www.nukutvi.se

Alla inlägg den 16 februari 2010

Av Kicki - 16 februari 2010 20:35

Senaste dagarna har varit fullsmockade och bloggen har fått vila lite. I söndags var vi upp till Överstbyn till min sambos syster och hon och jag körde en sväng med mina 5 hundar och deras fina Laika vid namn Anja. Anja har gått i spann förut men tyckte inte att det var jätteroligt direkt, bitvis såg hon ganska nöjd ut men ibland ville hon bara bromsa. Vi fick en mysig tur i alla fall och lyckades köra en runda och hitta hem igen! Tyvärr hade jag bara kameran med mig, och inte minneskortet....=(


Idag har vi skrivit matteprov och det var klurigt! Jag belv klar snabbt som tusan men hade något slarvfel och också 1-2 fel som jag faktiskt helt enkelt gjort FEL på! Inte så vanligt på matteprov för min del!


Kvällen har använts på bästa möjliga sätt, två avsnitt av NCIS och en underbar slädtur. Körde bara vår kortaste runda på 9km (självklart går det att köra ännu kortare men detta är den kortaste rundan vi kör normalt sett) för temperaturen sjönk snabbt från -15 till -23 och jag förstod att det skulle bli ännu kallare och då är det inte kul att vara ute för varken hundarna eller mig. Vi körde först ner på sjön där det alltid är allra kallast (för att slippa den värsta kylan på slutet) och det var så fint ute! Ingen måne och pannlampan var trött (samt immiga glasögon) så jag såg inte alls hur Silva och Mintu skötte sig i led, men stjärnhimlen ovanför oss var inte att leka med! Underbart! Och med tanke på att vi kom precis dit vi skulle (hem igen) så gjorde nog ledarhundarna ett bra jobb!


Spåren var hårda och fina och hundarna mycket pigga. Fick bromsa nästan hela vägen för att hålla nere tempot så att de inte rusar för snabbt i den kalla luften. När vi kom upp i skogen där spåren är ganska lättkört släckte jag pannlampan och njöt av de svarta siluetterna av granar och tallar som sträckte sig uppåt, och den stålgrå himlen där ovanför - och alla stjärnorna förstås! Orion gjorde oss sällskap hela vägen! Jag stod så ända tills jag kände en gren slå till min pannlampa, och då insåg jag att det kanske var säkrast att koppla på "synen" igen. Underbart vackert!


Nu sover hundarna gott och snart ska jag attackera disken. Lite mer NCIS först bara. Termometern visade -25 när vi kom in så det blev alldeles lagom...=)

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards