www.nukutvi.se

Alla inlägg den 10 juli 2009

Av Kicki - 10 juli 2009 23:48

Vet ni! Det är så mörkt i köket nu att jag måste tända en lampa för att se tangenterna! Och igår när jag körde från Tärnaby var det dags att slå på helljuset några minuter! Så underbart att det bara spritter i hela kroppen! Visst är de ljusa sommarnätterna helt underbara men det finns ändå inget bättre än när mörkret börjar komma tillbaka och man får börja tända ljus och lampor. Stor mysfaktor och så är det ju ett kvitto på att vintern närmar sig. En av de allra bästa känslorna! *glad*


Var ute och pinkade hundarna för nån timme sen och ljuset över sjön var riktigt häftigt:


Avslutar med en riktigt bra låt, "Brothers in Arms" av Dire Straits. Hittade tyvärr bara live-versioner men det funkar ju det med. Tjingeling!

Av Kicki - 10 juli 2009 19:35

Idag bloggar jag som aldrig förr, även om jag inte ännu kommit in i det där riktiga flytet. När jag sitter nånstans o funderar i lugn o ro kommer jag alltid på roliga saker att blogga om men innan man hunnit in till bloggen så har tankarna bleknat och så blir det ändå bara nån slags dagbok över dagens händelser. Har pimpat mitt skrivbord på senaste tiden och trivs riktigt bra med resultatet:


Feels like home!


Idag tänkte jag bidra med något så nytänkade som ett recept. För ungefär 7-8 år sen när jag bodde i Bispgården hade jag en mycket rolig klasskompis som heter Louise. Hon spred detta suveräna pastasås-recept och nu tar jag chansen att sprida det lite till! Enkelt, snabbt, gott, och enkelt att variera!


Du behöver:

1 Gul lök

Krossade tomater

Matlagningsgrädde

Örtkrydda, t.ex timjan, basilika eller annat, gärna färsk

Körsbärstomater

Fetaost (brukar ta Apetina)

Salt/peppar


Du gör:

Hacka o stek löken, häll på krossade tomater o matlagningsgrädde så att det blir halvrosa till färgen, krydda med örtkrydda o smaka av med salt och peppar. När det smakar okej, ta av plattan och rör i delade körsbärstomater och tärnad fetaost. Klart! Man kan även variera genom att steka köttfärs, kyckligbitar eller annat i början med löken, stoppa i svarta oliver också mm. Bara att testa sig fram! Passar bäst till färsk pasta, men funkar även med vanlig pasta eller potatis. MUMS!!!


Verkar bli en riktigt fin kväll här idag, inte så varmt men ganska vackert. Så här ser det ut just nu (fast lite ljusare än på bilden):

 


För övrigt har min ftp flippat ur totalt. Går inte att enge vart man vill ansluta (allt sånt finns ju annars sparat), alltså inte ens att manuellt skriva in det, men trots NOLL uppgifter så kommer den in rätt på min sida när man ansluter. Värre är det med andra sidor jag har inlagda...hm...Hoppas den inte tänker svika mig!


Av Kicki - 10 juli 2009 18:06

Nyss hände en ganska oväntad sak. Min kära mor tipsade mig om en riktigt rolig sida (om man är lite lättroad) som jag aldrig sett innan:


http://www.birthday.se/


Håll till godo!!! *nyfikna Kicki*

Av Kicki - 10 juli 2009 17:37

Tack vare min kollega PeO återupptäckte jag häromdagen en sjukt bra låt som jag tidigare återupptäckte via P3 för några månader sen. Minnet är bra med kort. Helt fantastiskt bra - bara att njuta!

Av Kicki - 10 juli 2009 13:57

Igår kväll var jag upp till Tärnaby o hälsade på Simon o hans sambo Johan, jättekul att träffas o surra lite! På vägen hemåt hade jag en fantastiskt fin solnedgång i ryggen så det tog nästan 2 timmar att ta sig hem. Var ju tvungen att stanna o fota en massa! Var dock jättesvårt att hitta nån bra vinkel och korten blev inte så bra som jag hoppats alls. Sen satt jag uppe till 03.30 ungefär o pysslade med 2 små överraskningar som jag tänkt ro iland. Varför gör man så? Jo för att det är roligt! Men man kan ju tycka att man borde sova MYCKET på sin semester, inte ligga på minussidan varje natt. *s*


Nu kommer en massa kort från de senaste dagarna:


 Rossi springer runt uppe på Kyrkberget. Ungefär så här men med mer markvegetation såg det ut där min kamera försvann! Och återfanns! =)



 

Efter det blev det ju skogsarbete - tror mamma var riktigt glad när hon fick köra sin fyrhjuling över stock och sten - MED vagn!!!


Kvällen bjöd på en fin solnedgång (i förrgår kväll?)



 Visst ser ni Mintu?


Bilder från Rötholmen igår (och vägen dit):

Mintu tycker fortfarande att det är en bra idé att balansera där framme!


Lagom enkelt att ro när alla ska titta åt samma håll. Kyrkberget i bakgrunden.


Rossi och Mintu spanar


I en speciell vinkel utifrån Rötholmen ser man alla röda hus i Blaiken samtidigt! De ser ut att ligga enormt tätt men det gör de ju inte alls, kul att kunna se dem samtidigt  utan att de skymmer varandra!


Hundlek på Rötholmen



Rötterna men ser är fd träd som huggits ner i samband med att sjön dämdes upp för många år sen. På vissa ställen bodde folk på det som nu är sjöbotten, och fick flytta sina hus, och ute på botten står många stubbar kvar. På vintern tömmer de sjön o isen ligger till slut nere på botten kring 100m från stranden och utåt. När den sen smälter är vattennivån flera meter under det normala och man kan promenera ute på botten och gå på skattjakt!


Mintu ser stor ut!


Vacker sten!


Oj...glömde vända den här. Tror det är ett gammal rävgryt som är intressant!


Mintus lillrumpa!


Giela och en gammeltall!


Mintu


Småttingarna på äventyr på Rötholmen. I bakgrunden syns Blaiken. När vi är ute o alla springer lösa så brukar det alltid bli så att Gakkon, Rossi, Silva och Mintu springer för sig på äventyr ihop, medan Giela går sin egen värld och filosoferar.


Gakkon ser något intressant och poserar framför Kyrkberget!


Sen åkte pappa och jag ut o tog in de 3 nät vi lagt ut just utanför stenpiren. Mintu följde med. Just idag ville vi inte ha nån fisk eftersom vi egentligen inte hade tid att rensa, så då fick vi 6 sikar, en harr o en abborre. Sikarna var tyvärr mask i så det blev ingen mat av dem. Mintu jobbade hårt med att tvätta alla fiskarna rena! Det var tidigare Jackis jobb, hon blev helt tokig när det hamnade fisk i båten. *s*


Vy från bron innan Tärnaby mot solnedgången, men det var tuuusen gånger finare i verkligheten, väldigt svårt att riktigt fånga på bild bara!


Vy mot Laxfjället (tror jag det är i mitten, där Tärnaby ligger, men kan lika gärna vara nånting annat...)


Nu har vi just ätit upp harren o abborren till lunch! Mums! Och jordgubbar till efterrätt! MUMS! Nu ska jag ordna en rabarberpaj till mormor o bjuda henne på fika! Ha en bra dag!






Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards