www.nukutvi.se

Alla inlägg den 1 augusti 2011

Av Kicki - 1 augusti 2011 19:58

Igår kväll kom jag tillbaka till Blaiken efter en intensiv men väldigt roligt helg hemma i Vittjärv med min älskling. Vi hade väldigt roligt och helgen kändes alldeles för kort, men jag hann sakna hundarna en del (de var hemma i Blaiken) så för den skull var det ändå inte bara hemskt att åka. Igår kväll när det regnat kändes det rätt svalt ute så jag körde fram fyrhjulingen och selade på hundarna för första gången på flera månader. Mintu och Kaela fick gå i led, Silva och Giela i mitten och Nalle och Rossi i wheel. Det är första gången Nalle fick springa i mitt lilla spann.


Första barmarksträningarna brukar alltid vara lite kaotiska för mig. Hunderna verkar oftast nästan ha glömt hur allting ska gå till. Det brukar bli mer trassel, mer felaktiga svängar, mer strul, mer knutar, mer elände helt enkelt! Igår flöt allting istället på fantastiskt fint! Mintu tog alla svängar som en liten kung, och dagens enda irritationsmoment var att Kaela tog chansen att skutta ut i diket efter sork 3-4 gånger. Inte önskvärt förstås, men med tanke på att det var premiär, och att det är vansinniga mängder med sork ute i markerna, så får hon ändå godkänt.



Mintu och Kaela med långa tungor!



Silva och Giela



Rossi och Nalle



Så här vackert såg det ut! =) Vilken underbar syn det är att ha alla samlade igen! Dock märkte jag ett problem, med den frodiga grönskan och 3 led långt spann, så var det väldigt svårt att korsa vägarna. Inför nästa pass ska jag ta med två rep med karbinhakar längst fram, så att man kan dra bak mittenledet lite och så dra bak ledarhundarna en aning, helt enkelt dra ihop spannet, just för vägpassagerna. Sen kopplas repen bort och spannet blir längre igen. Blir kul att se hur det funkar. Vintertid är det inget problem på de ställen där vi körde nu, även i våras fungerade det bra, men inte nu!



Här passerade vi en bäck där hundarna fick dricka,men de valde dessutom att sprida ut sig längs halv bäcken (stigen fortsätter rakt ÖVER bäcken). Med taskig mobilkamerakvalitet så är det inte ens så lätt att se alla 6 hundarna...


På det hela taget fick vi en riktigt fin tur och jag är nöjd med alla hundars insats! Härligt! Nu är vi igång!



Här står ett hungrigt gäng och väntar på att middagen ska bli kvar. De får inte gå in i snickerboa just nu eftersom det bor svalungar där. Ikväll har vi lite godissök och så myser vi bara tillsammans. Kanske blir det en ny dragtur imorgon kväll ifall temperaturen är på vår sida.


Nalle har nu bott här i några veckor och på det hela taget har han kommit bra in i gruppen. Däremot märker man att det blir lite kommunikationsmissar ibland. Det märks att Nalle inte är 100% trygg här i alla lägen ännu, och t.ex när jag kommer hem från jobbet, så är han såååå ivrig och kan inte låta bli att skälla. Jag väntar alltid en stund innan jag går och hälsar, just för att inte jaga igång hundarna, men sen när det väl är dags, så har han svårt att hålla skallen tillbaka ändå... 


 


När sen hundgårdsdörren öppnas (först - alla tassar i marken och tyst hund) så flyyyger han ut och vill leka ganska burdust de första minuterna! Mina andra hundar förstår inte riktigt och idag blev Rossi lite sur och fräste ifrån (vilket sker ungefär en gång vartannat år). Han backade snabbt men då började istället Kaela spänna upp sig mot Rossi efter att Rossi levt om. Rossi och Kaela tittade ju snett på varandra förr, men efter den här sommaren med rasthagetillgång hade det helt försvunnit. På nån minut var det i alla fall bortglömt...


Så länge allting är lugnt så är han jättelugn och cool, men när det blir lite hetsigt har han svårt att veta riktigt hur han ska bete sig och då blir han ibland så ivrig att de andra inte riktigt förstår honom. Just nu tränar vi på att vänta på saker, impulskontroll och rutiner. Med lite mer tid så tror jag att det kommer att fungera alldeles utmärkt. Ikväll får jag äntligen sova med alla mina 6 pälsklingar ikring mig igen (igår kväll var de för blöta och smutsiga!)!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards