www.nukutvi.se

Alla inlägg under maj 2010

Av Kicki - 9 maj 2010 12:34

Sista veckan har varit rätt hektisk och det fortsätter i samma fart ett tag framåt...*pustar lite* Igår var vi till Lars syster Lisa och fotade lite hundar, och sen var det Annelis 30-årsfest på kvällen, och idag ska vi försöka färdigställa badrummet. Först två bilder på Kaela från timmen vi spenderade i rastgården hos Veronica igår.



Söt hon är!


Nu kommer vi till hundarna hos Lisa och Jonni. Detta är Donna, minns inte exakt men hon är 10+ nånstans - det kan man inte tro! Fullt fart på denna sötnos! Vi fick vansinnigt god smörgårstårta och en massa hembakat fika...mums! Alltid lika trevligt att vara på besök där!



Terriertant!






Vackra Anja är en laika på snart 5 år (om jag minns rätt).



Dessa bilder blev lite "dassiga" så det fick bli svartvitt istället





Gullig!




Sabina är en gammal schäferdam




Nu kommer lite bilder från förra veckan på praktiken:


På en skola utanför Boden hade några strålkastade (lyste över skolgården) slocknar - och här hittade vi felet! Ay! Lite smått obra, men nu är det fint igen!


I onsdags var jag beredd på kontorsarbete men istället drog vi ut på fältet några timmar och grävde lite där det snart ska stå en ny bowlinghall! Här gräver vi ner ett rör där det sen ska dras kablar (ska gjutas platta på detta). Kläderna var fel men att gräva är ju alltid kul!


Igår kväll var det alltså Annelis 30-årsfest! En riktigt trevlig kväll med katt-tema och här är jag och Veronica i våra utstyrslar (dock ser man ju inte mina öron!)  Jättetrevligt att ha en hekväll med brudarna!


Nu ska här göras saker!!! Massvis! *S*


Av Kicki - 5 maj 2010 21:26

Efter jobbet idag tog jag med Silva och Giela in till stan och promenerade med bästaste Veronica och Sälka och Miksi i nästan 2 timmar. Giela, Sälka och Miksi bodde ju hos oss när vi var stadsbor och då promenerade vi några timmar om dagen, ofta tillsammans, så de gillar att få lite asfalt under fötterna och spana in alla lukter och spännande saker. Silva såg också ut att ha riktigt skoj.


Sen bytte jag till Mintu och Kaela och åkte ut till Brukshundklubben och påbörjade deras "hyfs"-träning. Mintu ville lukta lite i marken men skötte sig sen jättefint. Kaela var som en ängel! Jättefin kontakt hela tiden och ville så mycket! Jättekul att jobba med henne MEN hon kan fortfarande inte "sitt"! Jag FÅR HENNE INTE ATT SITTA! *S* Har försökt med klickern, har försökt att visa henne, har försökt att "lura" henne...men näe...hon sätter sig ALDRIG när vi tränar, inte ens nästan...Så det är vårt nästa mål. Däremot hoppar hon gärna upp med tassarna på matte så det måste vi också träna på. Hon var så himla pigg och uppmärksam idag att jag blev riktigt sugen på att testa agility med henne...hmmm...


Nu promenad med Gakkon och Rossi och sen sova!!!

Av Kicki - 4 maj 2010 21:02

Sitter och försöker sammanfatta en sammanfattning av vinterns körning men internet explorer motarbetar mig så det får bli en annan dag. Känns som att det är hög tid att göra det nu med 95% av gräsmattan framme och gröna saker som växer i rabatten. Vi har sålt en bil - älsklingens BMW - så nu har vi "bara" 2 bilar på tomten! Yay!


Jag har kommit på att jag ska utveckla en plan inför denna sommar. Normalt sett så tränar jag agility med alla hundar, spårar med alla hundar, söker med alla hundar...osv... med andra ord så blir alla nöjda men allting blir halvgjort och det är jättesvårt att sätta mål eller följa varje hunds utveckling i nån ordning. I år ska därför varje hund istället få en huvudsyssla, ev. en bisyssla, och sen blir det promenader, drag och klickerträningskonster som vanligt vid sidan av. Planen just nu är att:


Rossi ska träna agility

Mintu och Kaela ska få lära sig lydnadsklass 1 (+allmänt hyfs)


Sen vet jag inte om Silva eller Giela ska få hänga med på agilityn (tänkte ha 2 hundar per aktivitet), Giela älskar agility och spår, Silva är halvt otestad i bägge grenarna egentligen. Gakkon får bli en spårare/sökare eftersom hennes kropp inte håller för agility pga skadan. Vad tror ni? Redan nu spontant så känner min hjärna att det här upplägget kan underlätta enormt! Att träna 6 hundar i agility på samma dag är tufft för man måste hela tiden ställa om sig (alla hundar kräver ju lite olika handling) och till slut blir man bara snurrig...t.ex...får hoppas att det fungerar i praktiken också bara. Tjingeling!



Av Kicki - 3 maj 2010 18:30

Oj vad det töar nu och idag har det torkat upp lite av solen (tidvis) också. Efter "jobbet" har Kaela och Mintu och sen Silva och Giela fått sig en cykeltur runt slingar här i närheten. Kaela och Mintu jobbade stenhårt hela vägen. Giela och Silva fick dra på ett däck men det var förstås Silva som fick jobba. Hon är mer en "springare" än en "slitare" ochh tyckte att det var lite konstigt o tungt att behöva slita så hårt själv - dvs. det här ska hon få göra oftare! Nu - NavyCIS och sen promenader med Gakkon och Rossi. *tralalalaaa*

Av Kicki - 2 maj 2010 22:19

Idag regnade det INTE!   


Ingen sol men inget mer blött i alla fall. Har gjort bort en massa småmåsten och städat lite, och sen åkte jag och de fyra yngsta till Veronica och lånade deras rastgård. Hundarna sprang som små tokar och jagade varandra runt runt runt...=)


Tjejerna, en blöt, en ren och torr, och en halvdan...



Man ser fortfarande det "runda" märkt på Mintus sida från tidigare i vintras när han gick för nära kaminen här inne...  


I full fart sprang de runt runt runt runt hundgårdarna inne i rastgården


Men man måste även nosa!


Mintu blev jagad för det mesta men verkar mycket nöjd med det!


Söta lilla Kaela. Man ser jacket på nosen och så att det är klippt på halsen efter såret där. Alla sår på alla hundar läker jättefint i alla fall - skönt! Rossi tittar fortfarande (långsinta lilla hund!) lite snett på Kaela men efter idag verkar det ha lugnat sig.


SnyggMintu!


Mintu, Kaela och Silva, dagens busigaste.


Sitter och plitar med hemsidan och har tänkt ge den en mindre ansiktsupplyftning samt lägga in lite nya foton, bakgrund mm. Nu börjar arbetsveckan igen!



Av Kicki - 1 maj 2010 19:47

Idag är det inte bara den regnigaste dagen på evigheter - utan även Gakkons födelsedag! Vackraste storsniken med de kloka ögonen och de mänskliga tankarna fyller 6 år idag! Den vilda och galna valpen förvandlades till lugna kloka Gakkon som charmar de flesta och äter det mesta (även salladsblad). Grattis älskade Gakkon! Denna bild är underbar men lite för stor...men man ser ju det sötaste! Ögonen, nosen och det isiga skägget!


Av Kicki - 1 maj 2010 13:35

Ja det är väl  så man får kalla detta, för senaste veckorna har det inte blivit många inlägg. Den stora anledningen till torkan är väl egentligen att det är så blött och eländigt ute och inte händer så mycket spännande hos oss. Har cyklat någa svängar med hundarna och det märks att de har varit vältränade i vinter, de vill galoppera i full fart och aldrig sluta. Just nu är det äckligt blött ute efter ett dygns regn och någon cykeltur blir det inte. =( Nya hundgården är lerig och eländig men hundarna är torra och fina inne i sin koja och på sitt utkikstak, dock är det dags att ta tag i det bygget nu o lägga trall på större delen av marken där.


Jobbade 20.30-07.00 inatt i taxin och det var riktigt skoj faktiskt. Hundarna var hemma och det small inte så mycket så det gick bra fastän vi båda jobbade. Det blev lite dumt att vi dubbeljobbade en sån kväll men vi hade grannar på utkik samt åkte hem ofta och allting var lugnt och stilla.


Har insett att det nu är dags att samla ihop de underbara minnena från vintern, och tänkte göra en liten trip "down memory lane" senare idag. En fantastiskt fin vinter (bra med snö och inga långa töperioder) men vi har knappt kunnat köra med vår bästa Veronica o hennes hundar pga sjukdom där, och resten av våra vänner har vi knappt kört med heller! Helskumt! Nu ska här pysslas lite och sen blir det middag hos svärföräldrarna. Ny banner där uppe förresten! Snubblade över den där bilden igår, den är från vår tur upp på Blaikfjället i februari, och blev kär i den på nytt. =) Ha en bra dag!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards