www.nukutvi.se

Alla inlägg under oktober 2010

Av Kicki - 23 oktober 2010 00:02

Spenderade dagens ljusa timmar på J&B Elinstallationer med det härliga gänget där! Alltid lika kul att komma dit och jobba! Sen blev det mysig middag med världens underbaraste Lars, och sen mitt fredagsmys - dvs. hundkörning med Yvonne! Vi åkte vid kring 8-tiden från Långsjön, med 8 mycket taggade hundar. Atena II och Kaela i led, Silva och Mintu i point, sen Rossi och Atena I, och Dexter och Diesel i wheel.


Vi siktade på ett nytt "längdrekord" för säsongen och Yvonne hade tagit med varm choklad i en termos! Stora vinterslädjackan var på (utanpå 3 tjocka underställströjor, en militärskjorta, en termoväst och täckbyxor med överdel också) ihop med stovantarna och fakepälsmössan. Allt för att inte frysa! Man sitter ju ganska stilla där på sätet nämligen. För en gångs skull hade vi dessutom varsin ordentligt pannlampa, samt en lampa på vagnen också! Varde ljus!


Hundarna kändes riktigt pigga trots att klippan Marko var hemma med ont ben, och kilometrarna susade snabbt förbi. En stund efter att vi passerat stället där vi vänt när vi tidigare körde somlängst (2,9) kom vi till en järnvägsövergång med lampor men inga bommar. Precis när vi i fullmånens sken skulle passera och ledarhundarna var nån meter från rälsen började det blinka rött - tåg på ingående! Vi manade på jyckarna och de passerade, Kaela tycker annars att tågövergångar är aningen läskiga, och vi hann inte så värst långt innan tåget susade förbi bakom oss. Inte vad man väntar sig mitt ute i ingenstans en sen kväll!


Vi vände inte så långt ifrån Brännberg, och vattnade hundarna. De drack men sen fick de vittring på något intressant och ville genast vidare. Yvonnes Diesel är så rolig, han är STOR, en fågelhundskorsning, men han är stark som en oxe och så taggad! Hur långt vi än kört så börjar han skälla ivrigt bara några sekunder efter att vi stannat. *s* Den varma chokladen tog vi i farten och den var underbar!


På vägen tillbaka kändes hundarna riktigt fräscha och det märks verkligen att de är i bra form nu, säkert både tack vare träningen och att foder och annat fungerar bra nu. Kul! På vägen hem hände dock en läskig sak. När vi hade 1-2km kvar passerade vi ett hus och där tyckte jag mig höra hundskall! Vi stannade men det var alldeles tyst. Det lät ungefär som en älghund med ståndskall eller nåt sånt. När jag berättade detta för Yvonne så berättade hon att hon varit med om ungefär samma sak på samma ställe! Då körde hon istället bil och hörde skall som hon trodde kom från kåpan på bilen (där hundarna åker), men där låg bara 3 sömniga snälla hundar.... lite läskigt? Vid huset står två gamla förfallna hundgårdar och en av hundarna som bodde där förr brukade tydligen springa kors och tvärs framför bilar och annat...


Efter det började jag istället höra nånting inne i skogen på vänster sida, som om nånting följde med oss fast inne i skogen ungefär. Vågade inte säga nånting till Yvonne förrän vi var framme vid ljus och hus, men hon tänkte då liksom jag - björn! Hundarna ville öka farten lite och Silva sneglade bakåt in i skogen en gång innan hon ökade farten ännu mer! Att de var så pigga efter 35km var inte illa... Vi körde raka spåret fram till bilarna och lastade in hundarna i turbofart - och under tiden hörde Yvonne en gren knäckas i skogen ovanför bilparkeringen... Lite skrajsna blev vi allt, men samtidigt kanske allting bara var ren inbillning. De flesta jag pratat med menar dock att björn inte skulle bete sig såden här tiden på året, så jag hoppas att de har rätt för vi vill köra där MEEER!


Ungefär 36km på 3timmar (inkl raster) blev det till slut och hundarna klarade det med bravur! =D Underbart! Nu är det helg! =)

Av Kicki - 21 oktober 2010 22:40

Nu är det dags att sova! Har just matat hundarna i fullmånens sken. Behövde inte ens tända lampan för att kunna fördela maten från hinken i skålarna! Silva åt långsammast av alla idag och medan vi väntade på henne lekte Mintu och jag "tagen" runt kojorna där ute, men för att vara helt ärligt så var det mest han som jagade mig. Det är alltid roligt att träna upp lekdynamiken med sina hundar och få dem att våga släppa loss fastän det är en tvåbent person, och inte en fyrbent, som leker med dem.


Nästa gång det är fullmåne hoppas vi att marken är täckt av snö så att vi kan åka ut på fantastiska nattliga slädäventyr i fullmånens sken, något av det vackraste som finns!

Av Kicki - 21 oktober 2010 13:51

Medan jag satt i en labblokal i LTUs källare (nånstans i systemet av till synes oändliga underjordiska korridorer) ringde Djursjukhuset och talade in ett mobilsvar som berättade att vattenrullbandet var ur funktion just nu så Mintus och Gakkons rehabtider avbokades. Tanken var då att åka till Piteå och hälsa på Mintu, Silva och Kaelas uppfödare Tomas, men det visade sig att han jobbade idag... så nu sitter vi här hemma vid kaminen istället och ska försöka sy lite mer på slädkapellet. Annorlunda men bra ändå!

Av Kicki - 20 oktober 2010 18:36

Dagens planerade dragdate blev decimerad för Linda har fått en elak förkylning! Istället åkte bara jag och Yvonne, och det kändes smått underligt att stå i regnkläder i ösregn och sela på hundarna. Bara några kilometer hemifrån snöade det istället, och i Långsjön där vi körde var det till och med vitt på marken! Och där stod jag i regnkläder!   



Off we go! Påpälsade och redo!


Härligt med torr snö istället för regn! Yay!

 



Idag körde vi ungefär 2,2 mil med 8 hundar. Marko var hemma med ett ont ben. Här spanar alla nyfiket bak på Yvonne som återvänder efter en kisspaus! Längst bak går hennes hundar Dexter (Mintus bror) och Diesel, framför dem Atena och Mintu, i point går Rossi och Atena (jo hon har 2 hundar som heter Atena), och Kaela och Silva i led.




När vi kört halvvägs ungefär så hade det slutat snöa sen ett tag, och blev mer och mer slaskigt istället. Kom hem med skitiga men glada hundar och drack lite svagt kaffe innan vi skiljdes åt för dagen. Härligt!


Imorgon efter skolan är det dags för Gakkons rehab och Mintus första besök på vattenrullbandet. Spännande!

Av Kicki - 19 oktober 2010 22:04

Hemsidan ska få en ansiktslyftning och därför ska även bloggen byta färger. Testar lite olika inställningar just nu så om du precis kikat in och allting ser underligt ut...håll ut! Ordningen återkommer!

Av Kicki - 19 oktober 2010 17:21

Imorse körde vi iväg ett släp + ett Caddyskåp fullt med skrot och skräp. Härligt! Lovade att lägga in lite bilder på hur Caddyn ser ut inuti, och de kommer här:


Förarhytten, gott om plats så länge man inte är så lång. Min vän som är nära 2m lång hade rejäla problem att rymmas...Finns lite utrymme för grejor bakom stolarna som går att vika fram ryggstödet på. För mig på lagoma 165 är den perfekt!


Min lilla ledarhund (och doftdjävulen bredvid) som alltid styr oss rätt!


Bak i skåpet!



Ordningen återställd! =) Riktigt mysigt för hundarna att ligga på halm där bak men aningen dammigt blir det faktiskt där framme.


Fyllde även på halm i några av kojorna och direkt ville 4 ivriga hundar hjälpa till väldigt mycket! Helst genom att stå PÅ halmen samtidigt som jag försökte fördela den...


Mintu! Beauty AND brains!


Jag + Rossi, Mintu och Kaela. Gillade Kaelas min, hon slickar sig nog om munnen egentligen, men på bild såg det ju lite roligt ut...såg inte minen förrän jag tittade på kortet...*s*


Sen fick Rossi träffa sin nya kompis Boss! Han är ungefär lika gammal som Mintu (1,5 år) och hänger på våran gata en hel del. Först skällde hon ut honom och var lätt tveksam till att det kunde vara en vettig bekantskap (mes som hon är).


Sen efter en liten bits koppelpromenad fick de springa lösa och leka och vips var de bästisar och bundisar! Jihooo! Han gillade liksom henne att leka lite tufft och springa i vatten! Yay!


Nu väntar middag och sen ska Giela och Gakkon få sig en rejäl promenad, och så blir det ett djupdyk ner i dioder och transistorer också. Imorgon eftermiddag blir det dragträff med Yvonne, Veronica och Linda, blir riktigt skoj! *längtar*








Av Kicki - 18 oktober 2010 22:00

Kvällens hundkörning är nu avslutad, och vilken cirkus det blev! *hihi* Vi körde med 9 hundar, Yvonne, jag, Yvonnes gulliga dotter Ellen ca 7 år, samt son Harry, 2år. Harry skulle egentligen inte åka med på vagnen utan stanna hos farmor och farfar, men han VÄGRADE! Skulle absolut med istället... han ändrade sig dock när vi kört ca 150 m och det var lite sent att vända, och vill HEM! IN! INTE KÖRA HUND! Resten av vägen var allting enormt fel, att ha på sig vantar, att inte ha på sig vantar, samma sak med mössa, att ens vara med där, att sitta i mammas knä, att INTE sitta i mammas knä...livet var ingen lek för Harry helt enkelt!


Dessutom började Marko halta så vi satte upp honom på vagnen och flyttade fram Mintu till Atena eftersom  vi annars bara hade ledarhundstikar och ingen hon känner så väl eller trivs med. Eftersom bara en person kunde gå fram och flytta hundar kändes det lite bökigt att börja flytta bak henne och sen flytta fram två andra osv... så Mintu flyttade fram till Atena och om han har gått i led för så långt spann förut, så har det i alla fall inte hänt ofta och det var länge sen!

Jag körde, Yvonne satt bredvid och höll Marko med ena handen medan han skällde i takt och ville springa, Harry med andra handen, medan han gnällde och skrek åt allting som var fel, och Ellen satt bak på bänken och åkte så fint. Enda fördelen vi kunde enas om var att alla björnar kunde höra oss på lååångt håll och hålla sig undan...


Marko slutade skälla efter en stund och var så duktig, bara satt där och åkte, men Harry var INTE nöjd! Vi beslutade oss att vända vid första vändplatsen och körde lite över milen bara, men vändningen blev en mindre katastrof! Eller, vändningen gick hyfsat bra, men sen lyckades ledarhundarna svänga runt och gå helt under stamlinan längst bak och dra med sig pointhundarna! Huga! Plötsligt hade vi alltså 8 fastbundna och 1 lös hund (fast Marko var på lagom avstånd) i en enda härva, varav 4 tikar med mer eller mindre rejält humör, en hane som varit i rätt elaka bråk tidigare, och 3 hundar till...


I samma veva lade stora lampan av (vi hade dessutom placerat oss utanför ett hus med en Jämthund som skällde konstant) eftersom jag inte laddat den fullt (vilket jag kom på i efterhand). Alla 8 hundarna skötte sig jättefint, och med en hel del arbete och pusslande så lyckades den runda klumpen med hundar bli en lång orm igen. Alla mer eller mindre sura tikar och hanar behöll lugnet trots linor kors och tvärs och kompisar som tvingades bli närgångna. Yvonne satt på bromsen och höll i Harry medan jag lossade lite nacklinor och rumplinor så de mest intrasslade hundarna iaf bara satt fast i en punkt, och sen gick allting att reda ut. *pust*


Vi påbörjade hemfärden och efter en stund somnade Harry när han fick sitta bredvid syster Ellen. Yvonne satt på bänken där bak med Marko i knäet och myste. Allting var rätt fridfullt, när vi passerade en avstickarväg där Yvonne tyckte sig se en stor svart silhuett! Ungefär som en stor rund sten som står mitt på vägen...lite läskigt var det allt och jag passade på att ropa högt till hundarna hur duktiga de var...  


Resten av färden hem gick bara bra och Mintu skötte sig fint i led med Atena, som han ju inte kände alls sen förut. Däremot höll de inte höger kant lika fint som Marko (och nu för tiden även Silva och Kaela faktiskt ju), men det kändes som ett överkomligt bekymmer med tanke på resten av cirkusen...*hihi* Nåja, hundarna har fått springa av sig värsta energin och vi hade rätt trevligt där ute ändå som vanligt, fast det var nog värre för Yvonne som fick tampas med en enormt grinig son hela vägen också!


På onsdag blir det dragträff i dagsljus med Veronica, Linda och Yvonne! En riktigt tjejträff! Blir sköj! Nu ska jag försöka bygga om hemsidans meny lite grann...hmmm...

Av Kicki - 18 oktober 2010 12:07

Medan Caddyn stått inne i det varma garaget (som annars är kallt) väcktes 20-30 flugor till liv och började surra vid fönstret. Igår kväll är vi skulle gå isäng låg Gakkon i biabädden vid kaminen och tittade på nånting - som visade sig vara en höstvilsen geting! Det är inte första gången de kommer in den här tiden på året, och jag gissar att de följer med veden. Jag brukar kontrollera varje vedträ (mest för att slippa spindlarna) men det räcker tydligen inte... nåja... Kicki vs. geting slutade rätt snabbt med en TKO, och som tur var innan några hundar hann blanda sig i.


Skola resten av dagen också, och sen ska Yvonne och jag ut och kvällsköra hundarna. Längtar multum!!!


  

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards