www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Mitt mellan säsonger

Av Kicki - 16 april 2012 21:04

Snön som kom för nån dag sen har nu börjat smälta men även bildat ny skare några centimeter ovanför den gamla. Vass skare som inte håller för hundarna. Skulle helst köra där nån skoter kört och plattat till allting lite nu, för att spara på tassarna. Vi kommer nog att hinna med några slädturer till men det blir knappast speciellt många. Det är inte alltid det fryser på om nätterna, och eftersom jag jobbar på dagarna så måste ju kylan hålla spåren hårda ända till kvällen. Dessutom måste vi köra bil en bit först så varje tur tar ju mer tid och planering.


Just nu är vi rätt sugna på att börja sökträningen igen men det är snö överallt å de bara fläckarna är inte så stora ännu. Att börja spåra skulle också vara skoj, men även det får vänta lite. Vi är helt enkelt mitt mellan två säsonger, om än kvar i vintersäsongen till största del. Däremot är det lite trist för man kan inte planera hundträningen som man vill utan måste hela tiden planera efter väderleken. Dessutom är hundarna i bra form och har mycket energi i sina små kroppar som de gärna vill göra av med å till råga på allt börjar löpen närma sig, så det känns att det är lite högre energinivå i gruppen. Alltså en anledning att hålla extra bra koll för att undvika ev. gruff eller missförstånd.


Enligt mina erfarenheter är det här en tid på året när risken för bråk och problem är större än vanligt, just för att hundarna är vältränade och pigga men träningsmöjligheterna minskar rätt abrupt. Framöver gäller det att minska ner deras kondition i lagom takt ner till "sommarnivå" när vi har mer fokus på mentala utmaningar (sök, spår, agility, rallylydnad mm) och mindre fysträning. När sommaren kommer igång är det alldeles för varmt för att dragträna hundarna ändå (även om det finns folk som envisas med att köra i alla temperaturer, nåt som i alla fall jag aldrig skulle våga eller heller ser syftet med) så det kommer ändå rätt naturligt.


Blir riktigt skönt att ha den tredje hundgården klar om nån månad så att det går att skilja hundarna åt ännu mer när vi lämnar dem, som en extra säkerhetsåtgärd helt enkelt.


Imorgon åker jag till Stockholm över dagen på kurs, och tyvärr har hundarna fått en tråkig kväll med lite lek och godissök bara. Rotax ligger inne på soffan nu och gosar med husse så i alla fall för tillfället är han rätt nöjd. Vi har hunnit nöta lite mer på bakdelskontrollen och nu börjar poletten trilla ner så smått, kul! Onsdag kväll är det dags för nästa rallylydnadskurstillfälle så då hoppas vi kunna ha nytta av vad vi tränat sen sist. Nu kan han hyfsad fotposition och har även lärt sig att gå rätt bra vid sidan i alla fall kortare sträckor, jämfört med tidigare när han gick överallt på en gång.


05.00 imorgon kommer taxin, godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards