefint.


Imorgon kanske blir en stor dag. Det får visa sig. Och om det blir det så kommer ni att kunna läsa om det här! Behold!

Av Kicki - 6 februari 2010 20:51

Idag fick min nya kamera följa med på slädtur för första gången. Jag var lite nervös men den fick åka i sin fina väska och väskan fick åka i en IKEA-kasse för att inte vara helt utlämnad i den lite smutsiga slädsäcken. Jag hade även med mig gorillapoden och testade att ställa ut den (det är som ett stativ med mer rörliga ben som man kan böja) en bit framför oss i snön med kameran riktad lite framför oss, ställde sen in den på självutlösning och att den sen skulle ta en bildserie. Funkade kanonbra! Fick ett gäng bilder på mig och släden och hundarna och de tyckte kameran var söt ute i snön och tittade rakt mot den hela tiden de sprang! Sött! Första försöket gav bland annat detta:

För att se hela bilden (vänstra delen också) http://www.kickestina.se/100206/a.jpg


Silva ser ut att vara chockad över kraften i sin egen skakning!


SnyggSilva!


Andra testet! Lite suddigare men himla sött ändå! (http://www.kickestina.se/100206/d.jpg)




Kaela tittar bak ibland för att kolla så att man är med och att allting är okej.


SnyggMintu!


Fint ljus ute idag!




Vi hae riktigt tur idag! Bara en liten bit hemifrån kom vi till en korsning där man kan köra mot Norra Bredåker och där hade ingen kört på länge! Med all ny snö hade det blivit riktigt tungt att ta sig fram och vi var inte riktigt ute för att pulsa snö idag. Just när vi stod där kom 4-5 skotrar och de skulle åt precis samma håll! Riktigt nice! De nykörda spåren var väldigt mjuka och rätt tunga för hundarna, men tusen gånger lättare än all snö i alla fall!


Giela


Silva


Kaela


Nu ska jag köra taxi 22-04! Först ska hundarna få mat. Imorgon blir det ett lite längre äventyr om allt går enligt planerna. Hoppas att lite mer spår ska vara uppkörda och farbara då när skoteråkarna hunnit vara lediga en dag redan (idag) och rejsat omkring.






Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards