www.nukutvi.se

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kicki - 17 oktober 2010 20:02

Jo idag var det jag! Promenerade först med Giela och Gakkon, sen Silva och Kaela, Mintu och slutligen Rossi. Riktigt härligt! Resten av dagen har jag ägnat åt slädkapellet och att försöka klura ut de sista detaljerna. Locket är nu 99% klart, bakstycket är 99% klart, botten utskuren och zick-zackad, och nu gör jag det hela officiellt genom att sprätta sönder gamla kapellet för mallar till sidostyckena samt att få loss stora dragkedjan som jag tänkte återanvända... =) No return!

Av Kicki - 16 oktober 2010 21:03

Äntligen! Efter åratal av längtan har jag äntligen en dekaltrimmad bil med en husky på! Nu pryder Gielas silhuett sidorna på Caddyns skåp, bredvid texten NUKUTVI HUSKIES! Har än så länge bara sett resultatet inne i vårt lilla trånga garage, men det såg riktigt fint ut!




Nu ska han få stå där inne i värmen till på måndag nån gång så att allting hinner fästa ordentligt, för säkerhets skull.


Silva undrade lite över vad matte och husse pysslade med...=)

Av Kicki - 16 oktober 2010 09:35

Med Hong Kong-lampan följde en liten lapp med användarmanual samt garantibevis. Tyvärr förstår jag riktigt vad de menar. Såhär lyder deras "Warranty card"...nån som kan, inte bara översätta, men även förklara alla detaljer om vad som egentligen menas?  

 


"The Company products in strict accordance with product quality certification System of quality control standards, in order to ensure that the broad use of Households on the product without worrying about the vast number of customers, The company's serious commitment to our clients

1. Year from the date of purchase, the normal use. The failure by the Company free repair.

2. Within one year, due to misuse or damage caused by self-demolition, in addition to a cost-recovery, also processing fees.

3. The following is not within the scope of warranty, maintenance only service, but charge labor costs and production costs,

(1) damage to all man-made factors, including non-normal environment. Use beyond the normal use or improper storage Damage caused etc. ;

(2) user unauthorized removal, to repair, modification or Without the authorization of the unit repaired; not A warranty card and valid documents

(3) the adverse own transport or other force majeure (Such as fire, flood, earthqauke, etc.) caused by Damage.

4. The company has the right to interpret these provisions."


  

Av Kicki - 16 oktober 2010 02:07

Jo man sitter fullt påpälsad (2 par kallingar + täckbyxor, sockar,tjocksockar och vinterskor, 2 underställströjor, en ullfrotté, en täckväst och en vinterjacka, mössa och vantar) på underredet av en fd bil och färdas bakom 9 ivriga underbara hundar runt Långsjön ihop med vännen Yvonne! Alldeles stjärnklart ovanför oss och hundarna var oförskämt pigga och duktiga. Nu gick däcken ändå bitvis rätt tungt när det inte var gamla bilhjulspår i snön. Atena och Marko gick i led och gjorde ett jättefint jobb som vanligt, medan Yvonne och jag avhandlade lite världsproblem och annat. När vi kom tillbaka till bilarna var klockan 01.00


Nya lampan lyste riktigt bra och var dessutom enkel att fästa på metallbågen som går tvärs över vagnen vid ratten, eftersom den har fäste för att kunna sitta på cykel. Klockrent! Däremot tvärdog den när vi hade kanske en halvtimme kvar hem...men då hade den ju lyst sina 3+ timmar eftersom jag testat batteriet en hel del hemma innan också. Den tog oss i alla fall igenom de mörkaste delarna utan hus där björnarna känns lite väl nära... Jag hade väntat mig en "utfadning" men den gick från 100 till 0...*s* Lyset var i alla fall grymt! Klart värt 500kr inkls frakt från Hong Kong...!


Eftersom jyckarna var så pigga utökade vi sträckan idag och i efterhand blev det 2,9mil de fick i tassarna. Fint tempo och bra med ork. Det vara bara i de sista tunga backarna hemåt som krafterna började tryta lite, men det kan man nästan förlåta. Bäst av allt - när vi kommit hem och tog en liten promenad samt ordnade kvällsmat så kändes de i stort sett fullt återhämtade och såg inte alls trötta ut. =) Men jag tror nog de sover rätt gott inatt ändå små trollen... =)


Nu har jag backat in Sven-Erik i det varma (jo det verkar funka!) garaget och imorgon blir det dekaltrimning...kul men lite spännande också. Nu ska även mushern försöka sova...Gonatt!

Av Kicki - 15 oktober 2010 20:37

Dagens prov visade sig vara ganska knivigt och klurigt! Vi var många som kom ut därifrån med en känsla av ovisshet...hur hade det egentligen gått? Svaret får vi förhoppningsvis ganska snart.


Efter lite fippel här hemma väntar jag nu på att min vän Yvonne ska ringa - sen blir det hundträning, denna gång med vagn. Ska ta med min nya pannlampa och testa om den lyser lika bra i verkligheten som hemma på tomten... =) Har dessutom rensat garaget och satt in en värmefläkt så förhoppningsvis kan jag dekaltrimma Sven-Erik imorgon...=) Han (min bil alltså) måste nämligen vara genomvarm för att dekalerna ska fästa, och vi har ju egentligen inget varmgarage...


Fortfarande glad efter gårdagens fina slädtur och beskeden om Mintu, Silva och Kaela... underbart! Funderar på att börja ge alger igen för att stärka immunförsvaret, någon som har andra tips? Systrarnas problem beror ju på immunförsvaret och vissa av mina hundar har lite rinniga ögon osv, inga ögoninflammationer men det känns som att immunförsvaren kan behöva en boost.

Av Kicki - 15 oktober 2010 11:39

Jag pluggat som en tok hela morgonen och mycket har ramlat på plats...återstår bara att se hur mycket som egentligen sitter där och vad man eventuellt har missat av ämnet "Elmaskiner". Avslutade morgonens plugg med en promenad med Giela och Gakkon. Giela har sovit ute inatt och hon såg så frusen och eländig ut!? Silva däremot som sov inne inatt för att få återhämta sig efter det lugnande medlet igår ville UT inatt! *s* Knasisar. Nu när vi kommit in  ligger båda två framför kaminen och myser...=)


Rätt mycket snö kvar och kallt ute inatt...=) Sol idag! =) Tyvärr hinner jag inte nyttja den fullt ut men det är ju en annan sak. Lite halkigt för fossingarna var det faktiskt! Vi mötte en man i en bil som undrade om Gielas ålder...när jag sa 10 år så sa han att han hade tänkt gissa på 1...*s* Hon är en tant deluxe!


Nu ska jag åka till Luleå och göra provet och sen hem och fixa vidare hela helgen samt träffa lite folk. Blir att försöka dekaltrimma bilen (måste värma den först), sy mer på slädkapellet och lite annat smått och gott...  


Av Kicki - 14 oktober 2010 18:57

Hemma efter veterinärbesöket och avlägger en snabb rapport mitt i pluggandet. Bästa Inger kände igenom Mintu och såg honom röra sig, och allting hon kände var normalt. Hon trodde att hans passgång till viss del var genetisk, samt att det blivit en "vana" helt enkelt och att han då fortsatt att muskla sig på ett sätt som gör att han inte "orkar" trava långsamt osv. Inget konstigt enligt henne, men vi enades om att vattenträna honom lite för att stärka upp honom. Redan där pustade vi ut lite husse o jag...


Mintu tyckte att besöket var riktigt skoj och han leva om lite i väntrummet och se ut som en vild varg. *s* Sen var det dags för söta Silva och Kaela. De är verkligen ett gulligt syskonpar. Bägge två var tysta och duktiga i väntrummet och Silva försökte krypa under bänken vi satt på för att kunna stjäla av tuggbenen som fanns i ett ställ på andra sidan bänken...*s* De ärså söta ihop helt enkelt, lagom synkade i sina rörelser och tankar och både väldigt lika och ganska olika.


Pia tittade i Kaelas hals och såg lite röda tonsiller. Silva ville inte riktigt vara (vred sig som en liten ååål och då var det svårt att se) med så hon fick en lugnande spruta och somnade så gott i mitt knä. Har ALDRIG sett Silva ligga så stilla så länge tror jag...*hihi* På ett sätt var det bra för då kunde ju även jag se väldigt noga hur tonsillerna faktiskt såg ut - samt var de finns! Ur två små springor i halsen pillade hon fram stora avlånga saker! Inte underligt att man aldrig sett dem förut! Även de var lite röda så enligt Pia beror hostan efter ansträning på det, men hon tyckte inte att det var något vi måste åtgärna just nu, utan trodde at det skulle gå över av sig själv med ålderna förmodligen...o annars blir det väl operation...


Så dagen slutade riktigt riktigt bra, inga allvarliga fel med våra älskade småttingar. Silva ligger inne och gosar med Gakkon nu och jag ska plugga vidare...fasen så skoj det är! =)

Av Kicki - 14 oktober 2010 13:17

Igår såg vi nya Resident Evil på bio i 3D, riktigt nice! Milla Jovovichs karaktär måste ju vara en av filmhistorierna allra häftigaste och action i 3D är ju grymt! Kom hem kring midnatt och när klockan ringde 6.30 imorse kändes det tungt... jag tittade på mobilen och såg at jag fått ett sms från min vän Per där han undrade om jag hade vinterdäck på? Vinterdäck? Det tog en stund och sen förstod jag att det måste ha snöat under natten! Mycket riktigt var det alldeles vitt ute! Vi beslöt oss för att stanna hemma från förmiddagens lektioner för säkerhets skull, för det verkar ha varit riktigt halt på sina ställen.


Istället fick hundarna årets första slädtur! =)


Mintu är förväntansfull!


Kom igen då! Jag tror att de såg när jag lastade släden på taket för alla blev eeextra taggade...


Körde Kaela och Silva i led vilket visade sig vara smart. Silva har gått en del i point i höst och idag var hon helt fenomenal! Sådär bra som hon är egentligen, men kan glömma bort att hon är om hon får gå för ofta i led och börjar göra det påslentrian. Hon var en klippte och svängde, vände och stökade på!


Vi körde från en plats bara några hundra meter hemifrån, ungefär 1 mil ToR. Bitvis var det gott om snö, på andra ställen kikade grusvägar och annat fram och belagen fick sig en omgång...men de är gamla och ska ändå bytas snart.


Hihi...får man snö på sig måste man ju skaka bort den till slut!


Solen gjorde oss sällskap rätt snabbt och det var riktigt fint ute...=) Enda nackdelen var att släden fick vara utan kapell (ett under tillverkning och det andra nerplockat som mall) och min provisoriska lagning av meden med plattjärn fungerade ungefär inte alls...höger mede är nämligen AV lite bakom bromsen, men den hänger ihop tacke vare belaget och cykeldäcket som sitter ovanpå som halkskydd... =(


Ett av de tillfällen när vi alla njöööt...förutom belagen då...


Snart hemma igen! Här kommer vi att köra även i vinter men då efter fina skoterspår och utan sten!


Nu är hundarna trötta och nöjda. Bara Gakkons promenad kvar till ikväll, och nu ska vi lasta in Mintu, Kaela och Silva i bilen och åka till veterinären för att kolla upp Mintus passgång och Silva och Kaelas tillfälliga hostningar...håll tummarna!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards