www.nukutvi.se

Alla inlägg den 14 maj 2012

Av Kicki - 14 maj 2012 22:08

Det är otroligt lugnt här hemma nu. Löptikarna sover mest om dagarna, å killarna här inne piper visserligen nån gång per dag, men i stort sett är allting så enormt lugnt. Vinterns energi ebbade ut snabbt och hela gänget verkar nu vara rätt nöjda med att sola på kojtaken och köra på med sommaraktiviteterna som inte alls innebär lika mycket spring som det vi gör på vintrarna. Riktigt skönt, nästan för bra för att vara sant! Vår och löp brukar annars innebära nån slags besvär, typ yl, gnäll, tikar som juckar på varandra så att man hoppas att grannarna inte ser...osv...


Efter lite funderande har vi bestämt oss för att bygga ut en ny hundgård men lämna de gamla som de är. Kan vara bra med lite extra yta kring löp mm så hundarna slipper trängas och det sparar en hel del arbete att slippa riva i den gamla. Lösningen blir då hundgårdar för 3+3+2 hundar, och om vi lyckas kastrera Mintu och Rotax under sommaren så innebär det att alla hundar kan bo ute under nästa löp på ett säkert och bra sätt så att löptikarna aldrig bor med nån hane. Kan bli bra!


Nu ikväll har Giela och jag joggat. Efter 15 bitar sushi till middag gick intervallträningen rätt trögt. Vi fullföljde men jädrans det var jobbigt! 2 minuterlite jobbigare löpning, 1 minut gång, upprepat 7 gånger. Känns väldigt lagomt att ta med tanten på mina små joggingturer för att hålla igång hennes kropp lite extra, och lite lagomt. När jag tänkte efter så är vi lite bekvända..de flesta joggar med sin yngsta och ivrigaste hund, jag gör tvärtom! *s* 


Senaste dagarna har vi blivit ännu mer sugna på att kanske skaffa en liten Cairnterrierkompis igen. I ärlighetens namn så vore det kul att få vara mer del i den normala hundvärlden igen också. Draghundsvärlden innehåller både högt å lågt, som allt annat, men skiten syns å märks så mycket mer. Det är vanligt med hundar med långa klor, trasiga eländiga hundgårdar, riktigt dåligt byggda hundkojor, tjuvparningar kors å tvärs och alldeles för många valpar som föds osv. normen borde ju vara att ha hela, rena och välskötta hundar men istället blir man jätteglad när man ser en sån anläggning - för det är inte så vanligt! Standarden är generellt sett lägre än man kunde önska. Andelen draghundar som känner till ordet "lyx" är inte stor... i min lilla värld borde alla hundar få lite lyx, egentid, möjlighet att utveckla sin personlighet och möjlighet att skaffa ett bra självförtroende och grundtrygghet.


Kommer absolut inte att sluta med draghundar men känner faktiskt att det kan vara skönt att ha en fot mer fast i den normala hundvärlden, där det är självklart att direkt ta en sjuk eller skadad hund till veterinär, där hundarna får på sig täcken direkt det är kallt och där varje hund är enormt värdefull och speciell för sin ägare. Jo många känner ju så även för sina draghundar, men alltför många ser dem som arbetsdjur med ett berättigande bara så länge de kan leverera resultat. =( Just av den anledningen tror jag att det är jätteviktigt som hundägare att försöka vidga sitt umgänge, om man som draghundsförare enbart umgås med andra draghundsförare blir man lätt ganska trångsynt, samma sak om man enbart hänger med jaktfolk, eller bruksfolk osv... jag tror att det är jättenyttigt att vidga sina vyer och se hur andra gör även om man inte sysslar med riktigt samma grej!


Innan en liten Cairn kan flytta in måste vi dock lösa de praktiska bitarna på nåt bra sätt. Om vi har jättetur så föds det en kull som ev. verkar lovande i höst nån gång och har vi ännu mer tur så passar det oss, och finns en liten tikvalp där till oss. Tiden får utvisa! Nu väntar sängen, två dagars jobb och sen fyra dagar av röjning, slängning och hundträning. Längtar!





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards