www.nukutvi.se

Alla inlägg under juli 2009

Av Kicki - 13 juli 2009 16:52

Igår såg det ut så här hemma hos oss:

Varför?


Jo fåren skulle flyttas till hagen nere vid sjön för att få mer mat.


Fåren är lite "småskvätten" o inte helt tama allihop så vi var lite spända. Får som blir skraja har en tendens att springa snabbt o galet och hur som helst...kan bli jättespännande.


Nja...lite läskigt att gå ut genom grinden...


När gammeltackan vågade så följde de andra med i lugn och ro


Allt klart - gick väldigt smidigt o enkelt!!!


Framme på plats!


Sen var hundarna o jag upp på Kyrkberget en sväng, soligt o fint!


Gakkonen


Gakkon, Rossi och Silva


Kyrkberget är världens finaste och roligaste äventyrsställe med alla olika miljöer, naturtyper och höjdskillnader


En liten bäck skär sig genom skogen


Gemensam vätskepaus


Hitta Mintu??? ;-)


Silva

 

Stackars kopplade Giela...mellan träden syns sjön på avstånd


Gakkon flyger fram genom terrängen!


Ute på vägen igen


En fördel med kalhyggen är ju utsikten! Vid stranden "på andra sidan" syns Blaiken, o längst upp i bilden syns Luspholmarna som ligger utanför Storuman 3 mil bort ungefär. Riktigt fint där uppifrån!


Jag myself!


Igår kväll kom hela familjen Umander + två pojkvänner på besök för middag och prat. Lika trevlig som alltid och gamle Griff blev snabbt Mintus favorit. Han var så snäll och duktig med lillkillen! Silva däremot var lite bitchig, hon tyckte att alla borde gosa med henne istället för med Griff! Little biajtch!!!


Nu idag har 3 kusiner varit på besök o fikat o surrat, superkul att träffas, o ikväll kommer Johanna o Petronella hit för lite Star Wars-monopol och fika. Kuuul! Tjingeling!

Av Kicki - 12 juli 2009 00:11

Jaha, vi packade grejor, frukost till imorgon, tog ner allt till sjön med skottkärra, packa båten full med 2 tält, 3 sovsäckar, liggunderlag, mat, 5 hundar, 3 personer osv... Gick ändå riktigt bra (vilket jag visste att det skulle göra!) och vi åkte iväg mot holmen i den vackra solnedgången...efter några hundra metern började motorn krångla och vi fick den inte att samarbeta, så det var bara att ro hem! Att ro ut till holmen och sen ro hem imorgon också var mina föräldrar inte så sugna på, och det är klart, det tar ett bra tag, speciellt med "hjälpsamma" hundar i hela båten. Hann få lite fina kort under vår korta färd i alla fall. Först ett foto pappa tog med mobilen för några dagar sen:


Pinkrunda med Giela, Rossi, Silva, Gakkon och lille Mintu. Krävs viss teknik men med övning så funkar det riktigt bra!


Perfekt start, motorn tar oss stadit mot holmarna som man skymtar där framme. Måste dock säga att det här antagligen inte var motorns fel, det är en gammal men mycket trogen Yamaha som nyss varit inne på service av en hel annan anledning, och antagligen var det nån del som inte hamnade på rätt plats sen.


Helst ska alla titta åt samma håll samtidigt! Tittar alla andra så måste det ju vara nåt intressant eller hur? Mintu, Rossi, Giela och Silva, jag sitter längst fram, Gakkon skymtar till höger och mamma sitter i mitten som en sann drottning.


Alla hundar på samma ställe och Mintu ser ut att vara på väg på äventyr. Mamma ser lätt skeptisk ut.


Silva, Giela och Rossi spanar ut över kanten,  praktiskt med fotstöd också!



Mintu verkar älska att åka båt och spana ut över vidderna!



Mintu gillar att sitta längst fram, längst upp i båten. Där är inte mycket plats och snubblar man så ramlar man i vattnet. Det vet han inte om än så länge och det var inget han lärde sig idag heller...*s* Söt som socker är han i alla fall!


Att ro är ju ganska enkelt när man är van men att ro med 5 hundar kring sig är lite klurigt. Gakkon har en tendens (som syns här med) att vilja stå så pass nära att man knuffar till henne med varje litet årtag. Många många små korta årtag senare kom vi hem, och nu väntar sängen på mig o jyckarna! Blir inget nattugglande idag, I need sleep! Imorgon väntar dammsugning, hundaktivering och så kommer det en massa trevliga middagsgäster sen! =)



Av Kicki - 11 juli 2009 18:54

Härligt! Nu packar vi ihop hundar, tält, sovsäckar mm och drar ut till holmen för att övernatta. Verkar bli en fin kväll. Nu blir hundarna glada - och vi med! Kameran är på laddning, vi hörs imorgon! *tjing*

Av Kicki - 11 juli 2009 13:40

Idag är Kicki ganska trött. Väldigt trött. Satt uppe vid datorn igår kväll och såg första avsnittet av Kröd Mändoon, rätt kul! Får nog kika på resten också! Precis så kass humor som jag har...*s* Sen hängde jag på msn till 2.30 nån gång o i samma veva ringde Lars så min dag slutade nån gång efter 3.15...Zzzzzzz...8.30 tyckte hundarna att det var dags att vakna. Det är helt underbart att sitta uppe o nattuggla sig när man är ledig *I love* men ibland sliter det rätt bra! *s* Idag gäller dammsugning, hundmotion, fönstermålning och så matlagning inför "middagsbjudning" imorgon. Okänd ordning och okänt riktigt varifrån energin ska komma.


Nu är det bara idag, söndag och måndag kvar i Blaiken. På tisdag packar jag och hundarna ihop oss och åker hem till min älskling! Saknar honom massvis men tänk så tur det är att det finns mobiler så att man enkelt o billigt kan pratas vid varje dag. =) Nu ska jag gå på jakt efter den där energin, kanske hittar den på kökssoffan???

Av Kicki - 10 juli 2009 23:48

Vet ni! Det är så mörkt i köket nu att jag måste tända en lampa för att se tangenterna! Och igår när jag körde från Tärnaby var det dags att slå på helljuset några minuter! Så underbart att det bara spritter i hela kroppen! Visst är de ljusa sommarnätterna helt underbara men det finns ändå inget bättre än när mörkret börjar komma tillbaka och man får börja tända ljus och lampor. Stor mysfaktor och så är det ju ett kvitto på att vintern närmar sig. En av de allra bästa känslorna! *glad*


Var ute och pinkade hundarna för nån timme sen och ljuset över sjön var riktigt häftigt:


Avslutar med en riktigt bra låt, "Brothers in Arms" av Dire Straits. Hittade tyvärr bara live-versioner men det funkar ju det med. Tjingeling!

Av Kicki - 10 juli 2009 19:35

Idag bloggar jag som aldrig förr, även om jag inte ännu kommit in i det där riktiga flytet. När jag sitter nånstans o funderar i lugn o ro kommer jag alltid på roliga saker att blogga om men innan man hunnit in till bloggen så har tankarna bleknat och så blir det ändå bara nån slags dagbok över dagens händelser. Har pimpat mitt skrivbord på senaste tiden och trivs riktigt bra med resultatet:


Feels like home!


Idag tänkte jag bidra med något så nytänkade som ett recept. För ungefär 7-8 år sen när jag bodde i Bispgården hade jag en mycket rolig klasskompis som heter Louise. Hon spred detta suveräna pastasås-recept och nu tar jag chansen att sprida det lite till! Enkelt, snabbt, gott, och enkelt att variera!


Du behöver:

1 Gul lök

Krossade tomater

Matlagningsgrädde

Örtkrydda, t.ex timjan, basilika eller annat, gärna färsk

Körsbärstomater

Fetaost (brukar ta Apetina)

Salt/peppar


Du gör:

Hacka o stek löken, häll på krossade tomater o matlagningsgrädde så att det blir halvrosa till färgen, krydda med örtkrydda o smaka av med salt och peppar. När det smakar okej, ta av plattan och rör i delade körsbärstomater och tärnad fetaost. Klart! Man kan även variera genom att steka köttfärs, kyckligbitar eller annat i början med löken, stoppa i svarta oliver också mm. Bara att testa sig fram! Passar bäst till färsk pasta, men funkar även med vanlig pasta eller potatis. MUMS!!!


Verkar bli en riktigt fin kväll här idag, inte så varmt men ganska vackert. Så här ser det ut just nu (fast lite ljusare än på bilden):

 


För övrigt har min ftp flippat ur totalt. Går inte att enge vart man vill ansluta (allt sånt finns ju annars sparat), alltså inte ens att manuellt skriva in det, men trots NOLL uppgifter så kommer den in rätt på min sida när man ansluter. Värre är det med andra sidor jag har inlagda...hm...Hoppas den inte tänker svika mig!


Av Kicki - 10 juli 2009 18:06

Nyss hände en ganska oväntad sak. Min kära mor tipsade mig om en riktigt rolig sida (om man är lite lättroad) som jag aldrig sett innan:


http://www.birthday.se/


Håll till godo!!! *nyfikna Kicki*

Av Kicki - 10 juli 2009 17:37

Tack vare min kollega PeO återupptäckte jag häromdagen en sjukt bra låt som jag tidigare återupptäckte via P3 för några månader sen. Minnet är bra med kort. Helt fantastiskt bra - bara att njuta!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards