www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

Innehelg med pipande killar

Av Kicki - 6 maj 2012 10:39

Kaela löper rätt mycket nu, och de andra har också hängt på. För säkerhets skull har jag nu Mintu och Rotax här inne. Tror inte att Nalle skulle försöka para nån genom ett galler, hoppas att man behöver bollarna i intakt tillstånd för att försöka sig på såna tokigheter.


Det pips lite extra här inne, och eftersom det snöat blötsnö hela helgen har vi passat på att hålla oss inne. Egentligen har vi haft en riktigt tråkig helg, hundmässigt sett. Hundarna har ätit, gosat lite, och sen inte gjort nåt mer. Jag har spelat TV-spel och röjt/städat.


Det pratas mycket om vikten av aktivering, och visst är det jätteviktigt att hitta en balanserad och bra aktivering för sin hund, men lika viktigt kan det faktiskt vara att lära en hund att ha tråkigt ibland också. Att göra "ingenting" en dag eller två är jättenyttigt, och något som alla hundar bör klara (vissa efter träning). Om matte/husse t.ex blir sjuk, eller hunden själv blir sjuk, så har man stor nytta av att ha en hund som även lärt sig att kunna ta det lugnt ett tag utan att må dåligt eller klättra på väggarna.


Samtidigt kan jag känna att hundarna som är ute faktiskt tycker att det är lite mysigt med "skitväder". De ligger i sina kojor hela dagarna och ser ändå rätt nöjda ut. Nånstans kanske det är en naturlig instinkt att söka skydd och bädda ner sig. Med tanke på löp mm tycker jag att det är vansinnigt lugnt där ute efter ett par ovanligt "ohändelserika" dagar.


Efterom tikarna löper var det bara Mintu som simtränade igår. Han simmade 2x10 minuter igen och med lite mer jet swim. Godis och leksaker hade helt tappat sitt värde och istället simmade han glatt dit vi ropade på honom, serpentiner genom jetströmmen när det gick som bäst. Rotax fick följa med eftersom jag inte ville lämna honom ensam inne så lång tid (han har nog inte varit ensam inne ännu, vad jag kan minnas), då vi även hade lite andra ärenden att göra.


Killarna spelade oss ett litet spratt när vi var i Råneå. I Luleå köpte jag en supergod lyxshake på Max och lämnade sen den tomma plastmuggen framme på golvet vid passagerarsätet. Passade på att lägga i lite papper jag rensat ut ur kalendern och en servett. När vi sen lämnade hundarna i bilen en stund i Råneå så tänkte jag lite på muggen där, men bestämde snabbt att hundarna säkert inte skulle hitta den, eller ens bry sig.


Nåja, första gången jag var ut och tittade till dem satt de båda två där bak och såg lugna och glada ut. Nemas problemas! Vi körde sambons Passat som saknar hundgaller, men har ett rätt bökigt baksäte att ta sig över. Nästa gång jag kom ut satt killarna också tillsammans där bak, glada och söta. Jag kikade in från en av bakdörrarna och böjde mig bak över sättet för att kramas lite med Mintu. Då såg jag...ett papper från min kalender? När jag tittade bakom Rotax rumpa hittade jag även ett sugrör, och en väl urslickad plastmugg...hmm... Nån av dem hade alltså kravlat sig fram och hämtat hela skräpet och sen burit det hela vägen bak till sin kompis innan mumsandet börjat?


Stämningen mellan Rotax och Mintu är aningen mer spänd än vanligt just nu, pga löpen förstås. Inget önskeläge, men det fungerar. Oftast sover de ihop och umgås problemfritt men några gånger per dag morrar nån till (oftast Rotax) och spänner sig lite. Då blir det snabbt tillsägning/åthutning, för sånt beteende är inte okej. Morrningar mellan hundar är oftast en avståndssökande signal, dvs. en signal om att hunden vill vara ifred eller känner sig osäker. Däremot kan man inte säga att det alltid är så, vissa typer av morrningar handlar ju varken om osäkerhet eller avståndssökande och såna morrningar gillas inte här!


Snart hoppas vi dra ut i skogen för sökträning, och ev. nåt mer. Har inte riktigt bestämt vad vi faktiskt ska göra och hur många hundar som ska få följa med. På ett sätt hade jag gärna tagit med alla hundar, men jag vill inte ha Kaela i buren och Mintu utanför. Hmmm...får fundera och pussla lite helt enkelt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards