www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 8 mars 2012

Jeff King Long Distance Harness

Av Kicki - 8 mars 2012 21:26

I tisdags kväll var det äntligen dags för test av nya selarna! Jag körde 7-spann och Kaela och Mintu gick i led med sina nya selar och utan nacklina. Problemet var ju just mörkret. Trots ett vackert månljus såg jag ytterst lite av vad som faktiskt hände där framme. Pannlampans batteri var slött och även om jag såg att alla jobbade på så gick det inte att se de små detaljerna,de som jag just då var mest intresserad av. Vi fick i alla fall en fin kvällstur på 1,5 mil ungefär innan det var dags att krypa till kojs.



Nu ikväll har vi just kommit in från en kortare tur. Med fräsch pannlampa och 6 hundar i spannet hade jag gott om tid att studera hundarnas rörelser. Mintu rörde sig ungefär som vanligt, som väntat. Att ändra hans beteende tar nog tid. Kaela däremot såg ut att trivas lite extra i selen tyckte jag. Hon passade i stort sett ingenting alls, men det kan förstås även ha att göra med de hårda spåren och lite högre fart. Magkänslan var ändå att den faktiskt gjorde skillnad för henne.


Selarna jag köpt är alltså från Manmat och heter "Jeff King Long Distance Harness". De ser ut lite som vanliga cykelselar eller promenadselar, men har annan fodring och lite annan form, samt att fästöglan inte sitter fast uppe på ryggen utan kan glide fritt åt båda hållen. Både på Mintu och Kaela gled den ganska snabbt ca en decimeter ner efter sidan, så trycket blir aldrig uppe på ryggen så att säga.


Jag köpte mina selar från Flandriens kennel. De jag har är ev. lite väl små för de går inte lika långt bak på kroppen, men jag har i alla fall inte sett några skavsår eller irritationer ännu. Här finns deras utbud av selar och bilder på hur de sitter:

http://www.flandriens-husky-kennel.com/manmat.html


Om ni är lite nyfikna på att läsa mer om dessa selar så finns info längre ner. Min första tanke var "det ser ju helt...fel ut?" men många verkar ha testat och vara nöjda. Speciellt bra ska dessa vara för hundar med just ryggproblem eftersom de inte belastar bakdelen alls på det sätt som en X-backsele t.ex kan göra. Vi måste helt klart köra dem ett tag till innan vi vet vad vi tycker, men första känslan är positiv nyfikenhet.


Lite mer läsning om de nya selarna finns här:

http://howlingdogalaska.com/index.php?main_page=page&id=22

http://www.sleddogcentral.com/features/products/long_distance_harness.htm (lite bilder)


När vi ändå länkar för fullt så hittade jag nåt så konstigt som en glad nyhet från den stora utställningsvärlden. Tydligen har de faktiskt påbörjat arbetet med att INTE premiera sjuka indivder på Crufts! Riktigt bra nyheter!

http://www.thekennelclub.org.uk/item/4199/23/5/3



 
 
Johanna

Johanna

8 mars 2012 22:16

Vad kul att läsa din fina blogg. :) Jag har köpt en hel del saker från manmat direkt, de var betydligt billigare än likvärdiga produkter i Sverige. Spännande att följa och se hur selarna funkar för er, speciellt om du märker av skillnad på Minto. :)

http://snocrib.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards