www.nukutvi.se

Alla inlägg den 13 januari 2009

Av Kicki - 13 januari 2009 17:46

[19.28]


Idag har vi äntligen lyckats samla hela spannet framför en släde för årets första helspannsäventyr! Hundarna verkade glada att få springa ihop igen och det blev en snabb runda med pigga hundar på lätt före. Vi körde en favoritrunda från förra säsongen (men vi hittade den så sent på året så vi hann bara köra den en enda gång). Enligt kartan borde det vara ungefär 2,5 mil och det tog ungefär 2 timmar idag. Silva fick premiärgå i led för stora spannet, först ihop med Sälka, och sen med Kenai, och hon skötte sig superbra! Hade lite svårt att stå kvar där framme ibland när spannet var så långt då vi stannade, men jobbade på jättebra och ville helst ha galopp hela tiden. Svängarna funkade rätt bra nästan alla gånger de med.


Efter ett helt underbart äventyr kom vi sen hem trötta och nöjda. Har även hunnit med att få nya slädskor av mamma (fick köpa dem själv men hon betalar som födelsedagspresent) och pratat med föräldrarna via Skype. Min mormor bor ju på samma tomt som de men i ett annat hus och hon kom in för att prata med mamma, gissa om hon blev förvånad över att se mig och kunna prata o allt! Första gången för henne. Nu lite bilder:



Den här bilden är inte ifrån idag, utan från i lördags när himlen var sååå fin! Det fastnade nästan på bild men det var tusen gånger finare i verkligheten - som det oftast är med såna saker!




Idag! Släden står ankrad och klar och linorna är utlagda



I botten på släden hittade Veronica två retrieverkoppel som frusit sig stenhårda i ett vackert mönster. Slädtur = konst = kultur också!!!



Det enda trista med den här turen är att man passerar järnvägen två gånger, måste öppna/stänga grindar och hålla på...men det gick bra och här står jyckarna redo!



Silva och Sälka



Silva ser rolig ut



Full fräs genom Åskogen



9 nöjda jyckar i bilen som snart rullar hemåt


Nu ska vi slappa vidare. Ha en bra kväll allihop!


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards