www.nukutvi.se

Alla inlägg den 7 juli 2009

Av Kicki - 7 juli 2009 08:57

Lite försenat kommer här en bunt bilder från helgen. Hade sån tur att min älskling hade möjlighet att komma hit över helgen o hälsa på! Härligt! Innan dess, i fredags morse, var pappa o jag ut o tog upp näten. Inte en enda firre hade fastnat o näten var rätt smutsiga efter bara en natt, men Mintu och Silva verkade ha roligt ändå.


Mintu, matte o Silva


Pappa ror på vägen hem, lagom lätt med 2 små utforskare ombord


!!! På vägen hem (och vi var inte speciellt långt bort ens) lade sig Silva och blundade...ojoj...där får hon ett vuxenpoäng! Det tar sig!


Målningen fortsatte o i början av helgen hade vi ju fortfarande riktigt fint väder. När Lars kom tog vi dock ledigt från målningen! Här är jag uppe vid övervåningen och tittar på svalorna, huset som syns till höger är mormors och det är hon som står utanför.


En av svalorna. De var väldigt duktiga medan vi målade, höll sig undan när vi var som närmast men i stort sett inga varningsrop eller så. Då är de ju inte direkt vana att ha folk uppe vid sina hus o hem, men de känner ju igen oss det kanske räckte. Just nu är det nånstans kring 40-50 bebodda svalbon runt huset. Rekordet var 72 eller nåt sånt för några år sen!


Vi tog även in det lilla hö som torkat på hässja under veckan. Helt perfekt! Soligt o fint väder! Annars brukar höet alltid tas in i ren panik när det är regn på ingång, och vad finns det sjukt mycket av innan regn? Jo mygg och knott!!! Väldigt skönt att slippa dem.


Helt okej utsikt att arbeta till!


Senare på kvällen när vi arbetat kvar såg det ut så här ifrån köksfönstret, mysigt!


Hundarna o jag var upp på Kyrkberget en sväng i fredags och de hade nog lika roligt som jag. Det är så fint där uppe med alla olika typer av miljöer, gammal granskog, höga tallar, myrmarker, raviner, stup, berg...ett perfekt äventyrsställe!


I lördags var vi in till Storuman en sväng för att se SM 2009, i Swamp soccer! Det blev tydligen en succé att ha planerna inne närmare centrum (istället för ute på en äkta myr som det var förra gången) och bra med publik och deltagare. SM-finalen spelades i söndags.


I VK finns en artikel med lite mer information:

http://www.vk.se/Article.jsp?article=290133&category=390


Här kommer mina egna bilder...kan säga som så att just efter att vi kommit dit o stod några meter från planen, så skulle närmade sig spelarna vår position och nån sparkade en boll, missade och sprayade istället publiken med blötmyr! *s*











=)


Efter det åkte Lars, jag, Silva och Mintu till Tärnaby en sväng för att få lite fjälluft. Vi körde upp till Laisaliden och gick en kort bit efter drottningleden. Det passade helt perfekt idag för man slipper nästan helt att gå i fjällbjörkskogen, ingen brant stigning och man kommer snabbt ut på kalfjället med fin utsikt. Perfekt när man har en liten valp med! Inte samma känsla som att vara längre upp men det funkade bra för dagen.


Där bakom ligger Norge! Den långa raka saken som syns är Hemavans flygplats.


Hundarna fick varsitt grisöra. Mintus räckte lääänge! De där små tänderna kan inte göra mycket skada på annat än händer o fötter än så länge.


Silva fick böra klövjeväskan och hon verkade tycka att det var lika kul idag. I bakgrunden, höga toppar MED SNÖ! De är dock en bra bit bort, och närmare en kilometer i höjdskillnad om man ska komma längst upp!


Matte ser ut som en mupp med Mintu var så söt så bilden får vara med ändå. Visst ser han stor och vuxen ut?


Självklart hade vi med oss torkat renkött från Tärnavilt...THE BEST!!!


Silva var så närgången att Lars valde att äta sitt renkött nån annanstans...medan hon kastade låååånga suktande blickar!


Mintu vilar sig lite. Det var riktigt härligt väder där uppe, soligt (förutom nåt litet enstaka moln) och en varm fläkt...MEN! Fullt av apstora bromsar som slet köttstycken ifrån oss! Nån måste ha bitit Silva på nåt känsligt ställe för hon skrek som en stackars liten gris...så det blev operation döda bromsarna men det kom bara nya hela tiden, trots att min älskling visade sig vara en utomordentlig bromskiller!!!


På väg hemåt igen, utsikt mot norska hållet.


Vätskepaus, bilparkeringen syns på lite avstånd





Efter detta har vi målat lite till och allt det röda är nu klart. Idag har vi gett oss själva en dag ledigt från målandet (m&p kommer hem efter 12 nån gång) o det är lite småblött ute. Får se vad dagen har att erbjuda!


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards