www.nukutvi.se

Alla inlägg den 21 juli 2009

Av Kicki - 21 juli 2009 22:48

Nu har vi varit ute i skogen och tränat lite amatörsök med hundarna (i ordets rätta bemärkelse den här gången). Före det fick vi besök av en stor vit hund som jag träffat förut, den var på rymmen och blev rejält utskälld/utylad av mina hundar när den närmade sig hundgården. Gakkon skällde och Mintu och Silva ylade med nosarna mot himlen. *s* Försökte fånga in honom men han visade rätt tydligt att han inte var intresserad av mänsklig kontakt utan var ute på egna äventyr så det kändes rätt lönlöst. Sen drog han vidare. Hoppas de hittat åt honom eller att han kommit hem själv!


Sökträningen blev enormt basic, orkade inte valla av eller ens gå in nån bakväg utan vi körde sök/spår i ett genom att bara springa till skogs o sen fick hundarna spåra/söka en o en. De körde mest "sökteknik" i alla fall och för dessa hundar som aldrig ska tävlas i nåt liknande så kändes det här helt lagom. Enklare än att försöka få till renodlad sökträning som vi brukar kämpa med annars. Gakkon fick 3 släpp o hade lika roligt som vanligt. Hon gillar att söka folk! Rossi fick 2 stycken och hon är snäppet seriösare och smartare än Gakkon! Hon kör rätt djupa sök o första vändan sprang hon runt mig en sväng innan hon kom rätt. Hon trivs som fisken i vattnet med sånt arbete, vilket iofs inte är så konstigt! Silva har inte gjort mycket sånt här innan och hon var riktigt roligt att titta på! Jag sprang till skogs o husse släppte henne! Hon rusade rakt ut i skogen en bit o stannade sen o spanade spänt! MATTE ÄR BORTA! Hon tog det hela på betydligt mer allvar än de andra. Hon småskrek några gånger i farten när hon sprang o spanade o blev mycket glad när hon hittade mig. Hon skötte sig jättebra även andra gången men jag började faktiskt fundera på att inte träna detta mer med henne. Hon är naturligt väldigt följsam när man går i skogen och har hela tiden bra koll på mig, går de andra framför kommer hon o tittar till mig på egen hand, o det är inget vi ens tränat på. Kanske dumt då att träna henne på att arbeta mer självständigt i skogen? Tänkte mest eftersom det är en ras (hon är ju hälften sibbe) som inte har detta så naturligt i sig så det kanske är dumt att lära henne att hon klarar sig bra på egen hand även där, när hon inte verkar ha fattat det själv ännu? Vad tror ni?


Mintu fick några småsök och han var så rolig! Eftersom det var mycket mygg så satt husse med huvan över sig o när Mintu fick syn på honom stelnade han till. Det syntes tydligt att han inte visst riktigt vad han hittat (på några meters håll), vad gör man då? Ignorerar förstås och låtsas att man inte har sett nånting alls och går åt ett annat hålll...sen pratade husse lite och då gick det upp ett ljus för lillen! Han arbetade fint! Giela fick ett lite längre jobb med flexi och som belöning fick de alla lite morot. Lättmotiverade hundar! *s* Kul med lite nosjobb - hoppas vi kan ta en dragsväng imorgon kväll igen! Har dock tappat min fina nacklina, hände igår kväll när vi var ute o jag TROR att jag lagt den på marken att Mintu sen sprungit iväg med den. För när jag samlade ihop de andra linorna var den inte där! *misstänkt valp* Nu ska vi se lite 2 ½ men innan duschen o sängen kallar. Sov gott!



Av Kicki - 21 juli 2009 17:52

Nyss hemkommen från jobbet och en liten smula frustrerad. Var superladdad för att göra en grym currysoppa men nu visar det sig att vi har slut på curry...hrmm...nåja, får uppfinna nåt annat! Lite hundrapportering: Har ju glömt att säga att Mintu nu beter sig vuxet nog för att sova med de stora hundarna och hittills är han precis lika smart som Silva var i samma ålder, behöver han ut mitt i natten så kommer han o gnäller och väcker oss. Skönt! Men oftast sover han hela nätterna nu - till slut! Han börjar vara så himla stilig o söt vår lille kille!


Igår när jag körde med hundarna så var Silva aningen tittig i början (alltså tittade bakåt mot mig mer än vanligt) så jag fick peppa henne lite o först nu idag kom jag på varför - hon har ju aldrig barmarkstränat innan! Bara dragit släde o skidor, inget som låter och lever om. Nä, dags att ordna lite mirakel i köket! See ya!

Av Kicki - 21 juli 2009 00:45

Har idag jobbat o sen såg jag o sambon en skräckis. En bit i filmen hoppade en sminkad unge ut ur ett skåp och jag gallskrek förstås! 5 hundar studsade upp från sin mysiga sömn på vardagsrumsgolvet och undrade vad jag höll på med? *s* Söta de är! Och VARFÖR minns jag aldrig att jag egentligen HATAR skräckisar? Man blir ju så rädd!


Nu är det 14-15 grader ute o nyss, kring midnatt, så tog jag o hundarna säsongens allra första dragtur! Åååh så härligt! De var supertaggade och speciellt Gakkon såg så jäkla glad o lycklig ut! Hennes ögon bara lyste och hon gav allt hela vägen, från att vi gått ut genom ytterdörren o tagit på selen! *s* Körde bara 2,5 km här i närheten eftersom jag märkt att hundarna har rätt mjuka tassar/trampdynor nu när vi mest gått i skogen o inte mkt på grusvägar/asfalt, så vi tar det säkra före det osäkra o tar en verklig mjukstart. Tungorna blev i alla fall långa och alla verkade nöjda när vi kom hem, de har ju inte så mycket kondition nu och att dra är ju dessutom tusen gånger tyngre än att springa lös o busa eller sånt. Mintu satt i bilen och pep konstant - verkar lovande! Känns sisådär att använda min nya bil men jag hoppas kunna ta Nisse istället framöver eller hitta nån annan smart lösning. Nu ska vi sova (alla är trötta utom lille Mintu) och drömma om framtida äventyr!!!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards