www.nukutvi.se

Alla inlägg den 25 mars 2012

Av Kicki - 25 mars 2012 19:07


Den här helgen spenderade jag i Stockholm med att fira min pappas födelsedag, men eftersom det var en överraskning för honom att jag (och några till) skulle komma dit och ansluta till deras semester, så kunde jag förstås inte skriva nånting här. I Stockholm var det vår, och när vi landade på Kallax var det rätt skönt att vara tillbaka i vintern igen, även om det har börjat töa ruggigt mycket nu på vissa ställen. Hundarna var glada och pigga efter en lugn men bortskämd (go-mat!) helg med husse. Jag selade ut dem för en kort tur, alla 7. Eftersom min dator saknar bra bildredigeringsmöjligheter just nu så blev det lite filmer istället. Här har vi nyss startat och passerar en liten bro några hundra meter från vårt hus. Både före och efter är det en tajt kurva så man måste ha lite fart för att inte krocka med stolparna. Nu glider det så lätt så man kan ta den rätt långsamt också, värre var det tidigare i vintras.


Som synes har det börjat töa rejält i kanterna så man får väl se hur länge vi vågar använda den. Under snön finns nämligen lite hål och otäckheter. När vi sen kom hem verkade hundarna rätt nöjda trots att turen bara blev 7 km. Det kändes rätt lagomt med tanke på att kvällen började bli kort och hundarna ändå inte fått nåt extra vatten i maten imorse utan snappade snö.



Distansen visade sig vara ännu mer lagom efter att vi kört nästan halvvägs. Jag började se små röda prickar i snön, för av ren vana så tittar ögonen alltid i snön med jämna mellanrum för att spana efter konstigheter. Den här tiden på året är det lite klurigt, för snön är full av tallfrön eller liknande, som nästan ser ut som små blodstänk. När jag såg att prickarna återkom regelbundet stannade jag och kontrollerade tassarna hos hundarna på den sidan. Kaela, Giela, Rotax och slutligen Nalle. Det visade sig vara Nalles tassar som blödde, och båda baktassarna dessutom! På ena tassen hade han ett rätt otäckt sår där ytterlagret av trampdynan helt enkelt var borta och på den andra en rejäl reva. Såg inte alls skönt ut, men i adrenalin och arbetslust så visade han ingen smärta.


Nalle fick sockar på båda baktassarna och sen körde vi resten av slingan hemåt. Tur att vi inte tänkt ta oss flera mil just idag. Nu har Nallen fått komma in så att såren ska kunna torka ihop lite mer och rengöras. När jag selat av alla ute i hundgården så syntes det att han var lite öm om bakfötterna och det var ju inte så konstigt. NakenGiela är också inne så nu har jag två fyrbenta kompsiar vid TV-spelet ikväll! =) 





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards