www.nukutvi.se

Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Kicki - 1 januari 2009 17:38

[03.06]


Gott Nytt År!!! Nu har vi firat med bekanta och mat i överflöd! Smällde inte alls mycket här så hundarna var bara glada. Idag körde jag en helt underbar slädtur till Eriksberg, ner på isen och sen sjön hem. Tyvärr saknades spår långa bitar på vägen hemåt när vi körde utanför de vanliga lederna och Gakkons tassar fick mer stryk eftersom sockarna frös ihop av vattnet som var på isen på vissa platser (men det syntes ju förstås inte förrän man stod i det).


Konstaterade ännu en gång att mitt lilla spann få en helt annan fart sen Silva kom, hon älskar galopp! Idag har hon fått använda sin lilla hjärna rätt mycket och lärt sig många nyttiga saker! På vägen hem t.ex körde vi ju ute på sjön utan spår och hon gick helt rakt ändå! Hade hjälp av vinden i ryggen och det var nog ett bra stöd, jättefint! Gick aldrig in till stranden utan höll en rakt linje trots att vi passerade vikar, uddar mm. Dessutom börjar hon nu kunna svänga höger/vänster även där ute utan spår. Det fungerar inte till 100% förstås men gick allt bättre och på slutet fick hon nästan alla rätt! Duktigast var hon på slutet när vi svängde höger runt en udde som stack ut över vår färdväg och hon alltså både svängde utan spår att följa och dessutom höll den kursen sen trots att det blåste hyfsad sidvind när vi svängt! *stolt matte*


Gakkons stackars fossingar var det värre med, försökte att undvika skaren så gott det gick men hellre skare än potentiellt svag is så ibland blev det lite stök av den anledningen. Min Gakkon är min älskade hjälte, den hunden är så speciell och underbar på så många sätt, en sann kämpe! Direkt vi kom nånstans med vägförbindelser kom husse och hämtade hem oss för att spara hennes fossingar. Imorgon får de vilodag för att spara hennes tassar, och senaste 8 dagarna har vi kört 7 så det passar väl rätt bra, även om jag är såååå sugen! Åh vad jag älskar mina små jyckar! Nu kommer lite härliga bilder från en underbart vacker tur. Vi började med att se två renar (som kom med på en jättesuddig bild som jag kastade) efter att ha missat en rejäl snöstorm (hann inte ut under den eftersom hundarna just fått vatten då), och sen blev det så underbart vackert med pärlemormoln på himlen och...ååhh...härligt! Idag (efter att ha sovit förstås) åker vi hem mot Boden igen. Fasen vad jag saknar det här underbara stället, allt är bara vackrare, underbarare och häftigare på något sätt. Jag har nog hemlängtan helt enkelt! Måste ordna så att jag kan åka hem oftare!



På väg mot min kompis stuga i Tallträsk, men vägen var inte plogad dit fram och inte var det nån där heller så vi tog en annan väg...



...nämligen den här mysiga timmervägen som ringlade sig ner emot sjön. Där fanns inget spår så vi fick pulsa oss ner men väl på sjön var föret helt okej. Landisen var rätt full av skare men ute på sjöisen var det bättre, dock kan jag inte de isarna helt utantill så jag var liiiiite skraj ibland fastän den såg stadig ut.



Silva leder oss hemåt i vindens riktning




Solnedgången passade bra ihop med Rossis päls, gav henne en vacker röd färg! Tyckte hon var söt som spanade åt sidan också...



Pärlemormolnen följde oss hela tiden på höger sidan, inte långt från solnedgången



Bitvis var det skare även ute på isen tyvärr, här är mitt lilla gäng! Gakkons grimasch säger väl allt - varför stå här o tönta sig när man kan springa vidare!



Silva svänger höger och håller kursen trots stadig sidvind och inget att följa!



En liten skärva av månen gjorde oss också sällskap



Nu ska vi sova! Hoppas Silvas framsteg fortsätter, jag blev riktigt impad av henne tidvis idag och hoppas det är starten på något bra! Ha det gott! Next time back in Boden!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards