www.nukutvi.se

Alla inlägg den 5 januari 2009

Av Kicki - 5 januari 2009 17:41

Nu på morgonen körde jag en vanlig sväng med hundarna men passade även på att utforska ett spår som ser såååååå trist utpå skoterledskartan, men det var ju superkul! Slingrigt, backigt och vackert! I början gick det sjukt snabbt med fyra väl utvilade hundar och snabbt före samt minisläde, lääääääskigt! Speciellt när man kör slalom mellan björkar och annat på ett smalt spår. Men kul! Hundarna höll bra tempo hela tiden, några korta travpauser och sen blev det galopp igen. Silva tar nu "vanliga" svängar med stor säkerhet oftast och oftast blir det även rätt. Idag har vi tränat lite på att svänga från ett befintligt spår ut i ingenting, men det behöver finslipas. Det roliga var att vi tränade det när vi kom över en myt och gick på ett mindre spår, vi svängde då höger ute över skaren och kom sen på det stora spåret och fortsatte. När vi sen vände och var på väg hemåt så tänkte Silva ta precis samma väg hem och var på väg att följa slädspåren som man knappt kunde se ens över skaren ut på det mindre spåret! She's got brains!


Tur för henne för igår kväll var hon såååå billig! Gick ut med henne lös kring midnatt för att pinka och plötsligt fick hon för sig att springa iväg till varenda granne på hela kvarteret och hon travade aaaalldeles för lätt på den hårda skaren och kunde ju gå som hon vill, hörde iiiiingenting och tyckte att det var så spännande att gå till nästa granne (dessutom kunde jag ju knappt ropa eftersom det låg sovande grannar överallt), och nästa, och nästa...o där smög jag omkring medan alla sov och försökte upprätta någon slags kontakt... Skithund! Hon är dessutom en sån hund som hör väldigt snabbt om matte börjar låta arg, och verkar tycka att det är ännu roligare att springa iväg då när man hör att matte börjar tappa fattningen. Inte så att hon är rädd eller så, jag har ju aldrig gjort något utan det är väl känslan av att jag tappat kontrollen som ibland får henne att tycka att hon inte behöver lyssna mer... Gakkon var lite så när hon var yngre också, men så länge man själv klarar att låta som att man har koll på situationen så sköter hon sig. Lagom kul när det är -27 grader ute och man precis tänkt få krypa ner under varma täcket...


Nu väntar lite arbete, har många spännande framtidsplaner på G just nu! Tror detta blir ett bra år! Ha det gott!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards