www.nukutvi.se

Alla inlägg under februari 2010

Av Kicki - 22 februari 2010 08:46

Idag åker vi mot Piteå för dragträff hos Mintu, Silva och Kaelas uppfödare! Blir superskoj! Vi blir ett litet gäng o tyvärr är väl vädret inte det bästa, snöfall och -15 ungefär, men det funkar ju utan problem (inte det bästa att fota i dock). Kanske kommer lite bilder senare, vem vet? *poff*

Av Kicki - 21 februari 2010 13:42

Idag blir det nog en mellandag. Imorgon ska vi till Piteå på dragträff med Mintu, Silva och Kaelas uppfödare och några andra kompisar. Tisdag har vi el-prov, det är -20 grader ute nu o jag kände mig oroväckande snuvig imorse, så idag tar vi nog en plugg- och klickerdag och låter släden vila. Då är vi förhoppningsvis alla friska och pigga imorgon, redo för elprovet...Ja det blir en bra lösning! Nu ska här ätas "sjömansbiff" gjort på eget vis, vill tacka mamma och pappa för älgköttet, potatisen och svartkålen och Lars för den avslagna ölen som blev en viktig ingrediens. Mums!

Av Kicki - 20 februari 2010 17:50

Efter lunch hade det blivit varmare, -20,8 på termometern så vi pälsade på oss och gav oss av. Först fick släden lite fix och kärlek på vissa platser där saker börjat falla isär. Hundarna var pigga och sugna och sprang som rackarn idag! Vi hade turen att få helt nysladdade spår nästan hela vägen! De var breda, hårda och totalt plana och raka! Så platta att släden sladdade i alla kurvor trots att belagen är rejält nötta - det kändes precis som att köra på nya belag när man halkar kors o tvärs överallt! Härligt för hundarna att få lätta spår för det har varit mycket tunga spår i vinter.


Galopp!


Silva och Kaela


Jag frös som tusan idag och fotade mycket sparsamt. Sprang bakom släden och hoppade så fort farten tillät för tårna började kännas oroväckande kalla. Det hjälpte - de tinade igen! Nu har jag även förstått helt ut varför många tjatar om att man INTE ska ha metall nära hundarnas huvuden/munnar. Måste vara metallhakarna i nacklinorna som fastnat i Silvas tunga eller nåt sånt, hon var helt blodig i ansiktet! Så på vägen hem fick ledarhundarna gå utan nacklina. Måste bygga om! Vi har aldrig haft problem med det tidigare år men nån gång ska ju vara den första.


Kaela


Giela


Mintus ögon matchar himlen!


Rossi blev alldeles suddig på sina bilder pga att jag glömt ställa om till autofokus på kameran...hmmm...=(


På vägen hem tg jag fram min lilla kamera för att kunna vara mer smidig i farten. Jag hade dock glömt hur fruktansvärt kall den är! Gjort i aluminium eller nåt sånt - den bara brände i fingrarna! AJAJAJ!!! Så det blev en kort fotosession men jag tyckte själv att jag frös alldeles för mycket för -20.


När vi kom hem var det -25,6 så det var inte underligt att vi frös o hundarna fick stora vita mustascher. Av nån anledning däckade alla på köksgolvet sen? Gulliga är de! Nu ska jag springa genom duschen o sen väntar en date hos några kompisar och schlagertittande. Min älskling jobbar natt till 04.00 i en väldigt kall taxibil...=( Hoppas han inte fryser så mycket. Tjingeling!



Av Kicki - 20 februari 2010 07:51

Ser ut att kunna bli en riktigt fin dag idag! Alldeles vindstilla ute och solen är just på väg upp på en klarblå himmel. Tyvärr visar termometern -35 grader just nu så jag lägger mig en stund till och hoppas att det är 15 grader varmare när jag vaknar igen....=)

Av Kicki - 19 februari 2010 22:07

Dagens slädtur blev aldrig av. Efter skolan var jag så trött o frusen att orken bara försvann, och det var ju kring -20 ute dessutom. Istället tränade vi lite klickerträning med alla hundarna och så blev det kloklippning. Sen lekte min älskling med Silva och de som ville så nu sover alla gott. Klickerträningen gick bra.


Mintu fick börja med lite bakängeskedjning av att hämta saker och lägga i en skål. Vi kom till att plocka upp saken o släppa den men han förstod nog inte att det var i skålen den skulle hamna. Han är duktig men lite "trög" jämfört med tikarna o funderar lite längre ibland.


Gakkon samlade ihop sakerna i skålen (hon kunde ju det sen innan), Giela tränade grunderna i apportering (vilket hon gjort de senaste 6 åren) och idag lossnade det lite! Istället för att studsa runt och direkt kasta iväg grejorna så verkade hon för första gången nånsin faktiskt förstå att hon måste HÅLLA dem en stund! Hon är rolig att klickerträna men gör allting sjukt snabbt och gärna 100 saker samtidigt så det är svårt och sätter min timing på prov - den behöver träning! Kul med framsteg!


Silva fick fortsätta träna på att räcka ut tungan och det börjar funka riktigt bra nu. Hon ska alltså inte slicka sig om nosen utan bara sträcka ut tungspetsen rakt fram. Kommer bli fräckt! Passar en liten ligist som hon!


Rossi fick fortsatt träning i att helt enkelt vara aktiv och göra nånting, istället för att bara kasta sig på rygg. Klick för slag med tassen och för att resa sig upp. Kaela har ju inte gjort mycket sånt här tidigare men hon var så himla duktig! Vi började med lite basic "bära saker" och hon förstod direkt at det gav belöning att visa Kinderägget (vi körde med gula plastKinderägg idag) och plockade även upp det på slutet! Duktiga tjej!


Söta Kaela


Vi klippte alla 109 klor, och såg att de snart blir 110! Silvas avslitna sporre verkar vilja göra come back! Sen blev det lek! Husse har gjort en leksak av en lång bit krympslang, som han krympt ihop i ena änden o brukar blåsa på hundarna med. Silva tycker det är skoj o blir jättebusig när den kommer fram!


Även Mintu, Gakkon och Kaela ville vara med ibland!


MonsterMintu har krympslangen!


Crazy Silva får galna ögon när det är bus!


Nu ska jag fixa lite med hemsidan o se "Snakes on a plane" med min älskling. Vi har eldat så det är sjukt varmt här inne men rätt skönt. Bara man inte rör sig! *S*



Av Kicki - 18 februari 2010 20:09

Idag efter skolan åkte jag och min vapendragare Veronica till Gammelstad med Gakkon och Mintu. Mintu skulle göra en veterinärkoll för sin passgång, mest för säkerhets skull. Veterinären kände igenom honom och allt kändes bra, men när hon skulle titta på hans rörelser så tyckte hon att det var för kallt och gick in istället! I efterhand slog det mig hur knäppt det var! Jag har ju för tusan betalat henne för att stå ute och se hur min hund rör sig och det finns ju en uppfinning som heter JACKA!!! *grrr* Mintu pep konstant och tyckte att ALLT var så himla intressant och roligt! Han såg knappt civiliserad ut men verkade ha väldigt roligt i alla fall. *s*


Efter lite förvirring så blev vi inte mycket klokare än så, och det var dags för Gakkons vattengympa. Mintu fick följa med in för att inte behöva ligga ensam i bilen. Idag var det sjukgymnasten själv som hade hand om vattengympan och vi ökade tempot så att Gakkon för första gången fick trava i vattnet. Tungt men det gick bara bra - förutom att Gakkon tyckte att vattnet stänkte alldeles för mycket! Det blev som en liten havsstorm i badkaret nästan och hon såg smått eländig ut tills tempot och skvalpet minskade. *s* Jättekul att göra framsteg i träningen.


Sen åkte Mintu och jag på klickerkurs hos PS Hundnytta här i Boden! Första kurstillfället av 2. Vi var fyra stycken där och det kändes alldeles lagom. Mintu skötte sig finfint, pep en del men var annars lugn och jätteduktig, med tanke på hur ovan han är vid såna situationer. Däremot försökte han pinka lite på en pelare - han är som en liten hormonhund ibland just nu! >-/ Kursen var jätteskoj och kändes nyttig för lillkillen på så många sätt. Skoj! Nu väntar lite städ - imorgon blir det äntligen slädkörning igen!!! =)



Av Kicki - 17 februari 2010 13:39

Igår fick man ännu en anledning att vara riktigt stolt över sin härkomst! OS-Guld til Björn Ferry! Riktigt skoj och med lite tur kanske vår lilla kommun hinner ta hem lite fler medaljer innan detta är slut. Själv följer jag inte sporten alls, men OS-guld till kommunen gör mig stolt!!!


Imorse var det -30 när vi vaknade så det blev sovmorgon istället för hundkörning. Hann ju bli varmare framåt dagen men när detr var nog varmt för att kunna köra så behövde jag åka till skolan.

Av Kicki - 16 februari 2010 20:35

Senaste dagarna har varit fullsmockade och bloggen har fått vila lite. I söndags var vi upp till Överstbyn till min sambos syster och hon och jag körde en sväng med mina 5 hundar och deras fina Laika vid namn Anja. Anja har gått i spann förut men tyckte inte att det var jätteroligt direkt, bitvis såg hon ganska nöjd ut men ibland ville hon bara bromsa. Vi fick en mysig tur i alla fall och lyckades köra en runda och hitta hem igen! Tyvärr hade jag bara kameran med mig, och inte minneskortet....=(


Idag har vi skrivit matteprov och det var klurigt! Jag belv klar snabbt som tusan men hade något slarvfel och också 1-2 fel som jag faktiskt helt enkelt gjort FEL på! Inte så vanligt på matteprov för min del!


Kvällen har använts på bästa möjliga sätt, två avsnitt av NCIS och en underbar slädtur. Körde bara vår kortaste runda på 9km (självklart går det att köra ännu kortare men detta är den kortaste rundan vi kör normalt sett) för temperaturen sjönk snabbt från -15 till -23 och jag förstod att det skulle bli ännu kallare och då är det inte kul att vara ute för varken hundarna eller mig. Vi körde först ner på sjön där det alltid är allra kallast (för att slippa den värsta kylan på slutet) och det var så fint ute! Ingen måne och pannlampan var trött (samt immiga glasögon) så jag såg inte alls hur Silva och Mintu skötte sig i led, men stjärnhimlen ovanför oss var inte att leka med! Underbart! Och med tanke på att vi kom precis dit vi skulle (hem igen) så gjorde nog ledarhundarna ett bra jobb!


Spåren var hårda och fina och hundarna mycket pigga. Fick bromsa nästan hela vägen för att hålla nere tempot så att de inte rusar för snabbt i den kalla luften. När vi kom upp i skogen där spåren är ganska lättkört släckte jag pannlampan och njöt av de svarta siluetterna av granar och tallar som sträckte sig uppåt, och den stålgrå himlen där ovanför - och alla stjärnorna förstås! Orion gjorde oss sällskap hela vägen! Jag stod så ända tills jag kände en gren slå till min pannlampa, och då insåg jag att det kanske var säkrast att koppla på "synen" igen. Underbart vackert!


Nu sover hundarna gott och snart ska jag attackera disken. Lite mer NCIS först bara. Termometern visade -25 när vi kom in så det blev alldeles lagom...=)

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards