www.nukutvi.se

Alla inlägg den 31 augusti 2009

Av Kicki - 31 augusti 2009 22:18

Nu ikväll fick Mintu sig dragpremiär! Giela sele passade bra och jag satte av på cykel bakom honom och Silva. Det är första gången vi testar alls så jag var beredd på att ta en kortsväng men det funkade riktigt bra redan från start. De tänkte leka i 1-2 sekunder o sen jobbade Silva på framåt och Mintu hängde på. Han var så duktig! Ibland glömde han bort sig och skulle nosa lite i diket men med lite peppning sträckte han snart ut igen! Han såg ut att ha riktigt roligt och Silva skötte sig som en stjärna bredvid. Hon var taggad och visade på bra självförtroende. En riktigt lyckad tur! Det blev 3km slingan vi körde för att slippa vända. Silva ville springa snabbt men matte bromsade och så pausade vi och gosade ibland. Ååååh vilken kick!


Sen fick Gakkon gå in med småttingarna, och hon såg inte helt nöjd ut men det gick ändå bra. Tog en sista sväng (samma runda) med Giela och Rossi och var helt beredd på att själv cykla större delen av vägen men de drog mig hela rundan! Behövde inte ta ett enda tramptag trots att spåret går lite upp och lite ner! Båda sträckte ut och Rossi var dagens stjärna helt klart! Alltså, hon var ju inte duktig som en bra draghund, men hon sträckte ut och drog hela vägen om än inte stenhårt! Kul! Så nu sitter jag här stolt som en höna! *s* En stor del av belöningen kom i efterhand när Silva somnat på golvet och låg med ögonen sådär hårt slutna som hundar bara gör när de är trötta och nöjda...=) När kommer snön??? Vet inte om jag redan sagt det men helgen 3-4 oktober åker vi ett gäng till Kiruna på slädhundsseminarium - blir riktigt skoj!

Av Kicki - 31 augusti 2009 17:15

Jag överlevde! Vi fick lite introduktion till utbildningen, scheman o saker och så bjöds det på fika! *I like* Upplägg o kurser mm känns riktigt bra, blir skoj att få nörda matte hela vintern lång! Hade grafritaren, datorn, pennor, block, mappar och annat redo i väskan men det var kanske lite overkill så här första dagen. *s* Idag var vi 16 stycken i klassen varav 3 tjejer. De flesta killarna såg likadana ut för ett otränat öga och jag hann bara snappa upp något enstaka namn. Hoppas på presentation eller namnlappar eller något liknande imorgon så man har en chans att börja kunna känna igen folk! Kul! Imorgon drar vi igång på riktigt!!! Nu ska jag snart ut och städa min bil och ge den lite vinylglans så att man vågar släppa in folk i den. En kvarglömd glassfläck från i somras ska bearbetas också. Tjingeling!

Av Kicki - 31 augusti 2009 10:20

Idag är första skoldagen! Känns riktigt kul men jag sov som ett arsle inatt! Det är inte vanligt men nån gång måste det ju hända. Nu på morgonen har jag klickertränat lite med hundarna och alla var så duktiga. Mintu imponerade stort! Han har ju bara lärt sig sitt innan egentligen (ja förutom kom och nej mm) men nu slet vi fram klickern o jag testade med att hoppa över inklickningen eftersom jag ville träna o aktivera o hade lite tidsbrist - det gick hur bra som helst! Han fattade snabbt att det inte var lönt att fokusera på godishanden utan att ögonkontakt gav klick, o sen när det slutade vi klicka för ögonkontakt o han fick klick när han testade att sätta sig. Klickade även för puss på munnen o det märktes att han fattade alla 3 sakerna. Blev mycket imponerad av hans klurighet och uthållighet! Första klickersessionerna brukar ju vara rejält uttröttande! Den där kvicka lilla hjärnan kommer han nog ha mycket nytta av ute i spåren!


Sen var det Silvas tur och hon tänker mer som en varg helt klart. Mer fokus på maten och hon var inte lika snabb att komma på att samarbete med matte gav belöningen, utan hade mer fokus på att själv få tag i belöningen. Sen trillade dock poletten ner o vi klickade för ögonkontakt o sitt och hon var riktigt duktig. Kul att se hur olika de tänker! Mintu var mer för att samarbeta och Silva ville hellre kunna lösa på egen hand. Inte helt oväntat. nu väntar lite dammsugning, städning, lunch o sen drar jag till skolbänken med min nypackade skolväska! Det ni! tjingeling!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards