www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 10 juli 2009

Ni är jag på G!

Av Kicki - 10 juli 2009 19:35

Idag bloggar jag som aldrig förr, även om jag inte ännu kommit in i det där riktiga flytet. När jag sitter nånstans o funderar i lugn o ro kommer jag alltid på roliga saker att blogga om men innan man hunnit in till bloggen så har tankarna bleknat och så blir det ändå bara nån slags dagbok över dagens händelser. Har pimpat mitt skrivbord på senaste tiden och trivs riktigt bra med resultatet:


Feels like home!


Idag tänkte jag bidra med något så nytänkade som ett recept. För ungefär 7-8 år sen när jag bodde i Bispgården hade jag en mycket rolig klasskompis som heter Louise. Hon spred detta suveräna pastasås-recept och nu tar jag chansen att sprida det lite till! Enkelt, snabbt, gott, och enkelt att variera!


Du behöver:

1 Gul lök

Krossade tomater

Matlagningsgrädde

Örtkrydda, t.ex timjan, basilika eller annat, gärna färsk

Körsbärstomater

Fetaost (brukar ta Apetina)

Salt/peppar


Du gör:

Hacka o stek löken, häll på krossade tomater o matlagningsgrädde så att det blir halvrosa till färgen, krydda med örtkrydda o smaka av med salt och peppar. När det smakar okej, ta av plattan och rör i delade körsbärstomater och tärnad fetaost. Klart! Man kan även variera genom att steka köttfärs, kyckligbitar eller annat i början med löken, stoppa i svarta oliver också mm. Bara att testa sig fram! Passar bäst till färsk pasta, men funkar även med vanlig pasta eller potatis. MUMS!!!


Verkar bli en riktigt fin kväll här idag, inte så varmt men ganska vackert. Så här ser det ut just nu (fast lite ljusare än på bilden):

 


För övrigt har min ftp flippat ur totalt. Går inte att enge vart man vill ansluta (allt sånt finns ju annars sparat), alltså inte ens att manuellt skriva in det, men trots NOLL uppgifter så kommer den in rätt på min sida när man ansluter. Värre är det med andra sidor jag har inlagda...hm...Hoppas den inte tänker svika mig!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards