www.nukutvi.se

Alla inlägg den 13 februari 2010

Av Kicki - 13 februari 2010 23:04

Idag ägnade jag några av de ljusa timmarna åt att skotta ner snön från garagetaket och hundgårdstaket för första gången i år. Oj. Där var mycket snö! Kring 50 cm på plasttaket ovanför hundgården och det som en gång var puder hade ju blivit rätt tungt och hårt nu. Nu har vi istället MASSVIS med snö nedanför garaget...går knappt att komma in till veden. Den delen av hundgården som ligger ditåt är täckt med snö ända upp ovanför sektionernas slut... (de är 180 cm höga)Hmm... Längst upp på hundgårdstaket når man från garagetaket, och längst ner når man nerifrån, men mitten är onåbar! Då kom min underbare granne Sixten, som nog är kring 80 år gammal, men stege och en lång snöskrapa och tog ner resten. Så himla gullig han är. Så nu är HELA taket skottat!


Efter det blev det en lite kortare slädtur med 5 glada hundar. Blev varjken långt eller spännande men det var riktigt fint ute idag så vi njöt i fulla drag ändå.


Silva


Kaela


Giela


Att slädturen blev kort berodde på att vi hade en middagstid att passa hos Lars föräldrar. Jättegott och trevligt som vanligt! Mintu och Gakkon fick följa med. Sen lämnade husse mig och Mintu i Pagla där det var "personalfest" för Boden Taxi. Min älskling dras fortfarande med sin elaka förkylning och åkte hem för att inta sängläge. Vi grillade lite, åkte pulka och surrade. Mintu verkade mest vara lite uttråkad men skötte sig riktigt bra ändå.


Vi tävlade i bland annat öldrickning (var inte med där) och pulkaåkning (var en av de som fick en guldmedalj där!) och hade trevligt. Blev några riktigt fartfyllda åkturer i backen med pulka/madrass men då var jag åskådare. *s* När det var dags att åka hem så satte jag mig på min plastpulka och satte på Mintu dragselen och reflexvästen, tände den gröna lampan på hans halsband, min egen pannlampa, på med reflexväst, kopplade hans sele till mitt bält med expander...å sen...började jag knuffa mig hem mot Vittjärv och Mintu förstod först ingenting alls utan gick bredvid och peeeeep!


Efter kanske 30 m eller nåt sånt trillade poletten ner och sen drog han mig hela vägen hem, kanske 3 km? Jag fick gå några meter av gångvägen innan Ågärdan för där var det asfalt och så behövde jag sträcka på benen vid Idrottsgården. Annars behövde jag bara knuffa på med händerna så skötte han resten - duktiga killen! Med tanke på att han var riktigt trött redan efter slädturen så är han nog utslagen nu efter slädtur + besök + social grillning + pulkdragning! Imorgon åker vi till Lars syster Lisa o hennes sambo uppe i Överstbyn och hundarna och släden får följa med - förhoppningsvis kan Lisa och jag köra en sväng! Nu - gonatt!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards