www.nukutvi.se

Alla inlägg den 1 maj 2012

Av Kicki - 1 maj 2012 17:58

Av de sista fyra dagarna har vi söktränat 3, riktigt kul! Efter 10 imorse träffades vi i sandtaget igen laddade för nya äventyr. Dessutom hade vi tur även idag och även om det blåste lite så var solen där med oss.


Silva var först ut av alla, och idag hade jag tagit med en hög saker som hon brukar tycka är roliga, pipleksak, mjukdjur mm. Dessutom fick figgarna order om att vara rolliga och busiga redan från början å variera belöningarna för var gång. För att hon inte skulle hinna ledsna planerade vi dessutom bara 3 skick till varje figurant. För skicket = leksak, andra=godis, tredje=roligaste leksaken!


Våra planer gav i alla fall utdelning för Silva sprang som ett litet skållat troll mellan figgarna och tyckte speciellt att pipleksakerna var jättespännande. Grejorna var så roliga att hon knappt hade tid att stanna, men hellre att hon springer dit hon ska men har lite bråttom vidare än att hon nosar i backen och är disträ. Det hela avslutades med tygfågeln som hon brukar älska att stjäla här inne, men där ute var den inte alls lika rolig som pipleksaken. Det blev alltså ett rätt kort pass för Silva, men eftersom allting fungerade bra så ska vi nog öka avstånden en del till nästa gång så att hon får springa mer, däremot tror jag att vi fortsätter med rätt få skick så att hon inte hinner bli trött, tills rutinerna börjar sitta.



Rossi fick ett ganska enkelt upplägg med fullt synliga figgar fast i skogsterräng, och gjorde ett jättefint jobb. Tydligen hann hon även med ett extra snyggt skick där hon kurvade in mot mig och sprang precis förbi mig på mittlinjen innan hon fortsatte till figuranten på andra sidan. Själv såg jag det aldrig men lite skryt fick hon från den uppmärksamma figgen! Nu känns det som att vi är tillbaka där vi avslutade i höstas, alltså dags att köra vidare!


Mina tankar om att ha hunnit lära in rullemarkering innan sommaren gick ju i stöpet, vi är långt ifrån klara med det...hmm....sökträningen fortsätter ju med eller utan rulle!



En av dagens andra duktiga sökare var lille Kaspian, oj vilken fart han har genom skogen! Om han hade varit en stor hund och inte en dvärgpinscher hade det nog låtit som en elefanthjord som rusade genom skogen!


Nalle och Mintu fick varsitt spår, årets första, och idag hade ingen av dem nån som helst hjärna med sig. De verkade knappt förstå alls vad vi gjorde, eller varför, eller hur? Har vi gjort det här förut? VA? Vi längtar tills det kommer mer barmark för nu lade vi spåret delvis i snö, å så hoppas vi att killarnas minnesbilder kommer tillbaka lite till nästa gång. Idag var söket superlyckat, och spåret total katastrof... =/


När alla kört sina grejor fick en del av hundarna springa  lösa och leka tillsammans. Mina vänner fick sitta i bilen, några av dem kan vara lite luriga i liknande situationer med en massa nya hundar och lek. Silva är en bitch i såna lägen, oftast, så är det bara. Kaela kan vara lite osäker och vara bitchig för det. Rossi kan skälla lite först men fungerar sen bra med alla. Mintu hade antagligen stalkat löptiken som var med, och Nalle är faktiskt inte heller helt enkel att bara kasta ihop med vem som helst. Dessutom har de ju varandra att leka med så det känns inte lika viktigt att få till led med nya hundar utanför gruppen.


Hundarna som lekte var egentligen 6 stycken, men bara 3 fastnade på dessa bilder.





Efter rolig träning i skogen åkte jag hem och bytte hundar. Rotax och Giela fick följa med in till stan för promenad med Veronica och Miksi. Som vanligt skrattade vi gott och promenerade kring Erikslund och runt i stan.


När vi gått kanske halvvägs mötte vi en ensam lös golden retriever, en hane. Han ville förstås gärna hälsa på tjejerna och kom till slut även fram till Rotax. Som tur var inga allvarligt sura miner eller problem, och när vi gått en bit till (och hunden fortfarande följde med) så kom en kille med cykel och hämtade hem honom. Vi hade just börjat undra hur länge vi skulle promenera med en extra hund? Nåja, tur att alla kom överens!



Efter ungefär 2,5 timmar var vi tillbaka vid bilen och och hade surrat ikapp alla nyheter och tankegångar. Såna vänner är guld värda att ha! =)


Nu är alla hundar nöjda och trötta och middagen ska snart kastas på grillen. =) Hemgjorda hamburgare blir det idag. Imorgon väntar jobbet igen efter en lång och rolig helg, ska bli riktigt kul det med. Rotax får bli "bilhund" och åka med husse resten av veckan, för hans hundgårdskompis Kaela börjar vara lite väl intressant snart.



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards