www.nukutvi.se

Alla inlägg under januari 2009

Av Kicki - 17 januari 2009 17:50

Börjar med en GRYM låt, jag bara älskar den, den ska spelas högt och länge! Senare idag (efter lite sömn) blir det slädtur med hela gänget, ska upptäcka en "ny" led hade vi tänkt! Men först blir det skönt att soooova


[10.12]


*diggar underbaaaara Frida Hyvönen* Nu ska jag strax hoppa i slädkläderna och åka på äventyr! Kartan i högsta hugg och fakepälsmössan på skallen - all is well! Ikväll ska vi åka på Panelen med svärföräldrarna och äta, mums! Det är en gammal restaurang i Boden där de steker sjukt goda filébitar och har galet goda såser...det blir alltid rätt men kostar därefter också. Men det kan det vara värt! Nu - slädtur!


[14.42]


Hemma igen! Körde ungefär 2,5 timmar och enligt GPSen ungefär 2,5 mil. Tyvärr körde vi lite fel och missade en fin bit av spåret, slingan idag var fin men det blir ingen superfavorit, lite för mycket raksträckor och elledningar i luften bitvis, men vi hade ändå ett underbart äventyr! Såg två stora skogsfåglar (orre eller tjäder) på rätt nära håll i luften och hundarna var såå glada! I början gick det sakta för spåret var väldigt guppigt (som det blir efter många skotrar) men sen planade det ut och de kunde sträcka ut lite mer. Nu kommer lite bilds:



Här har vi dagens gäng! Sälka och Kenai gick i led hela vägen idag och ledde oss över vägar, järnvägar, bucklor och broar.



Längst fram hade vi alltså Sälka, Kenai fastnade inte på någon bra eller rolig egen bild så honom får ni fantisera om istället!



Bakom dem fanns Silva, och JO hennes öron var också med...



Giela ser glad ut, bredvid terroristen Silva.



Där bakom gick Flinga ensam, vad ser hon ut att säga om det?



Jaha...ja just det ja...*s*



Bakom Flinga stod Miksi och Rossi men hon får inte heller nån bild idag.



Längst bak hade vi våra starka wheelisar Gakkon och Kodiak (inte heller på bild), våra små styrkemonster!



Sådär - alla med - då kööööör vi!



Yiiiihaaaaaaa!



Vi körde först upp emot Långsjön, där är fiiiiint myrlandskap



Vi körde sen över Långsjön och vände sen av på leden mot Ljusträsket, efter att jag lett oss i fördärvet med en dum idé om att svänga vänster tillbringade vi en eeeeeevighet på den här vägen istället för ett vackert skoterspår...*surar*



Till slut kom vi fram i Buddbyn och passerade järnvägen ännu en gång




Nere på början av ån



Passerar vägen på undersidan och följer ån ut mot Buddbyträsket



Ån och träsket var tyvärr rätt isiga och hala....=(



Nu har vi bara träsket kvar så är vi framme vid bilen igen! Körde förbi brukshundsklubben på väg till bilen och fick lite mer närkontakt med några bekanta än vi tänkt oss, men allt gick väl och hundarna verkade tycka att det var kul att kika förbi där en snabbis.


Nu ska vi slappa/städa lite och sen drar vi till PANELEN!!! *MUMS* Hundarna verkar rejält nöjda och trötta och ligger som sillar här på golvet. Giela och Silva gick rakt in till kaminen när vi kom hem och Giela ligger där ännu...*s* Ha en bra kväll allihop!

Av Kicki - 16 januari 2009 17:49

Huuuga...min stackars bil var väldigt frusen och kall redan igår och nu visar termometern -29 grader så jag hoppas jag tar mig till jobbet (så går det nät när man har en töntig bil). Den har dessutom fått nåt krupp nu och håller på att gå varm varenda dag, tror det har frusit nånting nånstans...idag hatar jag Nisse lite och vill köpa en Caddy istället! Ser framför mig att det skulle vara mycket mer problemfritt, varmt och mysigt...ja en utopi helt enkelt, när det är mer än -25 så är inget bilägande problemfritt och trevligt. Jo möjligtvis om man har varmgarage överallt där man måste stanna och en bra bil men annars...nä nä...utopia!


Hundarna får vackert slappa även idag men imorgon blir det sledding! Ha en bra dag allihop!

Av Kicki - 15 januari 2009 17:48

Hade tänkt köra med hundarna idag men det är över -25 ute så jag blev faktiskt lat och bekväm! Börjar jobba 11.45 så det blir bara slapping fram tills dess istället. Igår kväll berättade en av mina favoritkollegor en av de mer sjuka saker jag hört! Han hade hämtat upp en man i 50-årsåldern nån natt (en klart alkoholiserad man) och mannen satt och höll sig om huvudet och "ojjade" sig. Min kollega frågade då om han hade slagit sig i huvudet. Svaret blev att hans fru hade slagit honom i huvudet med en fönsterbräda! På frågan "varför det?" blev svaret (håll i er) "Jag satte på dotterns kompis, och när vi höll på att gnugga där som bäst kom frugan in och skrek "VAD HÅLLER DU PÅ MED?????" och dum som jag var så kom jag inte på något bättre svar än "Vad ser det ut som?" (kollegan inflikar att mannen nog hade rätt, det var kanske inte helt rätt svar) så då dängde hon till mig...trodde ju aldrig man skulle få chansen att sätta på en 22-åring igen, klart man tar gör det när man kan! Hade ju aldrig trott att frugan skulle komma in..."


SÅ NU VET NI! Ska ni göra nåt sånt så se i alla fall till att inte bli påkomna för det kan göra ONT! Det jag undrar mest över är om hon verkligen slet loss en fönsterbräda från väggen eller om den bara stod där o väntade? *ASG*

Av Kicki - 13 januari 2009 17:46

[19.28]


Idag har vi äntligen lyckats samla hela spannet framför en släde för årets första helspannsäventyr! Hundarna verkade glada att få springa ihop igen och det blev en snabb runda med pigga hundar på lätt före. Vi körde en favoritrunda från förra säsongen (men vi hittade den så sent på året så vi hann bara köra den en enda gång). Enligt kartan borde det vara ungefär 2,5 mil och det tog ungefär 2 timmar idag. Silva fick premiärgå i led för stora spannet, först ihop med Sälka, och sen med Kenai, och hon skötte sig superbra! Hade lite svårt att stå kvar där framme ibland när spannet var så långt då vi stannade, men jobbade på jättebra och ville helst ha galopp hela tiden. Svängarna funkade rätt bra nästan alla gånger de med.


Efter ett helt underbart äventyr kom vi sen hem trötta och nöjda. Har även hunnit med att få nya slädskor av mamma (fick köpa dem själv men hon betalar som födelsedagspresent) och pratat med föräldrarna via Skype. Min mormor bor ju på samma tomt som de men i ett annat hus och hon kom in för att prata med mamma, gissa om hon blev förvånad över att se mig och kunna prata o allt! Första gången för henne. Nu lite bilder:



Den här bilden är inte ifrån idag, utan från i lördags när himlen var sååå fin! Det fastnade nästan på bild men det var tusen gånger finare i verkligheten - som det oftast är med såna saker!




Idag! Släden står ankrad och klar och linorna är utlagda



I botten på släden hittade Veronica två retrieverkoppel som frusit sig stenhårda i ett vackert mönster. Slädtur = konst = kultur också!!!



Det enda trista med den här turen är att man passerar järnvägen två gånger, måste öppna/stänga grindar och hålla på...men det gick bra och här står jyckarna redo!



Silva och Sälka



Silva ser rolig ut



Full fräs genom Åskogen



9 nöjda jyckar i bilen som snart rullar hemåt


Nu ska vi slappa vidare. Ha en bra kväll allihop!


Av Kicki - 11 januari 2009 17:44

Nu är vi hemma igen...det som skulle bli en liten tur, innan V hängde på tänkte jag bara köra en liten runda "bara för att", blev ändå två timmar till slut. Vi körde mot Bredåker och det var så sjukt fint att jag nästan dog! Halvöppet myrlandskap och månen sken som besatt, hur ljust som helst och långa vackra skuggor i det blå månljuset och alldeles tyst förutom medarna mot snön... sånt man bara tar in och lagrar för evigt i sitt hjärta! Sen körde vi vidare förbi Kusträsk, ner på älven och längs den hemåt. Åhh....så glad att vi for ut...så himla glad... nu väntar sängen! Och söta drömmar!!!

Av Kicki - 11 januari 2009 17:43

Idag är månen full OCH UPPE! Det kräver förstås att man tar en slädtur under alla omständigheter och nu sitter jag här påklädd o väntar på Veronica o hennes hundar, sen blir det ett litet äventyr i fullmånens sken. Så himla synd att det inte går att fota för det är så sjukt fint ute. Ha det gott allihop!


Av Kicki - 10 januari 2009 17:42

Äntligen rejält på benen igen. Körde hund igår och idag, lite lagoma rundor härikring bara. Idag var Giela lite slö men å andra sidan var Silva en liten pest med henne bitvis! Hon är som en piraya ibland men det brukar gå över efter första biten, dock inte riktigt idag... Tränar nu så smått på att svänga av ifrån befintliga spår samt att svänga på helt ospårad terräng, och det tar sig även om vi har mycket träning kvar! När det gäller att svänga helt ospårat skulle jag vilja ha en annan hund bredvid henne än Giela, Giela klarar de svängarna rätt bra men svänger väldigt tvärt och håller inte samma kurs sen, måste hitta nån bra lösning där så att hon ändå kan lära sig rätt så att säga. Har just varit på födelsedagskalas och fikat supergott fika och surrat en massa - kul! Nu väntar sömn och sen mer jobb. Imorgon får hundarna vilodag och min RC-bil ska motioneras istället efter jobbet. Sen blir det slädkörning måndag och tisdag - minst en av dagarna med V och i dagsljus! Yiiiihaaaa!


Är lite sur för att jag missade månen igår, var perfekt fullmåne som stod högt på himlen dessutom! Kom hem från krogpasset 04.30 och om jag inte just varit sjuk och jobbar 13 timmar så hade jag selat ut hundarna och kört direkt.... dum som jag var tänkte jag "den är ju tillbaka imorgon kväll", jo tjena, men månen lever ju sitt eget liv och nu syns den inte till...nån som vet hur den funkar egentligen? *surar liiiite över att jag inte tog chansen imorse, bara en liiiiten sväng iaf* Nu - SOVA - ha det gott!

Av Kicki - 8 januari 2009 17:42

BLÄÄÄÄ! I förrgår kväll åkte jag på sjukdomen som är en av mina stora skräcker - the vinterkräksickness! Har klarat mig alla år hittills o nu vet jag ens varifrån den kom....BANG bara....började kvällen med att spy varje halvtimme, kring 3 på natten blev det varje timme, kring 6 på morgonen varannan timme...det är nu ungefär ett dygn efter att den biten klarats av och nu kokar det lite ris på min spis, första fasta födan på 1,5 dygn...bläää... Hela matsmältningssystemet har verkligen kajkat ihop totalt hela vägen...BLÄÄÄÄÄ Tur att jag har en underbar sambo som tagit hand om mig och matat/rastat/pussat hundarna medan matte legat däckad och inte vågat ställa sig upp. Igår visade ju tempen på nära -30 som värst så något vidare hundkörarväder var det ju ändå inte, verkar bli varmare idag så om jag hinner ladda med lite mat/energi så blir det nog en sväng lite senare.


*Silva pressar framför kaminen*


Nu ska jag prova att äta lite ris. Ha en bra dag allihop och KEEP AWAY FROM THE VINTERKRÄK IF YOU CAN!!!!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards