www.nukutvi.se

Alla inlägg den 12 maj 2010

Av Kicki - 12 maj 2010 07:02

Nu är isen borta från Vittjärvsträsket, gick riktigt snabbt nu på slutet! De sista spåren av snö och skoterleder är snart borta...=( Men våren och sommaren har ju också mycket roligt att erbjuda! Igår kväll promenerade jag först med Giela och Gakkon, enkelt och problemfritt som vanligt (nåja, Gakkon hade lite bråttom i början faktiskt).


Sen gick jag samma runda med Mintu och Kaela. Mintu hade MYCKET bråttom och Kaela med. De kan verkligen INTE gå i koppel de där två men ingen av dem är ju heller direkt koppelvan. Första 20 minuterna var ett evigt stannande och lugnande samt att det gällde att vara beredd att hålla emot när Mintu kastade sig åt nåt håll så att beteendet inte blev självbelönande. När det tar emot så tar Kaela sats och hoppar fram - vilket egentligen är rätt självklart för det är ju precis vad hon tränats till hela livet - går det tungt så tar man bara i MER!


När vi gått en bit så lugnade sig först Kaela och gick sååå fint! Vi tränade lite på att kunna ta kontakt UTAN att hoppa upp med tassarna och sakta men säkert gör vi framsteg. På slutet gick även Mintu helt okej större delen av tiden och det blev nästan njutbart att promenera! *S* Ett av mina mål med sommaren är att alla ska kunna sköta sig hyfsat i koppel när hösten kommer!


Sommarens mål this far (namn inom parentes är "extrapass"):

Promenader för alla men speciellt:

-Koppelträning för de som behöver (Mintu, Kaela)

-Skogspromenader i skritt för Mintu och Gakkon (ryggträning)


Aktiviteter:

-Lydnadsträning för Mintu och Kaela (Gakkon)

-Agility för Kaela och Rossi (Giela)

-Spår för Giela och Silva (Rossi)

-Luktdiskriminering för Gakkon och Rossi


Planen är klar! Nu gäller det bara att hålla sig till den!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards