www.nukutvi.se

Alla inlägg under december 2009

Av Kicki - 18 december 2009 10:39

Igår kom mattläggaren igen och gjorde klart all mattläggning! Jihooo! Nu ska vi bara in med handfatet, toan mm...sen har vi ett badrum igen! Imorse invigningsduschade jag sittande i hörnet för vi har ju inga duschdraperier eller sånt ännu men - det kändes BRAAAA!


Så här ser det ut, o bättre blir det! Vi blev båda mycekt nöjda med golvet o väggarna blev ljust och fint och jättebra!


Söta systrarna Silva och Kaela låg framför kaminen igår och myste vid granen.


Kämpade med att göra klart vårt "julkort" igår med Mintu och till slut blev det någ som liknar ett resultat i alla fall. Kommer snart! Nu ska jag iväg till en elfirma här i stan och presentera mig och hoppas att de kan ge mig en Lia-plats (praktik via skolan) till våren. Ha det gott!

Av Kicki - 17 december 2009 11:22

-26 eller nåt liknande imorse och det kändes lite tungt att krypa ut i kylan men min älskling hade startat en eld tidigare på morgonen och bilen startade utan problem. Jättebra att det är kallt nu så isar o myrar hinner frysa lite mer innan det kommer mer snö! *glad* Idag har vi besök at golvläggaren där hemma och det finns en chans att jag kommer hem till ett badrum med VÄGGAR i eftermiddag! =) Giela och Gakkon ligger inne, Silva, Kaela, Mintu och Rossi är ute i kylan...brr...snart el-prov! Håll tummarna!

Av Kicki - 16 december 2009 20:10

Nu sitter vi inne i värmen i vardagsrummet framför kaminen och jag ska börja plugga inför el-provet imorgon. Hundarna (utom Giela och Gakkon) har varit ute idag och de verkade glada över att få komma in, har varit ner emot -27 idag till och från. Mintu ligger i en biabädd framför TVn och sover, men för en stund sen tittade han MYCKET noga på hästhoppningen. Väldigt intressant tycker han. I verkliga livet bryr han sig inte så mycket om hästar, men de på TV var fascinerande! *s* Nu ska här pluggas, en bra nyhet - mattläggaren har lyckats masa sig hit och vi har ett badrumsgolv! Förhoppningsvis snart även väggar! *coolt*

Av Kicki - 16 december 2009 15:35

Igår kom det mer snö och nu är det fullt fartbart hemikring Vittjärv igen men inga skoterspår eller sånt ännu, alldeles för lite snö på de flesta platser. Har däremot hört rykten om skoterspår i Bredåker en mil bort! *yay* Pissvinter hittills! Men vi hade iaf -20 imorse...det tar sig!


Igår morse gick jag upp tidigt för att köra en sväng med hundarna innan skolan men det sket sig! För det första så rök Silva och Mintu ihop när Silva försvarade sin frukost och Mintu stod för nära, och de ville bara inte ge sig! Det har funkat så himla bra på sistone så jag kanske var för avslappnad...jaja...Jag kastade iväg den ena åt ena hållet men det bara upprepade sig...*suck* De andra tyckte bara att det var otäckt och höll sig undan. Nån lyckades bita mig över handen i tumultet (alla vet vi ju att man inte ska sticka ner händerna i en hund fight men...jajja...det är lätt hänt!) och punktera ovansidan handen med ett hål liksom! Det blödde som tusan och droppade över snön, hundgårdssektionerna, allt! Nu en dag senare ser det ut som prickar av torkad målarfärg överallt...*S* Småttingarna gav sig efter lite mer tillsägningar och ingen av dem hade en skråma så jag tror inte riktigt att de hade tänkte döda varandra. Var nog mer som ett syskonbråk som gick överstyr, gång...på gång...på gång...


Nån körning blev det däremot inte med ett stort blödande sår på handen. Istället gick vi en promenad med Gakkon och medan vi gick där och jag studerade hennes bakben kom jag på att vi just höll på att missa vår rehab-tid på Gammelstads Djursjukhus! Vi hade tid om 5 minuter! Panik! Som tur var hade de fått in nån avbokning så vi fick komma lite senare, men morgonens alla planer fick ju kasseras. Gakkon var iaf duktig o ska få testa ett nytt foder för hundar med ledproblem mm, "Mobility" från Royal Canin. Fick första säcken gratis o sen bra rabatt - tack o lov! En säck kostar nämligen 800+ kronor annars!!! HELT SJUKT! *plockar upp hakan* Hoppas man ser effekt - det vill man nästan göra för de pengarna!


Igår kväll hade vi klassfest på Allstar och åt god mat, surrade, spelade biljard o kastade pil 18 av 20 kom och vi hade en riktigt rolig kväll på alla sätt. Supertrevligt! Jag gillar min klass massor!


Imorse blev det iaf äntligen slädtur! -20 kändes kallt nu när man inte är van men det gick utan problem ändå. Skönt att kunna köra hemma och slippa lasta släde mm på bilen - det är så jääääkla kallt att hålla på med spännband o sånt i kyla...*brrrrr*


Som synes har vi inte direkt mycket snö...Hundarna var i alla fall superpigga idag och villa bara galoppera och galoppera fastän vi åkte över krångliga och ojämna ytor nästan hela tiden. Silva och Kaela gick på led och de var duktiga! Silva var mycket säker svängare nästan hela tiden och med Kaela vid sin sida stod hon still när vi stannade också. Mintu var jättetaggad och småskrek när vi stannade. Värst är det när de står i hundgården och ser att man börjar dra fram släden - då börjar det ylas och gnällas så man får vara snabb...*S*


Mitt lilla gäng, åh vad jag längtar till (och hoppas) att Gakkon kan vara med igen!


Silva och Kaela, lika som bär på utsidan (nästan) men rätt olika på insidan. Silva är helt klart en mer "sibbig" hund med många egna tankar och idéer. Samtidigt är hon väldigt mjuk och lyhörd i vissa lägen, beroende på vad man gör, och när man gör det. Kaela är mest bara snäll o go. =)



Mintu - skötte sig superfint idag!


Mattes snyggkille! I en lite awkward pose bara.


När vi sen kom ut på snöiga småvägar ville hundarna gasa på igen. En fin soluppgång fick vi se! Längre fram efter vägen mötte vi två bilar - totalt oväntat för detta är en liiiiiiiten grusväg men mycket bra träning för hundarna att stå stilla och låta dem passera.


Snart hemma, när vi kör över den här ängen brukar det ofta bli lite trassligt, det är som att hundarna tycker att vi redan är hemma lite grann, och så är det ett rätt tråkigt ställe, men med många goda lukter under snön. Idag gick det dock kanonbra och matte slapp bli mer gråhårig.


Äntligen kan vi köra på isen nere på ån! Dessutom har det frusit fast blötsnö på isen så det är inte alls halkigt under snön - perfekt! Har alltid tyckt att vår lilla å är så mysig så det känns alltid lite extra kul första gången varje år man kan köra på den. Här började däremot superSilva få hjärnsläpp lite smått. Sen släppte hjärnan ännu mer! *S* Hon och Kaela följa några roliga fåglar in i en hästhage (ja de satt ju fast i släden så de hann ju bara just in under stängslet) och sen ville de hälsa på hos grannarna när vi stannade hemma på gatan för att släppa förbi en bil. Matte fick sucka lite o det är ju typiskt när en br slädtur slutar med lite trassel, men men....nu är det skola och "prov" i ElProcad! Jättekul! Har lite paus nu och ska strax fortsätta med uppgift 2. Ha det gott!

Av Kicki - 13 december 2009 10:43

Äntligen hemma! Har haft en helt underbar helg med en massa action men nu är jag hemma med min älskling och alla hundarna igen. Härligt att kunna krama dem alla!


 I fredags när jag kom iväg efter en hel den strul med flygbokningarna träffade vi vår fyrmening Martin som kommer uppifrån Boden men bor här nere. Sen gick vi tre, ungefär som de tre musketörerna, ut på äventyr och försökte hitta en spellokal där min och Åsas kusin Greger och hans band skulle spela. Vi hade inte pratat med Greger på många många år eftersom han bott här nere länge och är några år äldre än oss, så det kändes lite kul att försöka sig på en överraskning. Det tog ett bra tag att hitta rätt, vi hann till o med gå in på ett ställe o sätta oss med varsin öl innan vi insåg att vi var fel och måste gå vidare. Min syster lyckades dessutom med en klassisk konversation. Hon frågade en man på gatan var "Bergsunds strand" var. Han frågade om hon pratade engelska eftersom han tydligen inte förstod svenska. Systers svar blev att (med amerikansk brytning) säga " Börgsundsstränd"....*hihi* Till slut kom vi i alla fram dit och blev lite impade när kusin kände igen oss från scenen - för det var ju rätt oväntat att hitta oss där jue! Kul! De var riktigt bra, helt min typ av musik (en av alla mina typer dvs.) De heter "Death Rattle Six" och rockade på bra!


Lördag åkte vi in till Älvsjömässan och Stora Stockholm och hundar i massor! Dessutom passade jag på att överraska min kompis Stina från Oxelösund som jag lärde känna när vi bodde i Östersund och pluggade båda två. Vi har inte träffats IRL på 4 år eller nåt sånt så det var riktigt skoj att hinna prata och ses och få uppdateringar om henne och hundarna.


Bild från en av gångarna med rasmontrar


Generellt blev jag mycket imponerad av alla hundar! Hade väntat mig mer kaos och oljud, men på tiden vi var där hörde jag bara en enda morrning, annars var alla jättelugna och fina. Kul! =)


Agility!


Sen gick vi till Siberian husky-ringen. Tyvärr så besannades mina fördomar när många av de hundar som visades vad av rätt extrem show-typ, många av dem kunde man verkligen inte se framför en släde i annat än mycket måttlig fart...=(


Där fanns dock även hundar med ben och kropp för att röra sig!


Vet inte alls vilken hund detta är, men den ser ju inte direkt smidig ut...tala om tjocka ben! Dock kan det ju vara päls, en av de utställare som hade en "dragtyp" berättade att hennes hund fått kritik för sina ben att de var för lite pälsade!? Domaren menade att slädhundar behöver mer päls på benen för att inte frysa i kalla förhållanden?! Har aldrig hört talas om nåt sånt, men då var domaren tydligen rätt inriktad på show...de som faktiskt kör hundar vet nog om att hundarna inte fryser om benen bara för att de inte är alldeles fluffiga. Hon hade iaf fått en etta i kvalitet.


Sen blev det free-style i vackra finalringen!


På lördag kväll lagade syster o jag älggryta och annat gott och som en stor överraskning så kom min äldsta barndomsvän Anette dit! Hon bor på gångavstånd men när vi pratade han hon sagt att hon skulle vara bortrest...jag hade dock en klurig känsla av att det kanske inte var så - vilket visade sig vara rätt! Plötsligt ringde hon på dörren precis enligt hennes och systers planer! Superskoj!!! God mat och trevlig sällskap hela kvällen!


I söndags åkte vi in och shoppade lite snabbt (julklappar) och sen åkte vi till systers kompis Anna som färgade o klippte mitt utvuxna hår och sminkade också! Jättekul! Hon har vad jag förstod stylad såna som Pink och Marie Serneholt, så man kan nästan säga att min hårbotten rört vid Pinks hårbotten...*s*


Efter det åt vi underbart god Sushi och sen jäktade vi iväg men jag hade ingen aning om vart vi skulle! När vi närmade oss Globen gissade jag fortfarande vilt! Det visade sig att Åsa skaffat biljetter till en Luciakonsert som brukar vara varje år, men jätteduktiga elever från olika skolor och musikgymnasium. De var SJUKT MÅNGA! Jättefint och välkoordinerat - imponerande! Dessutom var Christer Fuglesang och hans astronaut-polare från Discovery där som åskådare kvällen till ära.


Christer och hans polare fick gå fram och visa upp sig först av allt


Globen fylldes av ljus och sång - maffigt! Ca 1200 personer medverkade i Luciatåget! Wow!


Resan hem idag gick smidigare och vi var alla nöjda efter en riktigt trevlig helg. Har spenderat kvällen med att slå in julklappar och snart kallar sängen...Ha det bra!


Av Kicki - 10 december 2009 10:51

Det fortsätter töa ute men det ska väl vända på nån dag. Snö verkar vi dock inte få på ett bra tag, alltså mer än det lilla som finns på marken. Sätter in en bild på det vi längtar mest efter! Ikväll ska jag hem och packa och förbereda för hundarnas helger...så länge drömmer jag mig bort till detta.

Av Kicki - 9 december 2009 23:03

Efter allt förbannat töväder har vi inte längre slädföre här hos oss, eller nja, det skulle säkert gå att köra nånstans men inte så vidare värst bra gissar jag. Som tur är finns det betydligt mer snö kvar i Bredåker bara lite mer än en mil bort - så nu efter skolan åkte jag och Veronica dit med 11 hundar och två slädar. Vi körde varsitt spann eftersom det var mörkt och vi skulle ta oss över ganska klurig terräng på vissa ställen - ett klokt val!


Starten blev dock lite spännande då jag glömt ankaret i min bil hemma hos V och Kaela o några andra fick för sig att visa lite sura miner mot varandra - tror att de var rätt laddade av senaste dagarnas kassa före, men det gick bra ändå. När vi väl kom iväg var hundarna pigga och alla såg ut att stortrivas. Mintu och Kaela fick gå i led men vi låg hela tiden bakom så de fick draghjälp. Först åkte vi in efter en väg som övergick i en igenvuxen avlång öppning och där fick vi vända vilket innebar lite trassel och mycket spänning i vändningen....*pjuu* Sen kom vi in på ett bättre spår efter en väg och det var bara att njuuuta!


Efter några kilometer korsade vi en mindre väg där spåret svängde 90 grader åt höger just efter korsningen. När mina hundar var uppe på vägen så hade Veronicas spann redan sväng o Mintu fick för sig att gena, dvs. springa efter vägen istället. Oturligt nog kunde jag inte bromsa fast där direkt utan han fick sin vilja igenom men sen när vi kom ner på spåret o han tänkte gena över en äng så tog det stopp! Jättebra träning för honom och Kaela, för när de lyssnade och gick ut på spåret igen blev ju belöningen att få springa ikapp. På väg tillbaka försökte han gena när vi kom till vägen, men än igen tog det stopp och vi fortsatte först när han gått ut på spåret igen - bra träning! Hoppas minnet sitter kvar - att gena lönar sig inte!


Nu är det blåbärs-milk shake efter lite städ o disk, och snart är det dags att sova. Bara 2 dagar kvar till Stockholms-resan! Har redan börjat börbereda med att tvätta lite saker osv...blir kuuuul men jag kommer sakna min älskling och mina älsklingar! Gnunatt på er alla!

Av Kicki - 9 december 2009 13:40

Så går det när man sover för länge! Skulle ju upp tidigt imorse o köra släde men jag vet inte om det är detta sura väder eller vad, jag tog mig bara inte ur sängen utan sov bara vidare...o vidare...Tills det verkligen var dags att kliva upp. Hm...varför gör man så mot sig själv? Får bli en pannlampetur ikväll istället. Hundarna verkar inte misstycka, vi lekte och gosade en massa igår kväll så de verkar vara rätt nöjda med livet ändå. Jag är bara lite sur på mig själv. På fredag packar jag min väska och åker ner till Stockholm och min syster på en lite förlängd helg - blir kul! Gammelhundarna bor hemma med husse och småttingarna ska få åka på lyxweekend till världens bästa Veronica. Känner dock lite stress av saker som borde vara klara innan dess...hmm...jaja..nu ska jag CADda vidare och försöka väcka min hjärna!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards