www.nukutvi.se

Alla inlägg under december 2009

Av Kicki - 24 december 2009 21:31

Nu är vi hemma igen och hundarna har skött sig bra, Mintu inburad o de andra i frihet inne. Har haft en helt underbar julafton, vi var 19 stycken, mormor, hennes fyra barn, 10 barnbarn (av 13), och så respektive och så kom pappa till några av mina kusiner. Han flyttade från byn till en grannby för många många år sen och det var jättekul att se honom där, han är så fruktansvärt rolig och var en helt underbar tomte när luvan åkte på. Vi skrattade så tårarna bara sprutade, det slog mig plötsligt varifrån hans barn fått sin mycket humoristiska ådra! =D Min släkt är så underbar allihop, så underbart att kunna träffas varje år och ha känna sån gemenskap. Vår underbara mormor hade dessutom planerat en överväldigande och enormt snäll överraskning till oss barnbarn. Ja man saknar nästan ord. Vi åker från Boden, Älvsbyn, Stockholm, Skövde mm till Blaiken för att fira jul ihop varje år och tänk vilken tur vi har, att vi alla har möjlighet att komma och hälsa att fira tillsammans. Mycket skratt och tårar av glädje och så många roliga minnen av vår gemensamma uppväxt här i byn. Precis som min mamma växte upp här med sina syskon en gång i tiden, min morfar med sina kusiner i huset bredvid för ännu längre sen, hans mamma och hennes syskon i kring förra sekelskiftet nån gång... =) Känner mig enormt lyckligt lottad idag!

Av Kicki - 24 december 2009 15:16

Äntligen är den här - julafton! -15 ungefär, helt perfekt väder och nu har det börjat spricka upp så snart kanske vi får se solen också, och mer kyla. Nu sitter vi och ser Kalle och jag passar på att blogga. I år har vi en ovanligt fin gran för att vara familjen Banstorp, den är riktigt nice faktiskt!


Lite trimmad måste jag erkänna också, men det har ingen märkt än så länge...*hihi*


Imorse fick Silva och Mintu en skidtur. De jobbade superfint bägge två och Silva var en liten superSilva som ledarhund. Hon har verkligen mognat mycket och börjat visa prov på smarta egenskaper, som att hon har ett riktigt bra spårminne t.ex Vi åkte bara 4-5 km ungefär,bitvis tungt tungt o sen när vi kom ner på Kyrkbergsvägen som var plogad så gick det snabbt!


Yihoooo!


Sen tog Åsa ut Giela på en skidtur och mamma och pappa åkte också iväg på skidor, men åt ett annat håll. Gakkon och jag gick ut för att pulsa lite i djupsnö och träna hennes rygg.


Vägen ner till Blaiken


Även skoteråkare måste ju  veta vart de ska åka!


Finns även i en modernare variant i samma korsning. *s* Bilvägen är 24km så skoterleden är lite längre.


Gakkon tyckte att det var lite kyligt om tassarna idag men var glad över att vara ute ändå!


Mellan tallarna skymtar man Kyrkberget i silverskrud.



Just före klockan ett fick vi se lite av solen just när den var på väg ner vid horisonten, när det började spricka upp. Med lite tur får vi ser med av den nu framöver. Har snöat nästan hela tiden sen jag kom, men för det mesta bara luuugnt lugnt och stilla.


Nu ska vi kika klart på Kalle och sen drar vi iväg till moster Lena och firar jul med mormor, mammas 3 syskon och en hel hög med kusiner härifrån byn - blir kul! Ha en riktigt god jul allihop! Just ja, till er alla, från oss alla...


Klicka på bilden för att se den i rätt storlek.






Av Kicki - 23 december 2009 16:07

NU har vi varit ute med släden en sväng. Körde samma spår som igår eftersom där är rätt platt när man väl klättrat upp en bit på berget, och som jag gissade så gick det tungt idag i nysnön. Bitvis hade skotrar kört ganska nyss men de hade alla vänt efter en stund, misstänker att de hämtat julgranar med tanke på fotspåren! *s* Hundarna fick kämpa rejält och idag saknade jag Gakkon och Kaela, men det gick rätt bra ändå. Mintu fick flytta bak och gå med Rossi för att ge allt, och Rossi var riktigt duktig nu när det gick sakta och tungt. Silva var en klippa i led tills vi vände, då blev hon lite ointresserad, men det gick bra ändå. *älska*



Snart framme vid Fjällsvägen


Liten paus, Silva gör en typiskt Silva-gest! *s*


Härligt med all snö!


Jag lyckades även fånga mig själv...OCH hundarna!



Här hade nån kört ganska nyss - praktiskt med lite avlastning!



Sen vände den sista skotern och det verkade inte finnas något spår under snön heller så vi körde en bit helt ospårat. Tungt men kuuuul tyckte hundarna! Här pustar Rossi och Mintu ut lite grann!


Mintu


Silva, idag både hjälte och lite strulig...men mest hjälte!


Gakkon hade tydligen saknat oss och yyyyylar när vi var borta. Min stackars älskade tjej. Hon skulle ha gjort ett kanonjobb om hon varit med idag, just tyngre före, desto hårdare jobbade hon och hon gav aldrig upp. Jag skulle så gärna vilja förklara för henne varför allt är som det är...men det går ju inte. Får ge henne en stor puss istället och så ska vi ta en liten promenad snart. Sen åker granen in - finally! Klart finaste granen vi haft här hemma, min mamma har nämligen vanan att alltid välja en gran som står trångt o liksom passa på att gallra när man tar gran, för att nån annan ska få mer plats att växa. Då tar man alltså inte den finaste utan den som står mest trångt, ofta halvt utan kvistar och med ena sidan full av lav. *s* I år blev det en FIN gran!!! =) Ha en bra kväll!

Av Kicki - 23 december 2009 12:52

Nu har vi byggt ett litet snöskydd till hundarna ute i rastgården. Just nu ligger all halm där under men vi får väl se hur länge det fortsätter vara så. *s* -15 grader och det har snöat nån decimeter, alldeles lugnt och stilla snöfall så hundarna blev helt vita när det var som kraftigast.


Lite bilder av rastgården:

Utsikt från ytterdörren, snöskyddet till vänster


Numer går man inte rakt in hos oss utan man får gå genom den gula dörren till vänster för att komma in i rastgården först.



Mintu (blev lite för stor bild, om han nu inte syns riktigt...)


Silva, jag, Mintu och Rossi


Nu har vi tinat upp och ska ut och köra släde en sväng. Får se hur långt vi tar oss, med fyra (läs 2) hundar och en stor släde blir det tungt i nysnön - men kul! Efter det ska vi ta in granen och pynta den - verkligen i sista sekunden men så blir det ju ibland. Be back later!


Av Kicki - 22 december 2009 17:06

Imorse åkte jag o Åsa in till mammas firma med min bil för att få extraljusen monterade, tror att Tony och Mattias blev lite glada över att få nånting att pyssla med för kunderna lös med sin frånvaro en dag som denna - alla har nog fullt upp med annat än renovering och maskinhyrning just nu. Jättesnällt av dem! Sen handlade vi lite på ICA o lite sista julklappar på Lappland Office - de har sååå fint julpynt där - massvis med jättefina saker! Vi sprang på mormor vid ICA o så såg vi några andra bybor, oj så gamla en del hunnit bli!


Sen åkte vi hem och åkte en skidtur efter lunch med moster Lena. Åsa åkte med Silva och jag med Mintu. De skötte sig jättefint bägge två och vi åkte kanske 7-8 km. Bitvis var skoterspåret helt igensnöat så Silva spårade och det skötte hon jättefint, fastän hon inte är så van vid skidor och inte hade mig just bakom sig. Mina älskade små troll!


I allt tänk om selar, linor, skidor (hade bara med ett midjebälte, lånade mammas skidor osv) glömde jag ta med kameran så det får bli en mörk mobilbild.


Sen har vi tagit in granen i snickarboa och imorgon får den nog komma ända in till oss. Jag har dessutom lekt arkitekt och just nu håller Åsa på att skära ut och grädda pepparkakshuset som jag designat. Får hoppas att alla delarna passar ihop...*s* Det börjar lacka mot jul helt enkelt! Imorgon ska jag ta kort på hundarnas fina rastgård så ni får se hur himla fint de har det. Ha det gott o glöm inte att njuta av allt gott och fint!

Av Kicki - 21 december 2009 19:07

Äntligen hemma! Vi anlände sent igår kväll, hundarna o jag. Igår åkte vi till Öjebyn och hälsade på Tomas och körde lite släde med Yvonne med familj, och Tomas förstås. Världens snällaste uppfödare! Jag fick låna Sture som gick i led med Silva, sen Mintu och Kaela, och Rossi och Giela längst bak.



Silva verkade gilla att springa med morbror Sture (jo det är hennes morbror och Mintus farmors bror) men tyckte att han var lite otäck när han tyckte att de där bakom skulle sluta dra i hans draglina när vi pausade. Giela och Rossi lade sig att vila men de andra vimsade runt som yra höns...älskade små tokar!


Yihaa! Giela och Rossi var också duktiga idag!


Har lagt halv bak i Caddyn o hundarna såg ut att ha det så sjukt mysigt där på vägen hem...jag blev avis! Kaela lämnade vi hos Tomas på jullov, för det blev lite mycket att komma hem till mina föräldrar med 6 hundar eftersom de inte har nån hundgård. Jättesnällt att hon fick bo där, och hon såg rätt glad ut över att träffa sin gamla husse igen. =) Söta söta lilla hund!


Sen åkte jag snabbt hem och åt och sen packades bilen för avfärd mot Blaiken!  Medan jag packade slappade hundarna framför brasan. Åkte sent igår kväll och kom fram lite efter midnatt. Efter Giltjaurvägen var det så vackert att jag nästan svimmade! Långa långa gamla granar och alldeles tjockt med snö...=)


När jag kom fram möttes jag av en helt fantastisk syn! Mina älskade snälla föräldrar hade byggt (o det hade de ju redan skvallrat om men jag visst ju inte hur fantastiskt det faktiskt var) en rastgård utanför dörren! Huset ligger ju i vinkel och nu har hundarna en rätt rejäl rastgård just utanför dörren. De har byggt en riktigt seriös dörr som man får gå in genom för att komma upp på bron o kunna gå in, och en dörr om man vill gå ut ur rastgården och till gässen. Dörrarna till boden, snickarboa & verkstan är inne i rasthagen...jättefint och hundarna tycker den var jättefin och rolig! Väldigt skönt om man vaknar tidigt o nån är nödig... *lycklig*


Idag har vi varit på Hotell Toppen och ätit ett riktigt gott julbord med mamma o pappa och Tony och Mattias på hennes jobb. Mums! Jättekul att träffa dem, Tony känner jag ju sen större delen av mitt liv och vi har alltid väldigt roligt när vi träffas. En sån där person man bara gillar liksom! Mattias har inte jobbat där så länge så honom var det jätteskoj att hinna träffa lite mer!


Sen blev det en slädtur med mitt (nu) lilla fyrspann framför storsläden.

Först verkade Mintu och Silva lite förvirrade och det var ju tungt för lillgänget med stora släden på egen hand, men det var rätt mkt renspår kring skoterspåren o det är ju aldrig fel! *s*


Sen blev Silva SUPERSILVA! Hon var supersmart! Några av de mindre spåren var inte alls körda men hon hittade dem helt perfekt med sitt minne från förra vintern. Även de kluriga spåren som jag själv knappt kunde se - hon svängde kanonfint (när jag visste vart vi skulle) och gick ospårat hur säkert som helst - Mintu hängde på o skötte sig fint han med. *glad*


Inte nog med dagsljus kvar...alla tittar upp mot Kyrkberget med spända öron!


Nu ska vi ha en lugn o mysig kväll, Åsa (syster) kom nyss o vi ska julpynta och fixa lite...ha det gott! Imorgon kanske min Sven-Erik ska börja sin förvandling till Musse Pigg!

Av Kicki - 18 december 2009 20:38

En av de gulliga djursjukvårdarna filmade lite idag när Gakkon vattengympade, o här kommer filmen! Hon går alltså på ett rullband i vatten, just nu i ca 15 minuter. Hon går lite ojämnt här för det var tydligen svårt ibland att både tugga godis och gå framåt. *s* Vattnet är så varmt o mysigt att man får lust att hoppa i - förutom att där är rätt hårigt då...*s*

Av Kicki - 18 december 2009 20:01

Igår kväll öppnade min älskling sin första julklapp och Silva var SÅ intresserad! Hon stirrade på paketet utan att släppa det med blicken en enda sekund - från att han fått det i sin hand tills att det var öppnat och slut....*s*


Roliga lilla Silva.


Gakkon myste mest framför kaminen


Mintu


Idag har Gakkon varit till Gammelstad på vattenrehabilitering igen.

Nytvättad om benen och redo!


Gakkon tränar, skritt i varmt o mysigt vatten, på ett rullband. Idag fick hon gå 16 minuter ungefär.


Ganska skoj faktiskt!


Sen blev det slädtur! Åkte till Södra Bredåker och körde ett spår som Veronica o jag körde för nån vecka sen.

Påpälsad! Gissar att det var neråt -20 där o det bet lite i kinderna.


Min pannlampa börjar få dåliga batterier så jag såg inte så mycket, men Silva och Kaela skötte sig jättebra i led och hittade hela vägen utan att tveka en enda sekund. Idag var hundarna superpigga! De galopperade nästan hela vägen och det var riktigt spännande att åka snabbt över stock och sten med dåligt ljus - men kul!!! Spåret vi körde har dessutom några 90 graders svängar där man får bredsladda med hela släden! *kul* Ovanför oss var himlen full med tindrande stjärnor i tusental....underbart! På raksträckorna höjde jag blicken så att pannlampan lyste upp trädtopparna som svischade förbi samtidigt som stjärnhimlen var alldeles stilla ovanför oss. Jättefint!


Har köpt lite mer reflexer till hundarna, nu har bägge ledarhundarna varsin reflexväst från http://www.boett.com/, de har jättebra saker!!!


Söta söta Kaela!


De längre bak har varsin liten reflexsele från http://www.boett.com/, här är Mintu.


Nu är alla hundarna nöjda och vi med, nu är det dags för fredagsmyyyyyys! =)




Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards