www.nukutvi.se

Alla inlägg den 4 maj 2010

Av Kicki - 4 maj 2010 21:02

Sitter och försöker sammanfatta en sammanfattning av vinterns körning men internet explorer motarbetar mig så det får bli en annan dag. Känns som att det är hög tid att göra det nu med 95% av gräsmattan framme och gröna saker som växer i rabatten. Vi har sålt en bil - älsklingens BMW - så nu har vi "bara" 2 bilar på tomten! Yay!


Jag har kommit på att jag ska utveckla en plan inför denna sommar. Normalt sett så tränar jag agility med alla hundar, spårar med alla hundar, söker med alla hundar...osv... med andra ord så blir alla nöjda men allting blir halvgjort och det är jättesvårt att sätta mål eller följa varje hunds utveckling i nån ordning. I år ska därför varje hund istället få en huvudsyssla, ev. en bisyssla, och sen blir det promenader, drag och klickerträningskonster som vanligt vid sidan av. Planen just nu är att:


Rossi ska träna agility

Mintu och Kaela ska få lära sig lydnadsklass 1 (+allmänt hyfs)


Sen vet jag inte om Silva eller Giela ska få hänga med på agilityn (tänkte ha 2 hundar per aktivitet), Giela älskar agility och spår, Silva är halvt otestad i bägge grenarna egentligen. Gakkon får bli en spårare/sökare eftersom hennes kropp inte håller för agility pga skadan. Vad tror ni? Redan nu spontant så känner min hjärna att det här upplägget kan underlätta enormt! Att träna 6 hundar i agility på samma dag är tufft för man måste hela tiden ställa om sig (alla hundar kräver ju lite olika handling) och till slut blir man bara snurrig...t.ex...får hoppas att det fungerar i praktiken också bara. Tjingeling!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards