www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Ute i minusgraderna och mörkret med kameran

Av Kicki - 24 februari 2010 22:24

Nu ikväll har det blivit kallt igen. Hann i alla fall ut på en skidtur med Gakkon (täcke+sockar) och Rossi men även fast hon inte såg ut att frysa så påverkade nog kylan henne för hon hade svårare att hålla rena gångarter idag och det har jag sett även tidigare när det varit "för" kallt. =( Stor nackdel med kylan - tycker jag som annars inte brukar klaga på den!


Efter städning o klickerträning med småttingarna smög jag o kameran oss ut på gården för att testa lite. Här kommer mitt första försök till HDR, det är alltså två (i det här fallet) bilder av samma sak med olika exponering som man smälter ihop så att allting ser mer lagom ut. Finns duktiga program för detta men jag gjorde detta för hand då det var ganska basic. Så nu blev både himlen lagom mörk och huset lagom ljust! På ena bilden var himlen mörk men huset HELT mörkt, och på den andra var huset ljust och himlen för ljust... Voila! Det kan ju bara bli bättre!!! Ena bilden hade slutartid på kring 30 sekunder, vilket funkade tack vare mitt underbaka stativ! =)


Här bor vi! Just nu sitter jag i det lysande fönstret längst till vänster, vardagsrummet. Blir ingen skola imorgon då vi bara har en enda lektion, så jag pluggar hemma och kör hund istället. Tjingeling!

 
 
Linda S

Linda S

25 februari 2010 11:52

Det blir till att plumsa egna spår, häromkring är det få som har skoter tyvärr... Vi har 7 mil till Frida så dit har vi ju åkt några gånger (hennes pappa har skoter) men svårt att få kalendrar att passa ihop. Så härligt att Gakkon är igång igen!!

http://polarcollie.bloggagratis.se

 
Veronica

Veronica

25 februari 2010 16:20

Superfina bilden!! *inne och spanar igen* Längtar tills vi ska göra våran planerade bild, tror det kommer bli skitsnyggt!! Hoppas du fått gjort ngt vettigt i kylan, gick det bra med fodaxen förresten??

http://tanaraqhuskies.bloggplatsen.se

 
Kicki

Kicki

25 februari 2010 21:27

Jo jag körde släde i 2,5 timmar och höll på att frysa arslet av mig! Körde upp till Långsjön och runt där en sväng o när jag körde där efter vägen så började det bli så kallt att jag ställde mig på släden o dansade till MJs Thriller en lång stund men det hjälpte inte...var en isbit när jag kom hem! =( Vår bild kommer bli BÄST!

http://www.kickestina.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards