www.nukutvi.se

Alla inlägg den 12 augusti 2009

Av Kicki - 12 augusti 2009 22:50

Idag började helt perfekt och soft. Låg i soffan med hundarna bredvid (men på golvet, inte i nya svarta soffan) och åt frukost o kikade på Kröd Mändoon. Efter det åkte jag o hundarna ut i skogen en sväng. Trots att det äntligen blivit svalare var de rätt slöa. Silva hittade som vanligt en likdel från ett ruttet djur och bar omkring på denna hela promenaden. Ingen av de andra var intresserad av att jaga henne eller försöka stjäla den trots att hon visade upp den så noga! *s*


Inget vidare bra kort men jag vill bara visa att det äntligen börjar bli gult i de långa grässtråna! Snart höst! Snart vinter! Sädesfälten är också gula! Jihooo! Jihooo!!!


Gakkon väntar på sin belöning. Då ser hon som smartast ut...*s*


Småsuddiga Giela fick gå i flexi men verkade rätt nöjd ändå.


Rossi ägnade promenaden åt att smyga på Mintu och terrorisera honom. När Silva var liten terroriserade hon Rossi helt sjukt mycket! Nu har Rossi tuffat på sig och vågar terra tillbaka lite men Mintu är tuff - han säger faktiskt ifrån när han får nog! På ett bra sätt!


Silva visar dagens likfynd! När vi kom tillbaka till bilen så hoppade alla in medan Silva sprang till skogs (ja vi var ju redan i skogen så in bakom nåt träd får man väl säga) för att gömma sitt fynd så att hon också kunde följa med hem. Hon hade tidigare väldiga dilemman med det där att "hitta ben" och "åka hem". Det är ju liksom svårt att kombinera! Nu medan hon var nånstans bakom ett träd o gömde sitt fynd för att kunna åka med hem, så kom det två personer gående efter grusvägen! Typiskt! O nästa gång jag tittade dit så spatserade Silva nöjd o glad (utan ben) mellan dem o sen raka vägen till bilen. Tur att hon inte är så himla intresserad av okända människor! Men lite pinsamt ändå.

Pinsamma hunden i en opropertionerlig vy!


När hundarna var nöjda åkte matte till Storsund utanför Älvsbyn o hämtade en bildel till Sven-Erik (en liten spak, mycket skumpande på dålig väg för en ynka spak!!!) o sen hälsade jag på min kusin Maria o hennes sambo Jonas i huset i Älvsbyn - ÅH vilket coolt hus! Hur fränt som helst! Massa olika höjder o trappor och uteplatser o verandor o stenar o saker...=) Kom hem full av energi och grävsäkrade nya hundgården med stenplattorna vi fick igår, o är nästan klar med hoppsäkringen. Allt gick löjligt smidigt o enkelt för en gångs skull! Passade på att samla hela gänget för lite bilder, se så stor Mintu blivit:



Tjingeling!






Av Kicki - 12 augusti 2009 09:29

Härligt! Vaknade efter en lagom sovmorgon men en liten tråkigt sak var att det är rätt blött ute. Några av uteprojekten får nog vänta lite. Efter att vi fått "oväntat men inplanerat besök" igår var ju iaf hus nystädat och allting fint! Så nu tänker jag kasta mig ner med hundarna och mysa och se lite mer Kröd Mändoon och fnissa lite till frukosten! Känns som att det var väldigt länge sen jag gjorde nåt sånt och nu är det dags!


Silva gjorde en oväntat smart sak igår, eller en mogen sak i alla fall! När jag gick från vardagsrummet till köket, och hon mötte mig där så såg jag på henne att nånting var galet inne i hundrummet (innanför köket där de har ett litet rum med alla hundsängar som inte ryms på andra ställen i vårt minihus). Mycket riktigt - Mintu småkalasade lite på en trasig Biabädd! Det brukar ju annars vara Gakkons jobb att leka moralpolis och bli bekymrad om nån förstör mattes saker eller stjäl nånting, men idag visade lilla Silva upp liknande talanger. Känns oväntat. Hon är 1,5 år och var till nyss en riktigt terrorist själv.


Efter fika+Kröd drar vi nog till skogs. Sen blir det hundgården för hundarna. De lär ju komma hem hyfsat blöta. Då drar jag till Älvsbyn för att hälsa på min kusin Maria o så ska Sven-Erik (min bil) till Storsund och Norrbottens Bildemontering för att få sig lite nya delar. En pimpning light liksom. Ja egentligen mest en ny spak men ändå! Nä - fruuuuukost till mig!!!


Gick inte att bädda in den här låten men den är så himla bra - starta dagen med Johnny Boy och "You are the generation that bought more shoes and  you get what you deserve":

http://www.youtube.com/watch?v=qp4GdI_bTD4

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards