www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Ännu en dag i poolen

Av Kicki - 23 april 2012 16:25

Igår hade vi simtider inbokade igen, och tack vare snälla Paula fick både Mintu och Giela simma. Egentligen hade Mintu knipit den sista lediga tiden men vi fick en extra efteråt. Dessutom fick Nalle följa med för att se vad hans bästis Mintu egentligen pysslar med på helgerna när han åker iväg.


Nalle har sen han flyttade in hos oss haft väldig trygghet i Mintu, men på senare tid har han blivit allt mer självständig vilket förstås är bra för oss alla. Nu när Mintu simmade och pep konstant så blev Nalle däremot lite uppjagad och upprörd - vad GÖR ni med min MINTU???


Mintu är rolig i badet. Han simmade 2x10 minuter och första passet hade han sin rosa Wubba-leksak i munnen hela tiden. Sen spottade han ut den och det det dög inga leksaker alls. Inte ens de han suktat efter på torra land bara en kort stund tidigare. Vi kämpade förgäves med att försöka vara roliga och intressanta men han simmade bara förbi för att lukta lite och flöt sen vidare. Godis däremot - det var värt att bry sig om!



Giela simmade förstås en kortare stund, och även idag med linor. Dock såg hon hyfsat bekvä ut och skvätte inte alls  ner sig. Filmade lite just på slutet, när hon simmade mot "land" vilket förstås är en bra motivation till att simma för livet! När hon kommit upp ser hon nästan lite nöjd och stolt ut, blandat med andra känslor också förstås.



Imorse hade vi däremot en mindre gemytlig dag. 05.30 vaknade jag av att någon spydde i köket och eftersom bara Rotax och Giela var inne misstänkte jag snabbt att det var nåt galet med stora killen. När jag kom ut var han glad och pigg men hade spytt 3-4 pölar med rejält rosa magslem, såg ut som magslem blandat med blod helt enkelt.


Efter 200kr spenderade på akutsamtal kom vi i alla fall fram till att vi kunde avvakta så länge han åt och var pigg i övrigt. Idag har han fått följa sin husse på jobbet för att inte vara utan uppsyn, och förhoppningsvis hade han bara skadat nåt litet blodkärl eller så. Blir att hålla lite extra koll på fina killen framöver. För några dagar sen hittade han mitt förråd av tassockar och hann sätta i sig några stycken (hur gott kan det egentligen vara???) som kom upp ute i hundgården senare. De har ju kardborreband på sig och jag funderar om det kan vara nåt sånt som är boven i dramat. Nåja, vi håller tummarna för att det inte blir några följdproblem och att alla eventuella konstiga saker i Rotax mage hittar ut av sig själva.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards