www.nukutvi.se

Alla inlägg under augusti 2009

Av Kicki - 16 augusti 2009 18:57

Hade ju tänkt åka ut på klubben o träna unghundarna ikväll men hade tagit fel på dagarna o det verkar inte vara nån träning där nu. Då blev jag slö efter jobbet o somnade på soffan....VARFÖÖÖÖR? Eller njae först såg jag finalen av "Paris Hilton's new BFF", blev som fast. Nu sitter jag här o samlar energi för att göra en grytstek o hundarna sover som små stockar. Antar dock att de önskar sig nån typ av aktivering innan dagen är över om de ska sova lika gott inatt med?


En vecka till på jobbet o sen en vecka tjänstledigt (blev ett glapp) innan skolan börjar - o sen börjar den! Börjar kännas riktigt spännande och roligt! Har redan laddat upp med lite mappar o nördiga saker som man kan behöva. Hoppas få slita fram min gamla graf-räknare o använda den igen! Kanske programmera nördiga program till och med! *ASG* Känns helt rätt att börja på något nytt o med lite tur så kan det ju leda till ett vettigt jobb med bra lön och det skulle vara jäkligt skönt! Kanske kunna resa mer o en massa annat kul som känns lite svårt att hinna/ha råd med just nu. Kan bara bli bättre helt enkelt!!! Näe, här blir ingen grytstek gjord!!!Nu tjööööör vi!



OOOOOH GHEEESUS!!! Hoppade högt upp i taket...fick tydligen ett sms....HAHAHHAHHA...

Av Kicki - 15 augusti 2009 19:10

Igår fyllde världens sötaste fjant Rossi fyra år! Eftersom det inte blev något inlägg igår så får hon ett stort grattis idag istället!

Tänk vad tiden går! Det betyder också att det var 3 år sen vi hämtade henne igår!


Har just varit på stadspromend med Mintu och Silva. Det gick jättebra förutom att Mintu inte är så bra på att gå i koppel utan har lite väl bråttom, men gallerbroar, fordon folk o allt annat rör honom inte i ryggen. Är väldigt lycklig över denna trevliga lille kille! En mindre rolig sak är att Gakkon ska till veterinären om 1,5 vecka och kolla upp sin lilla stelhet o kasshet i draget. Hon har ju gått från att vara en superdragare som alltid gav 110% (på riktigt!) till att slacka men motivationen verkar finnas så man undrar ju om något är galet. Ibland ser hon lite stel ut när hon lägger sig/reser sig, så nu åker vi till Öjebyn för koll och antagligen röntgen av nåt slag. Blev ju inte nöjd med kollen i Gammelstad så vi drar till Öjebyn den här gången och redan i telefonen sa de rent spontant att veterinären skulle känna igenom henne och sen avgöra om/vad som behövde röntgas! Självklart! Vetten vi var till i Gammelstad varken kände, klämde, eller såg henne röra sig... 

=( Men jag är lite rädd, för om det visar sig vara något som stoppar hennes dragkarriär så sitter jag ju med 2 bra (räknar dit Mintu redan nu) o 3 kassa draghundar... har tänkt ett tag att jag i så fall nästan måste tvinga mig själv att omplacera nån o då sitter nog Rossi lösast, Giela är ju rätt gammal och Gakkon skulle jag aldrig kunna skiljas från...men så när Rossi kommer och lägger sig sådär nära o gosar så tänker jag - NEJ! Det här går ju inte! Jag får nog ha ett riktigt B-spann helt enkelt...


En glad nyhet är i alla fall att vårt B-spann fått ett namn! Det kom till mig ruskigt tidigt på morgonen när jag var på väg till taxi - Nukutvi huskies heter vi!!! Ska göra en logga o sätta på bilen mm hade jag tänkt. Det betyder ungefär: "Med ens skall vi löpa snabbt tillsammans som en". Blir nog bra! Nu ska Rossi få sig en cykeltur o sen tänkte jag ju testa inlines efter Giela. Folk gör ju sånt varje dag men jag är ändå lite nervös, har inte åkt inlines på 5 år eller nåt sånt o aldrig bakom hund. Jaja. Med lite tur går allt bra! Tjingeling!

Av Kicki - 13 augusti 2009 21:47

Börjar med en sjukt bra Depeche Mode-låt - "In Your Room (Zephyr mix)"....sååå bra! Hittade tyvärr ingen bra liveversion med bra ljud, annars är den GRYM live!


Mintu fick följa med till miniracingbanan vid Godisarenan och agera publik, gulla med folk och så tränade vi lite kontakt o sånt. Han var riktigt duktig och brydde sig inte om de små metanolbilarna som lever om rätt mycket. Fotade lite o fick några söta kort på min älskade lilla stjärna:


VA GÖR DU MATTE????



Lite stiligare här!



Mattes stora kille!!! Ibland lyckas han se riktigt vuxen och klok ut! *s*


Nu är det 12,7 grader ut! Gissa om jag ska ut o köra med storhundarna!!! Ska vänta en stund till så det blir ännu kallare bara....ååååååååhhh!!!!

Av Kicki - 13 augusti 2009 17:48

Försov mig imorse! För tredje gången i hela mitt liv ungefär. Hade tydligen glömt att trycka igång klockan men det var ju lugnt första två timmarna på jobbet imorse så fastän jag skulle börja 07.00 ringde väckningen först 07.56...ofrivillig sovmorgon! Har kört en nyare bil idag med USB-ingång och poppat Depeche Mode från USB-minne HELA DAGEN! OOOOOOH SÅ BRA! *svimmar* Sen när jag slutade 17.00 o skulle åka hem så hade nån varit förbi och plockat en liten bukett blommor och satt under min vindrutetorkare. =) Tänk så glad man kan bli av en liten blombukett bara sådär! *pussar på min älskling* Nu åker Mintu o jag till miniracingbanan för att socialisera oss lite. Hoppas de vuxna ska få lite dragträning sen ikväll för det är 18 grader nu o klockan är ju inte ens sex på kvällen! Lovande!!!

Av Kicki - 12 augusti 2009 22:50

Idag började helt perfekt och soft. Låg i soffan med hundarna bredvid (men på golvet, inte i nya svarta soffan) och åt frukost o kikade på Kröd Mändoon. Efter det åkte jag o hundarna ut i skogen en sväng. Trots att det äntligen blivit svalare var de rätt slöa. Silva hittade som vanligt en likdel från ett ruttet djur och bar omkring på denna hela promenaden. Ingen av de andra var intresserad av att jaga henne eller försöka stjäla den trots att hon visade upp den så noga! *s*


Inget vidare bra kort men jag vill bara visa att det äntligen börjar bli gult i de långa grässtråna! Snart höst! Snart vinter! Sädesfälten är också gula! Jihooo! Jihooo!!!


Gakkon väntar på sin belöning. Då ser hon som smartast ut...*s*


Småsuddiga Giela fick gå i flexi men verkade rätt nöjd ändå.


Rossi ägnade promenaden åt att smyga på Mintu och terrorisera honom. När Silva var liten terroriserade hon Rossi helt sjukt mycket! Nu har Rossi tuffat på sig och vågar terra tillbaka lite men Mintu är tuff - han säger faktiskt ifrån när han får nog! På ett bra sätt!


Silva visar dagens likfynd! När vi kom tillbaka till bilen så hoppade alla in medan Silva sprang till skogs (ja vi var ju redan i skogen så in bakom nåt träd får man väl säga) för att gömma sitt fynd så att hon också kunde följa med hem. Hon hade tidigare väldiga dilemman med det där att "hitta ben" och "åka hem". Det är ju liksom svårt att kombinera! Nu medan hon var nånstans bakom ett träd o gömde sitt fynd för att kunna åka med hem, så kom det två personer gående efter grusvägen! Typiskt! O nästa gång jag tittade dit så spatserade Silva nöjd o glad (utan ben) mellan dem o sen raka vägen till bilen. Tur att hon inte är så himla intresserad av okända människor! Men lite pinsamt ändå.

Pinsamma hunden i en opropertionerlig vy!


När hundarna var nöjda åkte matte till Storsund utanför Älvsbyn o hämtade en bildel till Sven-Erik (en liten spak, mycket skumpande på dålig väg för en ynka spak!!!) o sen hälsade jag på min kusin Maria o hennes sambo Jonas i huset i Älvsbyn - ÅH vilket coolt hus! Hur fränt som helst! Massa olika höjder o trappor och uteplatser o verandor o stenar o saker...=) Kom hem full av energi och grävsäkrade nya hundgården med stenplattorna vi fick igår, o är nästan klar med hoppsäkringen. Allt gick löjligt smidigt o enkelt för en gångs skull! Passade på att samla hela gänget för lite bilder, se så stor Mintu blivit:



Tjingeling!






Av Kicki - 12 augusti 2009 09:29

Härligt! Vaknade efter en lagom sovmorgon men en liten tråkigt sak var att det är rätt blött ute. Några av uteprojekten får nog vänta lite. Efter att vi fått "oväntat men inplanerat besök" igår var ju iaf hus nystädat och allting fint! Så nu tänker jag kasta mig ner med hundarna och mysa och se lite mer Kröd Mändoon och fnissa lite till frukosten! Känns som att det var väldigt länge sen jag gjorde nåt sånt och nu är det dags!


Silva gjorde en oväntat smart sak igår, eller en mogen sak i alla fall! När jag gick från vardagsrummet till köket, och hon mötte mig där så såg jag på henne att nånting var galet inne i hundrummet (innanför köket där de har ett litet rum med alla hundsängar som inte ryms på andra ställen i vårt minihus). Mycket riktigt - Mintu småkalasade lite på en trasig Biabädd! Det brukar ju annars vara Gakkons jobb att leka moralpolis och bli bekymrad om nån förstör mattes saker eller stjäl nånting, men idag visade lilla Silva upp liknande talanger. Känns oväntat. Hon är 1,5 år och var till nyss en riktigt terrorist själv.


Efter fika+Kröd drar vi nog till skogs. Sen blir det hundgården för hundarna. De lär ju komma hem hyfsat blöta. Då drar jag till Älvsbyn för att hälsa på min kusin Maria o så ska Sven-Erik (min bil) till Storsund och Norrbottens Bildemontering för att få sig lite nya delar. En pimpning light liksom. Ja egentligen mest en ny spak men ändå! Nä - fruuuuukost till mig!!!


Gick inte att bädda in den här låten men den är så himla bra - starta dagen med Johnny Boy och "You are the generation that bought more shoes and  you get what you deserve":

http://www.youtube.com/watch?v=qp4GdI_bTD4

Av Kicki - 11 augusti 2009 17:34

Börjar med en bra låt av en riktigt duktig artist - Billy Joel med "This is the time". Idag började vi dagen med att Rossi fick en egen cykelsväng. Tror hon kände på sig redan då att det skulle åska för hon var lite nojjig. De andra bryr sig inte men hon jagar upp sig. Sen fick Silva o Mintu en skogspromenad och sprang lösa och lekte. Silva hittade ett jättefint ruttet rådjurshuvud som hon bar på, rullade sig på, bar en bit till, tuggade på där, bar en bit till, rullade sig där...osv... krävdes lite mattelist för att få henne att låta sig kopplas men sen tränade vi en massa på byteshandel (nja, jag tog den inte direkt ifrån henne av illaluktande orsaker men vi tränade på att ben+matte är en BRA sak). Mintu ville först stjäla den men ganska snabbt låtsades han istället ointresserad. Vill tänka mig att det var hans smarta plan! Sen övertalades hon att lämna den o åt hallon istället. Hon ÄLSKAR hallon, nosar reda på buskarna och tokäter. =) Silva behöver dock mer inkallningsträning för även om hon aldrig springer iväg eller hittar på egna äventyr när man är ute så kan hon lika gärna skita i att komma ändra fram när man ropar. Vet inte varifrån detta komma eftersom vi alltid tränar kontakt, inkallning utan koppling, att det alltid är positivt att komma o sånt men å andra sidan hinner man ju inte nöta så mycket som man kanske skulle vilja med så många hundar, o hon behöver mer träning helt enkelt!


Resten av dagen har gått i shoppingens tecken. Åkte in till stan o sprang runt angående badrummet, hundarna, hundgården, veden, mat mm. Köpte en massa av de där sakerna som stått på "behöver"-listan ett tag men inte kommit till skott. Nu finns de här! Belönade mig själv med ett par jongleringsbollar så att jag kan börja träna och vinna utmaningen över min vän Yvonne!!! *hihi* Just nu åskar/regnar det men med lite tur är det torrare imorgon. Då kan jag grävskydda hundgården, hoppskydda den mm! Blir helt underbart att få det gjort och klart!!! *lycklig* Nu ska här lagas älgfransyska med skogschampinjoner och mandelpotatis. Får se om det blir lika fantastiskt gott som det låter. Tjingeling!





Av Kicki - 10 augusti 2009 22:10

Känner att det är mycket på gång nu! Kom hem från Blaiken i söndags kväll o det kändes tråkigt att åka men jag är så glad att jag fick chansen att åka en gång till under sommaren och vara ganska länge i alla fall. En bild från en solig dag på holmen:


Och så kommer lite mer bilder på mormors bro! Om ni inte minns hur den såg ut så finns bild i någ av inläggen här under (från de senaste dagarna):

Mamma och pappa jobbar och om pappa såg det här skulle han nog snabbt hävda att man ser vem som är bossen där hemma...*ASG*


Bropelarna var spruckna men då ryckte min duktiga pappa in och gjorde infällningar i trä som blev helt enormt bra när de slipats och fixats klart!


Gammal färg på gammalt trä.


Mamma skrapar o skrapar


Tack gulliga älskade mormor för jordgubbarna!


I söndags kväll åkte pappa och jag ut till holmen en snabbis med hundarna. Vi hittade många slaktplatser efter rovfåglar som verkar ha holmen som matplats ibland och hade en trevlig stund där ute medan hundarna rusade som tokar.



Mintu i båten på vägen ut - visst ser han stor ut!


Ännu en bild från färden ut, den här lilla holmen, Entalleholmen, måste man runda för att inte riskera att köra på grund. Då är det inte långt kvar sen!Fotade inget där ute för mitt batteri var så sömnigt...


Just ja - mormors bro! Så här fint blev det efter en första målning! Lite rödfärg ska på också o lite pyssel... min mormor sa det så fint "Det är inte bara jag som är glad, utan många där uppe i himlen också". Det stämmer säkert! Hade tänkte hinna förbi kyrkogården i Stensele och lägga nån blomma på morfars grav, men tiden var knapp och på något sätt kände jag att jag ändå var som närmast honom när jag putsade och fixade på huset där han bott större delen av sitt liv i byn han älskade så. Han blev nog kanske gladare över det!


Här uppe i Boden händer det saker - har beställt draglinor från Oinakka och tänker sitta plåstrad utanför bussgods (gissar att det kommer så) men vet ju att det kan bli lite väntan ibland...jaja...Dessutom så har supersnälle Tony på mammas firma svetsat till superfina hoppskydd till min HEAB-hundgård! Det är som ett Y där man sticker ner spetsen i hålen där uppe o sen drar man bara vajer eller nåt så är det hoppskyddat både inåt och utåt. Helt perfekt! Det blir tisdag/onsdag-projekt! Onsdag eftermiddag åker jag till Storsund utanför Älvsbyn och hämtar lite begagnade reservdelar till Sven-Erik så att han är fin igen! Badrummet har vi börjat riva i och det ser betydligt bättre ut än vi vågat hoppas, ingen jättevattenskada i alla fall...*andas ut* Har fixat en massa annat pyssel också - känns bra! Nu kallas sängen på mig! Ha det gott!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards