www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 28 april 2012

Premiär för sommaraktiviteterna

Av Kicki - 28 april 2012 23:29

Idag var det äntligen dags för sommarpremiär! Vi var några stycken sugna som träffades i ett stort sandtag utanför Boden  på jakt efter snöfria ytor stora nog för sökträning, och helst även spår. Vägen dit var blöt och isig, och skogen visade sig vara väldigt snöig nästan överallt. Spårplanerna hamnade på hyllan. Sökträning däremot fanns gott om möjligheter till, på ett ställe till och med på riktig barmark i skog (fast det var inte där Rossi sprang).



Rossi var först ut av alla och med starka minnen av hur pass duktig och säker hon faktiskt var när vi lade undan tjänstetecknet så sent som i november/december förra året, bad jag figgarna hålla sig fullt synliga men sa att de kunde ta ut avståndet ganska snabbt ändå. Nu visade det sig ju att vi inte riktigt kunde ta vid precis där vi slutade. En fin slädsäsong hade tydligen förpassat en hel del minnen långt bak i den söta lilla hjärnan.


Istället för att självsäkert springa rakt ut så stannade hon till för att nosa lite, titta lite, ja föret var ju lite bökigare än vanligt också förstås. Vi fick till några raka fina skick men nästan hälften var små katastrofer. =/ Jag borde ha lyssnat på första magkänslan som sa mig att vi skulle köra på öppen mark i sandtaget med 100% synliga figgar på nära håll första passet. Just när i skulle köra igång kom dock ett gäng 4-hjulingar körande just där jag tänkt ställa oss, så skogen kändes som ett bra alternativ, "vi kan ju ändå grunderna till det här"...Hmmm... nåja, som tur är ska vi ut igen imorgon förmiddag och då blir det träning rejält från grunden. 100% perfekta skick vill vi ha och ingenting annat!


Flera av oss som var med idag hade flera hundar med oss, så när en jobbat klart stod många andra på tur.


Söta Tyson som ju sprang med i spannet i vintras


Underbara lilla border collien Tweet som gjorde detta för första gången på jättefint sätt!


Snabba tassar!


Silva fick också köra ett sökpass och hon betedde sig precis som om det aldrig varit vinter. Silva är rätt söt för när hon bestämmer sig för att springa till en figge så fäller hon ner öronen och rusar fram och ser lite fjäskig ut (samtidigt som hon riskerar att kastrera alla av manligt kön med sina bestäma hoppanden). När hon INTE hunnit bestämma sig ännu däremot så finns ju mycket att lukta på i naturen, mycket att titta på också. Några fina skick, några småstruliga och nån mindre katastrof också, så kan man väl sammanfatta hennes insats.


Vi fick tips om att ha ÄNNU godare belöning till henne för att förhindra hennes multitasking, och ska fixa det inför morgondagen. Silva har ju alltid multitaskat vad man än göra, springet hon i spannet så kan hon ändå hinna nosa på saker i farten och hitta på lite rackartyg, samma typ av upplägg verkar hon köra i sökskogen. Även om figgen är roligast av allt där, så kan man ju ändå ta sig tid att stanna och spana på vägen dit, för de försvinner ju beviserligen inte även om de får vänta. Blir kul att se om det gör nån skillnad, för i övrigt verkar hon tycka att det är riktigt roligt träning.


Staffen Rex var en ny bekantskap för mig idag, och han hånglade förstås upp mig rejält på äkta staffemanér, en charmig kille!


Gårdshunden Daisy ser lite tokig ut


När de flesta (och alla de av mina som skulle) hade kört sina sök så skulle en kompis in till inomhuslokalen i Boden för att träna, så vi passade på att hänga med! Nalle ska ju utforska agility i sommar och där står hinderna redo. Det var första gången han såg agilityhinder (vad jag vet iaf?) så vi ägnade en stund åt att bara går runt och kika lite. Att ta hopphinder var inga bekymmer (vi körde på dvärgpinscherhöjd, helt lagomt) alls och med hjälp av Pernilla hann vi köra genom en rak tunnel några gånger. Även det verkade Nalle gilla och jag tror att han kommer att gilla livet som "agilityhusky" nu i sommar! =)


Rossi fick också komma in och köra agility och där satt takterna i rätt bra. Däremot blev hon ganska snabbt trött med ett sök i baggaget. Mintu fick komma in för att titta på allt roligt (och det var tydligen JÄTTEROLIGT där inne) och träna lite allmänt medan Pernilla körde agility med sina jyckar. Tänk så bakvänt det kan vara ibland, Nalle var betydligt lugnare där inne faktiskt trots att platsen å allt var lika nytt för honom, annars är det ju oftast Nalle som stressar upp sig värst.


Vi fick oss i alla fall en riktig hunddag och nästan alla fick något skoj att göra. Resten av dagen ägnades åt att sortera hundsaker och rensa ute i hundrummet i garaget, så det var hundrelaterat även om hundarna bara låg på kojtaken och såg på. Tanken är att flytta ut selarna och en hel del annan utrustning till garaget istället för att ha allting här inne. Nästa vinter ska ju hundrummet i garaget vara uppvärmt och ombonat så att tant Giela kan bo ute fastän det är vinter.


En sista liten knasighet hann vi dock med nu under kvällen. När jag gav hundarna middag så började Silva gnälla och pipa efter att hon ätit, såg obekväm ut och sprang in i en kojan och gömde sig!? Det är mycket ovanligt Silvabeteende och första tanken var - NAVELBRÅCKET!!! När hon kom ut kände jag på det och det kändes helt normalt vad jag kunde se. Däremot måste hon ju ha haft ont nånstans så lilltjejen ligger inne hos oss nu och myser. Hoppas det bara var falskt alarm. Dags att sova för imorgon väntar en ny dag fylld med hundaktiviteter, sökträning, hundsim och laserbehandling av tant! Det ni!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards