www.nukutvi.se

Alla inlägg den 19 maj 2010

Av Kicki - 19 maj 2010 22:09

Nu ska Giela och Gakkon snart få sin kvällspromenad och sen har alla hundar fått nån slags aktivering idag. Silva och Kaela fick en promenad och Kaela hade såååå bråttom nästan hela vägen idag. På vägen hem gick vi ner till träsket och hon drack artigt vid kanten med doppade inga tassar. När jag tänker efter så kanske hon aldrig badat i en sjö förut? Det får vi träna på. Rossi fick en sväng med cykeln (så enormt smidigt det är med en hund som springer helt lugnt vid sidan i slakt koppel vad som än händer nästan) och Mintu fick lösa en godispussel och använda sin lilla hjärna. Alltså aktivering light till de flesta.


Idag slog det mig att det är många bitar som fallit på plats sen Gakkon fick sin diagnos. Inte bara gällande hennes sjukdomstillstånd utan jag har även fått mycket förklarat själv. Hon har ju alltid gjort utfall, riktigt hemska i början och nu sällsynta, men vi verkar inte helt bli av med dem. Nu förstår jag ju helt VARFÖR och även att det inte berott på mig att vi inte nåt hela vägen fram. För en gångs skull var det faktiskt "hundens fel", om man nu kan säga så.   


Att Rossi sen hakat på Gakkon ibland är ju inte konstigt med tanke på hennes mentala kapacitet, men det är skönt att se att alla de andra sköter sig fint vid hundmöten och är ganska "obrydda". Innan har jag tänkt att jag gör nånting fel (vilket jag säkert gör för NÅNTING fel i varje situation gör vi ju alla på nåt sätt) och att det berott mest på mig, men nu kan jag faktiskt andas ut. Nu när jag vet VARFÖR det kan ske så känns det inte som en lika stor grej längre heller, om det väl händer.


Idag läste jag en lång tråd på pitbull-forum om en helt galen person, helt sinnessjukt! En kvinna med oreggade pitbull/amstaff/nånting-blandisar som försöker få olika organisationer i USA samt SKK att börja regga hennes hundar som renrasiga pitbull, för hon vill tydligen rädda denna ras på egen hand (har säkert iiinget att göra med att de organisationer som redan reggar APBT inte skulle ta i hennes blandraser med tång!), vill att de ska bli polishundar och champions och allt möjligt. Hon erbjuder till och med svenska polisen att provträna valparna efter sin mor/son-parning! Storsint eller hur?


Allt omges av felaktiga fakta förstås, olika historier om varifrån hundarna härstammar, olika historier om allt...Hon har startat en organisation där hon är president! Allt detta försöker hon uppnå genom att ljuga om sina hundars ursprung, göra en mor-son-parning (det heter ju linjeavel och är heeelt okej för det har folk gjort förut, även om jag tror att det legat lite mer planering bakom då...)samt skriva enorma mängder mail till alla möjliga personer, organisationer mm på enormt taskig engelska för att försöka påverka... ujuj... Verkar vara en enormt driftig person och vad är farligare än en galning som dessutom är enormt driftig? Som vanligt är det hundarna som hamnar i kläm i slutändan...


Nu ska jag gå ut genom ytterdörren UTAN att mina hundar hamnar i kläm...dags för kvällspromenad och sen äntligen sooova!




Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards