www.nukutvi.se

Alla inlägg under december 2009

Av Kicki - 7 december 2009 17:46

Igår kände jag mig lite sjuklig men idag är det bättre. Har inte gjort speciellt mycket vettigt annat än att åka med ett släp fullt med skräp till sopstationen. 5 hundar ligger och sover på golvet i vardagsrummet, min älskling ligger i soffan framför TVn o jag sitter bredvid med datorn i knäet. Den enda som saknas i vår lilla ludna familjär Giela så hon får vara med på bild istället:



Nu tänker jag slå igång Final Fantasy VII, ha en bra kväll!


Jo förresten, inte kom det njån j-a mattläggare idag heller...miffon! *småarg*

Av Kicki - 6 december 2009 12:17

Känslan från gårdagens slädtur sitter kvar - vilken härlig dag på alla sätt! Sov till 11 imorse och det behövdes. Kände mig lite sträv i halsen redan igår kväll, o likadant nu...hmm...har inte tid att bli sjuk nu! Idag får hundarna vila och jag ska gå en promenad med Gakkon och Giela och sen sätta igång med projektet att bygga om hundkojan i garaget så att det ryms mer hundar där. Kan nog bli riktigt bra. Ha en bra dag o om ni inte gjort det redan så kolla in bilderna från igår, vintermys!

Av Kicki - 6 december 2009 00:06

Hemma! Tog mer än 12 timmar att komma sig hem igen idag, en riktig heldag! Imorse fick jag först höra de tråkiga nyheterna att Veronica och Anders kände sig febriga och sjuka och inte kunda följa. Jag packade hundar o släde i min bil men var tvungen att åka hem till dem för att hämta mina draglinor, som jag lämnat där sist eftersom jag inte skulle ha dem förrän idag o vi ändå skulle samåka. När jag väl kom dit hade Veronica stigit upp för att ge mig linorna och då kände hon sig piggare! Så i världens fart kastade de på sig kläder, matade hundar, åt en värktablett - o vips var vi på G! Skoj! En slädtur botar många sjukdomar!*veta*


Vi hade en riktigt härlig dag hos Nymånens kennel i Auktsjaur utanför Arvidsjaur. Mer snö än i Boden och 100% mer vildmark! Inlandet är "the shit", så är det bara! Först tänkte V o jag köra varsitt 5- och 6-spann men istället spände vi 11-spannet framför hennes nya Oinakka-släde - premiär! Vi var alldeles för snabba med att sela ut hundarna och de fick stå och vänta och skrika alldeles för länge, men det var rätt bra träning ändå. Kaela skötte sig fint och gafflade men gjorde inte en enda antydan till att gaffla mot sin spannkompis, som idag var Silva. Överlag skötte de sig fint innan start tycker jag (lite skrikt tycker jag faktiskt är mer bra än dåligt). Vi var ca. 4 större spann och ett gäng mindre.


Sen körde vi iväg och Oinakka-släden visade sig vara klurigare att stå 2 på, och dessutom var ju belagen aaaalldeles nya så den gled rejält i sidled när den fick chansen, men annars var den superfin! Vi testade att åka på vägen hemåt och då gick den lättare samt att den var riktigt skön att sitta i! =)


Våra slöisar var slöa idag o även Sälka och Silva slackade bitvis...hmm...men annars gick allt jättebra. Vi körde saaaaakta för det gick rätt tungt men det var superfint och resten av hundarna skötte sig bra, Mintu och Nooki var riktigt duktiga och gick idag 2 mil för första gången. Förutom ett olyckligt möte med 2 spann som varken aktade sig själva eller gav oss tid att gå undan, utan bara körde rakt mot oss/in i spannet (samtidigt som jag börjat leda ner våra hundar i "diket") var allting kanonbra! Gillar inte när folk gör sådär, att mötas huvud mot huvud på ett sånt smalt spår med okända hundar kan ju sluta i slaggis om man har otur. Nu slutade det med att hundarna nosade på varandra och stannade till, o det är ju inget bra möte det heller. Speciellt för unghundarnas del. Man vill ju inte att de ska lära sig att man kan hälsa på de man möter. Hrmf...


Efteråt berättade Micke och Birgitta om hur de tränar sina hundar och de som ville kunde ställa frågor. Mycket intressant att lyssna och  jag tycker att de är så himla kloka och duktiga! Jättekul! Nu kommer det ett gäng bilder:


Nymånens fina kennelanläggning (delar av den)


Anders selar ut hundarna


Linda selar ut, hunden hon håller på med här är Björna, Mintu och Nookis syster! Hunden bakom heter Norpan och är också en kullsyster!


Sen kom vi iväg! I början fick vi passera lite andra hundar, våra ledarhundar Sälka och Kenai brydde sig inte men småttingarna Silva och Nooki i mitten tyckte att det var lite spännande.


Dagens första uppställning:

Sälka-Kenai (vilket var bra för Sälka hittade helt rätt spår utan att tveka)

Flinga

Silva - Kaela

Nooki - Mintu

Miksi - Rossi

Giela - Kodiak




OBS!!!!

Några av bilderna blev lite för stora för att synas i bloggen så ni får klicka på miniatyrerna om ni vill se mer!




Veronica o jag i fartvinden




Vy från släden - observera våra vackra blå linor - vår stolthet!*s*






 

Jag på släden o Veronica i släden, o hundarna framför! Inte helt lätt att få med allt på samma bild!


Med på dragträffen var även en liten 10v Malamutevalp, söt!


Nu är både jag o hundarna urtrötta! Hann knappt sova inatt för allt som skulle fixas och nu har jag varit vaken i snart 19 timmar till...dags att sova...ha det gott! Min hals känns lite sträv...hmm...

Av Kicki - 5 december 2009 06:53

Imorse 05.50 kom ett tråkigt samtal, mina respartners till dragträffen hos Nymånen har blivit sjuka och kan inte åka! Jättetråkigt verkligen...så himla typiskt...men det är bara att ta nya tag, ska packa in mig o hundarna i bilen och släden på taket, får tänka om angående några rutiner men det ska nog gå bra ändå. Var ju några andra kändisar som också skulle dit så ensam blir jag inte. *s* Hoppas nu bara att det inte blir så mycket kaos. Over and out! Återkommer ikväll med bilder mm!

Av Kicki - 3 december 2009 19:25

Igår när jag var i skolan ringde Veronica och undrade om jag inte var sugen på att köra storspann i fullmånens sken. Kvällen var egentligen fullbokad men vi skippade bollcoren för att hinna med innan vi åkte hem till Veronica för att fira hennes sambo Anders födelsedag i efterskott. Vi jäktade iväg till Unbyn med 11 hundar och fick en riktigt mysig tur.


Paus


Veronicas pannlampa lyser ikapp med månen


Nu har vi haft en heldag i skolan och bland annat trixat lite med elmotorer och använt en motor som generator för att få en lampa att lysa. Kul! =D


Nu väntar lite mer studier medan hundarna slappar inne. De har dragit 3 dagar i rad så nu blir det vila idag och imorgon, lördag åker vi till Auktsjaur på dragträff och det kommer nog bli en heldag för både dem och oss - kul! Nu ska jag dyka ner i min elbok, ha det gott!

Av Kicki - 2 december 2009 00:16

Blev en helt underbar slädtur i månskenet för några timmar sen. Månen stod högt på himlen och lyste så starkt att stjärnorna var svårare att se än vanligt en klar natt. Pannlampan var totalt överflödig. Månskenet lyste upp vår väg, trädtopparna, vidderna...ja allt! Släden gled lätt i nysnön och nästan utan ljud...ahhh...underbart! Hundarna skötte sig bra förutom att Mintu och Kaela var tröga i led när vi skulle svänga, Silva som gick i point försökte släpa med sig dem åt rätt håll...allt var dock så vackert så den trögheten är redan bortglömd!


Dessutom lyckades jag med något jag länge försökt men aldrig klarat - att fota i månsken! Fotona blev suddiga, de flesta återger inte riktigt färgerna, testade lite olika inställningar och de flesta blev för blå...men det funkar...lite av magin lyser faktiskt igenom! Så här kommer min premiär på månskensbilder:


Trädtopparna var täckta med snö och lyste så vackert...=)


En av bilderna som blev väldigt blå...men mysig ändå! Här är vi på väg uppför en liten grusväg som går upp upp upp upp!


Lite träd på ett hygge, kanske den bild som återger färgen och ljuset bäst!


Yihhaaaaaa!


Mintu och Kaela uppe vid vändpunkten. Mintu kunde förstås inte hålla huvudet stilla nog länge...


Härifrån kom vi, och hit ska vi...



Det blev nog kring milen vi körde och hundarna var nöjda sen för uppförsbacken i nysnö var tung och lång! Nu kallar kudden på mig och mina vänner! Inatt sover alla inne för husse har sovmorgon så det gör inte lika mkt om det blir lite mer trampanda än vanligt med en extra hund. Verkar dock funka jättebra, Kaela är väldigt lugn o fin både inne o ute. Over and out!


Av Kicki - 1 december 2009 11:28

Snön som kom igår ligger kvar alldeles mjuk och puffig...=) Fick till o med skotta imorse! =) Hundarna är ute i hundgården och ser lite extra glada ut, de har fått lite julpynt! =) Har pyntat lite här inne, städat, mm o sen var tiden slut...dags att äta lunch och åka till skolan - och inte har jag hunnit arbeta mig fram till läxböckerna heller! Hmm...Nåja, är rätt klart ute nu och månen är full så jag laddar inför en slädtur ikväll. Det är så otroligt tråkigt att det inte går att fota och visa hur vackert det är, för det är magiskt! Man behöver ingen pannlampa för månen lyser så starkt, det vackraste som finns att dela detta med sina älskade hundar! Först blir det i alla fall skolan samt att hämta 200 kg Fodax ungefär. Som tur är så är min rygg gladare nu igen, så det ska nog gå bra. Be back 2night!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards