www.nukutvi.se

Alla inlägg den 3 maj 2012

Av Kicki - 3 maj 2012 19:06


I förrgår köpte jag en leksak med pip i på COOP. Tanken var att Silva skulle få leka med den som belöning i söket. Det stod att den var av jute och väldigt hållbar dessutom, sånt tar man förstås med en nypa salt men en stund borde den ju i alla fall klara, i alla fall under uppsikt...eller?


När jag kom hem hittade Rotax leksaken så jag drog av prislappen och gav den till honom innan jag sprang på toa en snabbis. Genom dörren hörde jag sen:

-Nej Rotax! Du får inte ha sönder den...!!!

När jag kom ut, inte alls lång tid senare, hade Rotax slaktat leksaken och plockat ut pipen också, snabbt och effektivt. Den kanske höll i 3 minuter alltså? =/ Pipen fungerar i alla fall fortfarande.


Igår kväll hände något oväntat men kul! Jag har ju planerat att börja springa, och det var nu i maj det skulle hända. Jag har alltid hatat att springa men önskat att jag skulle tycka det var kul. Det SER ju så skoj ut... När vi körde hem från jobbet såg jag en bekant jogga med sin hund och tänkte - det är nu det ska hända! Före middagen hoppade jag i de nya träningskläderna (sånt gör ju faktiskt allting mycket roligare) och tog med mig Giela ut.


Vi började med att promenera 10-15 minuter. Giela pinkade troget en gång i minuten och jag började känna  mig modfälld redan där. Med så många pinkpauser skulle vi ju aldrig komma nånstans. När vi sen började jogga, sakta sakta, så drog Giela plötsligt fram all arbetsmoral hon besitter och sprang alldeles perfekt framför mig med linan sträckt men utan att dra - perfekt!


Eftersom vi sprang så pass sakta så var det faktiskt kul, och det visade sig att jag orkade mycket mycket längre än jag trott, mycket längre än jag någonsin sprungit förut! Efter 30 minuter var vi nästan hemma igen och jag var trött men absolut inte slutkörd - riktigt härligt! Det var faktiskt precis så skoj som jag drömt om - hemligheten var att springa saaakta... Att springa 30 minuter utan paus har jag aldrig gjort tidigare - nånsin! Tanken är att springa 2 pass i veckan framöver.


Idag har jag fått hem 130 kg Pondus och 60 kg torrfoder (High-Energy Competition). 10-kilosblocken skulle delas i 1-kilosbitar inför sommaren, och allt yxande och bärande var faktiskt jobbigare än joggingturen igår. *pust* Ännu en gång när det känns enormt praktiskt att inte ha så jättemånga hundar men som vanligt är det jätteskönt att ha frysen full! Verkligen smidigt med leveranserna från Pondus som ger möjlighet att hämta foder i Luleå varje vecka.


Just nu ligger Rotax inne och sover, och vännerna där ute verkar rätt lugna och nöjda med livet de med. Jag var lite sugen på att dragträna en kortare sträcka nu ikväll bara för att röra lite på hundarna men det blir nog imorgon kväll istället. Alla kändes så lugna och nöjda så jag låter dem nog vara just lugna å nöjda den här kvällen. Den känns som att gruppen börjar komma in i "sommarmode" och när Rotax är inne så är det dessutom tystare där ute. Här inne jobbar han hårt med att charma oss, verkligen en hund man får skratta mycket åt.


Ena hundgården är nu helt snöfri, den andra består huvudsakligen av snö än så länge... å i helgen väntar förutom hundträning mer röjning och städning. Riktigt hur allting ska hinnas på 2 dagar förstår jag inte...



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards