www.nukutvi.se

Alla inlägg den 16 mars 2012

Av Kicki - 16 mars 2012 22:08

Idag har det töat rätt mycket, det är gott om snö kvar men många vägar (och vår uppfart) har fått rejält med genomslag. Det är fortfarande varmt ute men bara nån enstaka plusgrad nu. Förhoppningsvis fryser det på inatt, för imorgon bitti ska jag och hundarna ge oss ut på spåren och köra 2,5 mil till en arbetskompis stuga där vi kollegor ska träffas och grilla tillsammans. Sen får vi köra samma väg tillbaka, så vi hoppas verkligen på hyfsat hårda spår i alla fall på vägen dit. I allra värsta fall får vi ställa in, att köra ut på 5-milatur med full packning och mjuka spår känns inte schyst mot mina små hobby hundar.


Vi kommer mest att köra på skoterleder där vi aldrig varit förut, och även om det inte är speciellt långt egentligen så ser vi till att packa släden med säkerhetsgrejor och sånt som kan vara bra att ha. Även på en kort tur kan olyckan vara framme, och om nåt händer kan en enda mil till "hjälpen" kännas väldigt, väldigt lång. Här är några av sakerna vi packar med oss:



Vissa saker hör till fikastoppet (fika, spån och täcken), annat för ev. utrustningsfail (extra linor, hakarmm), och en del för hundarnas skull förstås, 5L vatten, färskfoder att blanda i vattnet för att få alla att dricka, tassockar och tassalva om nån skadar fossingarna, extraselar till Mintu och Kaela som springer i sina nya selar (om skav skulle uppstå), reflexer och lampor om vi skulle bli ute längre än planerat osv. Vi har helt enkelt med oss en massa saker som vi hoppas aldrig behöva använda.


Detta blir årets hittills längsta tur på en och samma dag, och förhoppningsvis hittar jag rätt på en gång så att den inte blir längre än nödvändigt. Sen får hundarna vila upp sig över natten innan vi åker upp mot Norriån på söndag för dragträff med en massa trevligt folk.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards