www.nukutvi.se

Alla inlägg den 19 februari 2010

Av Kicki - 19 februari 2010 22:07

Dagens slädtur blev aldrig av. Efter skolan var jag så trött o frusen att orken bara försvann, och det var ju kring -20 ute dessutom. Istället tränade vi lite klickerträning med alla hundarna och så blev det kloklippning. Sen lekte min älskling med Silva och de som ville så nu sover alla gott. Klickerträningen gick bra.


Mintu fick börja med lite bakängeskedjning av att hämta saker och lägga i en skål. Vi kom till att plocka upp saken o släppa den men han förstod nog inte att det var i skålen den skulle hamna. Han är duktig men lite "trög" jämfört med tikarna o funderar lite längre ibland.


Gakkon samlade ihop sakerna i skålen (hon kunde ju det sen innan), Giela tränade grunderna i apportering (vilket hon gjort de senaste 6 åren) och idag lossnade det lite! Istället för att studsa runt och direkt kasta iväg grejorna så verkade hon för första gången nånsin faktiskt förstå att hon måste HÅLLA dem en stund! Hon är rolig att klickerträna men gör allting sjukt snabbt och gärna 100 saker samtidigt så det är svårt och sätter min timing på prov - den behöver träning! Kul med framsteg!


Silva fick fortsätta träna på att räcka ut tungan och det börjar funka riktigt bra nu. Hon ska alltså inte slicka sig om nosen utan bara sträcka ut tungspetsen rakt fram. Kommer bli fräckt! Passar en liten ligist som hon!


Rossi fick fortsatt träning i att helt enkelt vara aktiv och göra nånting, istället för att bara kasta sig på rygg. Klick för slag med tassen och för att resa sig upp. Kaela har ju inte gjort mycket sånt här tidigare men hon var så himla duktig! Vi började med lite basic "bära saker" och hon förstod direkt at det gav belöning att visa Kinderägget (vi körde med gula plastKinderägg idag) och plockade även upp det på slutet! Duktiga tjej!


Söta Kaela


Vi klippte alla 109 klor, och såg att de snart blir 110! Silvas avslitna sporre verkar vilja göra come back! Sen blev det lek! Husse har gjort en leksak av en lång bit krympslang, som han krympt ihop i ena änden o brukar blåsa på hundarna med. Silva tycker det är skoj o blir jättebusig när den kommer fram!


Även Mintu, Gakkon och Kaela ville vara med ibland!


MonsterMintu har krympslangen!


Crazy Silva får galna ögon när det är bus!


Nu ska jag fixa lite med hemsidan o se "Snakes on a plane" med min älskling. Vi har eldat så det är sjukt varmt här inne men rätt skönt. Bara man inte rör sig! *S*



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards